Keystone logo

15 Egészségügyi ellátás Programok ban ben Egészségügy Orvostudományi tanulmányok Tüdőgyógyászat 2024

Szűrők

Szűrők

  • Egészségügy
  • Orvostudományi tanulmányok
  • Tüdőgyógyászat
Szakirányok
  • Egészségügy (15)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Egészségügyi ellátás Programok ban ben Egészségügy Orvostudományi tanulmányok Tüdőgyógyászat

Mi az a pulmonológia?
A pulmonológia a tüdőt és a légzőrendszert érintő betegségek tanulmányozása. Ez magában foglalja az olyan állapotokat, mint az asztma, a COPD, a tüdőrák és a tüdőgyulladás. A pulmonológusok olyan orvosok, akik ezen állapotok diagnosztizálására és kezelésére szakosodtak.

Miért érdemes pulmonológiát tanulni?
A pulmonológia olyan betegségekkel foglalkozik, amelyek rendkívül gyengítőek és akár halálosak is lehetnek, ha megértik e betegségek működését, a pulmonológusok jobb kezeléseket dolgozhatnak ki, és végül életeket menthetnek meg. A légszennyezettség és a dohányzás miatt egyre gyakoribbak a tüdőbetegségek, ezért egyre nagyobb szükség van tüdőgyógyászokra.

A pulmonológiai fokozatok különböző típusai
Számos különböző típusú diplomát szerezhet az ember a pulmonológiában. Egy orvos (MD) vagy egy oszteopátiás orvos (DO) végezhet tüdőgyógyászati rezidenst, amely általában három évig tart. A rezidensképzés befejezése után egyes pulmonológusok dönthetnek úgy, hogy a terület egy bizonyos területére szakosodnak, például a kritikus ellátás pulmonológiájára vagy az intervenciós pulmonológiára. Alternatív megoldásként a hallgatók mesterfokozatot vagy doktori fokozatot szerezhetnek tüdőgyógyászatban vagy más kapcsolódó területen. Ezek a programok általában két-négy évig tartanak.

Mit fogok tanulni a pulmonológiai diplomám alatt?
A pulmonológiai végzettség tanterve a választott programtól függően változik. Olyan témák tanulmányozására számíthat, mint a tüdő anatómiája és fiziológiája, a tüdőbetegségek patofiziológiája, a diagnosztikai vizsgálatok és eljárások, valamint a kezelési lehetőségek.