Keystone logo
University of Miskolc

University of Miskolc

University of Miskolc

Bevezetés

A Hagyományok, Tudás és Közösségi Szellem Campusa

Nyugodt környezetben található

Egyedülálló campus gyönyörű természeti környezetben, korszerű laboratóriumok, előadótermek, műhelyek, kollégiumok, sport-, kultúra- és szórakozási lehetőségek – ez University of Miskolc .

Az 1735-ben alapított, bányászati és kohászati szakemberképző intézetként, a világ számos politechnikai intézetének mintául szolgáló intézetként University of Miskolc mindig is jelentős szerepet töltött be a tudományok művelésében, a szakmai oktatásban és képzésben. Az Intézmény a 20. század utolsó néhány évtizedében egy teljes értékű, színes egyetemmé fejlődött a hagyományos három műszaki karral (Földtudományi, Anyagtudományi, Gépészmérnöki és Informatikai) és az új közgazdasági, jogi, művészeti és művészeti karokkal. Humán, egészségügy és zene, továbbképzések, vagy felsőfokú szakképzések is. Az egyetemnek körülbelül 10 000 hallgatója van, és közel 600 oktatója van, akiket megközelítőleg azonos számú műszaki és adminisztratív alkalmazott segít.

Az Egyetem legtöbb épülete az Egyetemvárosban található, egy egyedülálló és tágas campusban, amely az amerikai campus mintájára épült, és nagy park veszi körül. Az Egyetemváros – 850.000 négyzetméteres területével – Miskolc városának része. A belvárosi Zenepalotában található az 1997-ben az egyetemhez integrált Bartók Béla Zeneművészeti Intézet.

Az egyetem több mint 150 külföldi egyetemmel kötött együttműködési megállapodást, valamint 160 kétoldalú megállapodást az ERASMUS mobilitási programban. A University of Miskolc az első magyar intézmény, amely 2008-ban elnyerte a Felsőoktatási Minőségi Díjat.

A hosszú történelmi hagyományok újszerű kutatási és oktatási irányokkal párosulnak. A University of Miskolc oktatásának magas színvonalát nemcsak az elnyert szakmai elismerések száma bizonyítja, hanem az is, hogy a külföldi és magyar hallgatók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a University of Miskolc választása iránt a legmagasabb szintű tanulmányok folytatására. Végzettjeinket a potenciális munkaadók széles köre keresi.

Miskolc egy északkelet-magyarországi város, amely leginkább iparáról volt ismert. Egyben Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye és az Észak-magyarországi Régió tudományos és kulturális központja.

Miskolcról könnyen megközelíthető a híres Tokaji borvidék, és kellemes kirándulásokat tehetünk a közeli hegyekbe és tavakba, vagy történelmi városokba, így Egerbe, Sárospatakba és a gyönyörű Szilvásváradra.

A University of Miskolc céltudatos és motivált hallgatókat vár, akik hagyományos, mégis modern és friss tudományos környezetben kívánnak képzettséget szerezni.

Belépők

Campus jellemzői

 • Campus mérete:

  30

 • Kiemelkedő építészet:

  4

 • Épületek száma:

  13

 • Szállás:

  7 dormitories

Helyszínek

 • Miskolc

  H-3515 Miskolc-Egyetemváros, , Miskolc

Kérdések