Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze 67 Egészségügyi ellátás Programok ban ben Reprodukciós gyógyászat 2024

67 Egészségügyi ellátás Programok ban ben Reprodukciós gyógyászat 2024

Áttekintés

Mi az a reproduktív gyógyászat?
A reproduktív medicina az orvostudomány azon ága, amely az emberi reprodukcióval, valamint a reproduktív rendellenességek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik. Ez magában foglalja a férfi és a női reproduktív rendszert is. A reproduktív gyógyászat az állapotok széles körét fedi le, beleértve a meddőséget, a szexuális úton terjedő betegségeket, a menopauzát és még sok mást.

Mit tehetek reproduktív orvosi diplomával?
A reproduktív orvosi végzettség termékenységi orvosként, reproduktív endokrinológusként vagy szülészeti/nőgyógyászati karrierhez vezethet. Dolgozhat egy kutatólaboratóriumban is, amely a termékenységi kezelések javításának módjait vagy új kezelések kidolgozását vizsgálja a reproduktív rendellenességek kezelésére. Ezenkívül közegészségügyi szószólóvá válhat, aki a reproduktív egészséggel kapcsolatos problémákra való figyelemfelkeltés és a szexuális egészségügyi oktatás előmozdításán dolgozik, vagy az egyéneknek nyújtott reproduktív tanácsadó szolgáltatásokra összpontosíthat.

Miért fontos a reproduktív orvostudomány tanulmányozása?
Számos oka van annak, hogy miért fontos a reproduktív gyógyászat tanulmányozása. Egyrészt segíthet a meddőség jobb megértésében és kezelésében. Segíthet a reproduktív rendellenességek új kezeléseinek kidolgozásában és a meglévő kezelések javításában is. Ezenkívül a reproduktív gyógyászat segíthet felhívni a figyelmet a szexuális egészséggel kapcsolatos kérdésekre, és elősegítheti a szexuális egészségügyi oktatást. Ha jobban megértjük a reproduktív rendszert, segíthetünk az embereknek egészségesebb terhességekben és szülésekben, és csökkenthetjük a reproduktív egészségügyi problémák előfordulását.

Mik azok a reproduktív orvosi diplomák?
A reproduktív gyógyászatban számos különböző fokozat létezik. Reproduktív orvostudományra vagy OBG/YN-re szakosodott orvosi diplomát vagy PhD fokozatot szerezhet a reproduktív biológiai kutatásban. Kifejezetten termékenységi tanácsadásban is vannak diplomák. Ezen fokozatok mindegyike biztosítja az Ön számára a reproduktív orvoslás területén végzett munkához szükséges készségeket és ismereteket.

Mit fogok tanulni a reproduktív orvosi diplomám alatt?
A reproduktív orvostudományi diploma során számos, a reproduktív rendszerrel kapcsolatos témát fog tanulni. Ez magában foglalja az anatómiát és a fiziológiát, a termékenységet és a meddőséget, a szexuális úton terjedő betegségeket, a fogamzásgátlást, a menarchiát és a menopauzát és még sok mást. Megismerheti a kutatási módszereket és statisztikákat is, így hatékonyan végezhet kutatásokat a területen. Ezenkívül lehetősége lesz választható kurzusok elvégzésére olyan témákban, mint a pszichológia vagy a szociológia, amelyek segíthetnek jobban megérteni a reproduktívegészség szociális és érzelmi vonatkozásait.

Olvass tovább

Szűrők

  • Egészségügy
  • Reprodukciós gyógyászat
Szakirányok
  • Egészségügy (67)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum