Keystone logo
Forduljon közvetlenül az iskolákhoz – Hasonlítsa össze többszörös Egészségügyi ellátás Programok ban ben Mammográfia 2024

1 Egészségügyi ellátás Programok ban ben Mammográfia 2024

Áttekintés

Mi az a mammográfia?
A mammográfia (más néven mammográfia) az emlők röntgenvizsgálata, amelyet az emlőbetegségek kimutatására és diagnosztizálására használnak. Az orvostudományban mellrák szűrésére, diagnosztizálására vagy elváltozásainak nyomon követésére is használják őket.

Milyen állásokat kaphatok a mammográfiában?
A mammográfusok olyan egészségügyi szakemberek, akik a röntgensugarak használatára specializálódtak a mellek képeinek előállítására. Kórházakban, klinikákon vagy magánpraxisokban dolgoznak más szakemberekkel, például radiológusokkal. Egyes mammográfusok főiskolákon és egyetemeken is tartanak kurzusokat.

Hogyan lehetek mammográfus?
Ahhoz, hogy mammográfus legyen, el kell végeznie egy akkreditált képzési programot. A mammográfiai programok általában két-négy évig tartanak, és magukban foglalják az anatómiát, a fiziológiát, az orvosi képalkotást és a sugárbiztonsági tanfolyamokat. Egy képzési program elvégzése után országtól függően jogosult lehet mammográfiás minősítő vizsgára. Miután sikeresen letette a vizsgát és megszerezte a képesítést, jelentkezhet mammográfus állásra.

Mit fogok tanulni a mammográfiás diplomám alatt?
A hallgatók megismerkednek a röntgensugarak fizikájával, a mell anatómiájával és élettanával, valamint a mammográfiai berendezések kezelésével. Tanulmányozni fogják a mellrák kimutatását és diagnosztizálását, valamint a sugárterhelés csökkentésének módszereit is.

Olvass tovább

Szűrők

  • Egészségügy
  • Szövetségi egészségügy
  • Orvosi Képalkotás
Szakirányok
  • Egészségügy (1)
  • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum