Keystone logo
University of Pennsylvania Penn

University of Pennsylvania Penn

University of Pennsylvania Penn

Bevezetés

A Penn Dental Medicine az ország legrégebbi egyetemhez tartozó fogorvosi intézményei közé tartozik. Történelmi kapcsolatai az 1852-ben létrehozott Philadelphia Fogorvosi Főiskolára vezethetők vissza. 1856-ban a Philadelphia Fogorvosi Főiskola tanára az előbbi bezárásakor megalakította a Pennsylvania Fogorvosi Főiskolát, majd 1878-ban a Pennsylvania Fogorvosi Főiskolát. A sebész dékánt, Dr. Charles J. Essig, felkérték, hogy csatlakozzon a Pennsylvaniai Egyetemhez, megalapítva a Pennsylvaniai Egyetem Fogorvosi Tanszékeként a Fogorvosi Orvostudományi Karot. 1878-1883 között az iskola első dékánjaként fog szolgálni. A Pennsylvania Fogorvosi Főiskola végül 1909-ben egyesül a Pennsylvaniai Egyetemmel.

Az iskola első létesítményeit az orvosi csarnokban (ma Claudia Cohen terem) helyezték el. A következő évben beköltözött saját épületébe, a Dental Hallba, amelyet az igényeinek megfelelően terveztek és építettek.

1897-ben Thomas W. Evans, a philadelphiai szülött, aki a francia második birodalom idején az európai bíróságok fogorvosa lett és III. Napóleon bizalmasa, otthagyta hagyatékát, hogy olyan fogorvosi iskolát hozzon létre és tartson fenn, amely „senki sem lehetne”. Evans nagylelkűsége lehetővé tette az 1915-ben megnyílt Evans épület (hivatalos nevén Thomas W. Evans Múzeum és Fogorvosi Intézet), az akkori nemzet legjobban felszerelt fogorvosi épületének megépítését. Merészsége és vezetői szelleme továbbra is az iskolát terjeszti a terjeszkedés és innováció történetében mind a tanterv, mind a klinikai és tudományos létesítmények területén.

Helyszínek

  • Philadelphia

    Chestnut Street,3701, 19104, Philadelphia

    Kérdések