Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze 6 Egészségügyi ellátás Programok ban ben Ortopédia 2024

6 Egészségügyi ellátás Programok ban ben Ortopédia 2024

Áttekintés

Mi az Orthotics?
Az ortopédia az orvostudomány azon ága, amely az ortopédiai eszközök tervezésével, gyártásával és felszerelésével foglalkozik. Az ortopédiai eszközöket a vázrendszer és az ízületek, izmok, inak és szalagok deformációinak vagy funkcionális korlátainak támogatására, összehangolására, megelőzésére és korrigálására használják. Ezeket az eszközöket a mozgásszervi betegségekben szenvedő betegek működésének helyreállítására és életminőség javítására használják.

Milyen állásokat kaphatok az ortopédiai területen?
Az ortopédként dolgozó emberek gyakran részt vesznek a sérülést vagy műtétet követő betegek rehabilitációjában. Együttműködnek más egészségügyi szakemberekkel, például fizioterapeutákkal és foglalkozási terapeutákkal, hogy átfogó gondozási tervet készítsenek. Az ortopédia egyre növekvő terület, egyre nagyobb az igény a képzett ortopédiai szakemberek iránt. Álláslehetőségek mind az állami, mind a magánszektorban állnak rendelkezésre, és van lehetőség kórházi és közösségi környezetben egyaránt dolgozni.

Hogyan legyek ortopédus?
Ahhoz, hogy orthotikus lehessen, el kell végeznie egy elismert felsőfokú orthotikus képesítést. Ez általában egy négyéves alapképzés, majd egy posztgraduális program és egy éves rezidens.

Mit fogok tanulni az ortopédiai diplomám alatt?
Orthotics diplomája során számos tárgyat tanul, beleértve az emberi anatómiát, fiziológiát, biomechanikát, járáselemzést és anyagtudományt.

Olvass tovább

Szűrők

  • Egészségügy
  • Orvostudományi tanulmányok
  • Ortopédia
Szakirányok
  • Egészségügy (6)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum