Keystone logo

15 Egészségügyi ellátás Programok ban ben Egészségügy Fizioterápia Sportterápia 2024

Szűrők

Szűrők

  • Egészségügy
  • Fizioterápia
  • Sportterápia
Szakirányok
  • Egészségügy (15)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

Egészségügyi ellátás Programok ban ben Egészségügy Fizioterápia Sportterápia

Mi az a sportterápia?
A sportterápia a fizikai aktivitás és a testmozgás alkalmazása az egyén fizikai és mentális egészségének javítására. Használható sérülések megelőzésére vagy kezelésére, teljesítmény javítására és egyéb egészséggel kapcsolatos célok elérésére. A sportterapeuták számos klienssel dolgoznak, beleértve a sportolókat, edzőket és szülőket. Dolgozhatnak más egészségügyi szakemberekkel is, például orvosokkal és fizikoterapeutákkal.

Mit kezdhetek sportterápiás végzettséggel?
A sportterápiás végzettség sportterapeuta, edző vagy fizikoterapeuta karrierjét eredményezheti. A diplomások más egészségügyi szakemberekkel is dolgozhatnak, például orvosokkal és fizikoterapeutákkal.

Miért érdemes sportterápiát tanulni?
A sportterápia azért fontos, mert segíthet javítani az egyén fizikai és mentális egészségét, segíthet megelőzni vagy kezelni a sérüléseket, és javítani a teljesítményt. A sportterapeuták számos klienssel dolgoznak, beleértve a sportolókat, edzőket és szülőket. A sportterapeuták az ügyfelekkel dolgoznak, hogy segítsenek nekik javítani fizikai és mentális egészségükön. Dolgozhatnak más egészségügyi szakemberekkel is, például orvosokkal és fizikoterapeutákkal.
Sportterápiás végzettség
Sportterápiás diplomák elérhetőek a társult, az alapképzés és a mesterképzés szintjén. A társult és alapképzési programok általában két-négy évig tartanak, míg a mesterképzési programok akár hat évig is tarthatnak. A sportterapeutáknak általában abban az államban kell engedéllyel rendelkezniük, ahol praktizálnak.

Mit fogok tanulni a sportterápiás diplomám alatt?
A sportterápiás szakon a hallgatók anatómiai, élettani és kineziológiai kurzusokon vesznek részt, emellett megismerkednek a sérülések megelőzésével és kezelésével, valamint a teljesítmény javításával. A sportterapeutáknak általában abban az államban kell engedéllyel rendelkezniük, ahol praktizálnak.