Mester Élelmezési és Egészségügyi Mérnöki
UniLaSalle
Kulcs információ
Campus helye
Beauvais, Franciaország
Nyelvek
Francia
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
15 hónapok
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 7 200 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2024
* 1. év; 2. év: 6 120 €; Harmadik, negyedik és ötödik év 6700 euró évente
Bevezetés
Felhívjuk figyelmét, hogy ezt a programot teljes egészében franciául tanítják
Ez a mérnök kettős szakterülettel rendelkezik az élelmiszer- és egészségügy területén. Ez a képzés rávilágít arra a sok kapcsolatra is, amelyek egymással vannak, mind az emberekben.
Képzése természetesen számos lehetőséget nyit meg számára az élelmiszeriparban, a gyógyszeriparban és a kozmetikában, a kollektív vendéglátásban, a közegészségügyben, a marketingben és a kommunikációban.
Szakember a megelőzés, a táplálkozás és az egészség szempontjából
Ennek a szakterületnek a mérnöke arra készül, hogy reagáljon az élelmiszer új kihívásaira a szerszámok elsajátításával, mindig egyre innovatívabbá. Például képes nagyszabású intézkedéseket végrehajtani a közegészségügyi szektor fogyasztói magatartásának megváltoztatására vagy az új élelmiszerekkel kapcsolatos egészségügyi állítások igazolására a szereplőkkel az élelmiszeripar világából.
Marketing szakember
Egészségügyi konnotációval ismeri el az élelmiszeripar minden alkotóelemét, mind technológiai fejlődésében, mind legfrissebb tudományos fejlődésében. Ezáltal - akár kísérletileg is - javaslatot tehet az ágazat vállalkozásainak kereskedelmi stratégiáira, az egészségügyi termékek kezdeti pozicionálásától kezdve a forgalmazásukig.
Az élelmiszeripari termékek előállítása és minősége területén működő mezőgazdasági élelmiszerláncok szakértője. Mérnök, aki képes az élelmiszer-előállítási láncban az élelmiszer-előállítási láncban, a mezőgazdasági alapanyagok szakaszától kezdve a minőségi vagy kutatási és fejlesztési megközelítés megvalósításához. a termék kiszállításakor fogyasztásra kész. Ezért több ágazatban kell dolgoznia: mezőgazdasági élelmiszerek vagy étrend-kiegészítők előállítása; gyógyszertár, kozmetika, tömeges forgalmazás, kollektív vendéglátás, szolgáltatások.
Miért válhat élelmiszer- és egészségmérnökként?
Ez egy egyedülálló képzés, amelynek során az élelmiszereket kezelik az egészségre gyakorolt hatásuk szempontjából. Öt év alatt elkötelezett szakértővé válsz, aki képes túlmenni a szakma tudományos szempontjából az életstílus és az ételekkel és az egészséggel kapcsolatos trendek elemzésében. Ez a táplálkozás új dimenziója, amelyet kínálunk Önnek, ahol a lakosság egészségügyi kérdései állnak a mindennapi élet középpontjában. Az étkezés és az egészség kapcsolatára szakosodott szakemberek és tudósok által tartott órák fontos helyet hagynak a csoportmunka számára. Az alkalmazkodóképessége és a pedagógia minősége lehetővé teszi, hogy mérnökré váljon, amely képes fejlődni a szakmai és tudományos világban.
Belépők
Tanterv
Az Élelmiszer-egészségügyi mérnök képzés utólag elérhető 2 éves előtervezési ciklus .
4 fő szakaszra épül:
- Go LaSalle, az első nemzetközi tapasztalat az 1. szemeszterből
- 1 félév közös alapszak
- 3 félév a pályafutáson belül tetszés szerint, beleértve a 4 hónapos „asszisztens mérnök” gyakorlatot
A pályafutás utolsó szemesztereit partneregyetemen, Franciaországban vagy nemzetközi szinten lehet teljesíteni cserefélév, kettős diploma vagy diplomás tartózkodás keretében. - Tanulmányvégi projekt, amely a hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók számára egy vállalati gyakorlaton vagy kutatói gyakorlaton, illetve a gyakornoki képzést követő hallgatók számára vállalati hosszú távú gyakorlaton alapul.
Ebből születik meg a tanulmány végi dolgozat és szóbeli védekezés.
Karrierlehetőségek
Az Élelmiszer- és Egészségügyi mérnökképzés 2 éves előmérnöki ciklus után vehető igénybe.
4 fő szakaszra épül:
- Go LaSalle, az első nemzetközi tapasztalat az 1. szemeszterből
- 1 félév közös alapszak
- 3 félév az Ön által választott pályafutáson belül, beleértve a 4 hónapos „asszisztens mérnök” gyakorlatot
- A pályafutás utolsó szemesztereit partneregyetemen, Franciaországban vagy nemzetközi szinten lehet teljesíteni cserefélév, kettős diploma vagy diplomás tartózkodás keretében.
Tanulmányvégi projekt, amely a hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók számára egy vállalati gyakorlaton vagy kutatói gyakorlaton, illetve a gyakornoki képzést követő hallgatók számára vállalati hosszú távú gyakorlaton alapul.
Ez ad okot a záródolgozat megírására és a szóbeli védésre.