Keystone logo
University of Tartu

University of Tartu

University of Tartu

Bevezetés

Az 1632-ben alapított UT Észtország egyetlen klasszikus egyetemének számít. Több mint 14 000 hallgató tanul az UT-n (beleértve 1600 külföldi hallgatót), és az UT 3800 alkalmazottat foglalkoztat (beleértve 1800 egyetemi alkalmazottat (190 professzort)). A hallgatók és a tudományos személyzet szakmai kompetenciájának támogatása és fejlesztése érdekében az egyetemnek 31 országban 80 partneregyeteme van.

Az UT 4 kart és 4 főiskolát foglal magában. Az UT nagy része Tartuban található, Észtország második legnagyobb városában; főiskolái azonban Pärnuban, Viljandiban és Narvában találhatók. Tartu lakossága 100 000 fő, és lakosainak egyötöde diák.

Tartu élénk diákváros. Minden tanév gólyanapokkal kezdődik, és minden félév fénypontja a tavaszi és őszi diáknapok, egy egyhetes, kifejezetten a diákok számára szervezett fesztivál. Az UT számos diákklubot és egyesületet működtet, a szakmai szervezetektől kezdve az informális csoportokig. A nemzetközi hallgatók számára az ESN Tartu a fő szervezet, amely a nemzetközi hallgatók jólétére összpontosít.

Az UT a a programok széles választékát kínálja és egyedi tudományágakat a hallgatók számára. Az UT részt vesz számos Erasmus Mundus és más közös mesterképzésben is, amelyeket a világ vezető egyetemeivel együttműködve nyújtanak. Az UT a bolognai folyamatot követi az oktatás megszervezésében és a Bachelor-Master (3+2) tanulmányi modulok rendszerében. A doktori tanulmányok időtartama 4 év. A tanév minden év szeptember elején kezdődik.

Rangsorok

A University of Tartu ( UT ) Észtország vezető kutatási és képzési központja. Ez az egyetlen egyetem a Baltikumban, amely a világ legjobb egyetemeinek 1,2%-a közé tartozik (QS World University Rankings 2021).

Felvételi feltételek a programra

Mutassa be elkötelezettségét és készségét a sikeres üzleti iskolában való részvételre a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.

Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.

Helyszínek

 • Tartu

  Ülikooli 18

  • Tallinn

   Kaarli pst 3 -- 202-203, 10119, Tallinn

   • Pärnu

    Ringi 35, 80012, Pärnu

    • Viljandi

     Posti 1, Viljandi, 71004 Viljandi maakond, Estonia, 71004, Viljandi

     • Narva

      University of Tartu Narva College Raekoja plats 2, Narva 20307, 20307, Narva

      • Viljandi

       Posti, 1, 71004, Viljandi

       Kérdések