Keystone logo
University of Lisbon - Medfor

University of Lisbon - Medfor

University of Lisbon - Medfor

Bevezetés

Az Universidade de Lisboa (ULisboa) Portugália legnagyobb és legrangosabb egyeteme, és Európa egyik vezető egyeteme. A hét évszázadon átívelő egyetemi hagyomány örököse, az ULisboa 2013 júliusában nyerte el jelenlegi státusát, a korábbi Técnica de Lisboa Universidade és a Universidade de Lisboa egyesülését követően.

Az ULisboa a tudás különféle területeit egyesíti, és kiemelt helyzetben van a tudomány, a technológia, a művészetek és a bölcsészet kortárs fejlődésének elősegítése érdekében. Az ULisboa oktatásának, kutatásának, innovációjának és kultúrájának minősége egyre több tehetséget vonz a világ minden tájáról.

Üdvözöljük az ULisboa-n

Az Universidade de Lisboa (ULisboa) Portugália legnagyobb felsőoktatási intézménye és Európa egyik legrangosabb egyeteme.

Az ULisboa-n való tanulás olyan emberközpontú egyetemre jár, amely kiváltságokat érdemel, és határozottan elkötelezett a magas színvonalú oktatás iránt, valamint annak a tudomány és az innováció nemzetközi színterén való bemutatása mellett.

Az ULisboa több mint 400 fokot biztosít minden hozzáértő területen. A mintegy 3500 professzorral és több mint 400 kutatóval rendelkező akadémiai állománnyal rendelkező intézmény 50 000 hallgató univerzumát szolgálja.

A kutatás, az innováció és a kultúra minősége az ULisboa iskolákban egyre több olyan nemzetközi tehetséget vonz, amely a legmagasabb szintű projektek kidolgozására törekszik a kutatási egységekkel és csoportokkal.

Az ULisboa felkészíti a szakembereket a világ számára, biztosítva számukra azokat a képességeket, amelyek megfelelnek a globális piac igényeinek. Hozzájárulnak ehhez az okhoz, hogy a nemzetközi intézményekkel együtt ünneplik a több mint 550 megállapodást és jegyzőkönyvet, amelyek megerősítik ULisboa napi elkötelezettségét a teljes, magas színvonalú és kitűnő oktatás biztosítása iránt.

Belépés és belépés az ULisboa-ba

A 2014 márciusában közzétett nemzetközi hallgatói statútum meghatározza a nemzetközi hallgatók felvételét a portugál felsőoktatási, első ciklusú és integrált mesterképzésbe a Nemzetközi Hallgatók számára szóló Speciális Felvételi Verseny révén. középiskolai végzettségüket a saját országukban.

A nemzetközi hallgatói statútumból kizárják azokat a nemzeti hallgatókat, akik egy Európai Unió országához tartoznak, vagy nem egy uniós ország nemzeti hallgatói, és több mint két évig megszakítás nélkül legálisan élnek Portugáliában. Ezek a hallgatók az általános felvételi rendszeren keresztül felvehetik a portugál felsőoktatási rendszerbe, ha középfokú tanulmányokat végeztek, felvételi vizsgákat tartottak és teljesítik a szükséges előfeltételeket.

Tenement houses in Lisbon

Mezőgazdasági Iskola - ISA

Az Agrártudományi Intézet (ISA), a Mezőgazdasági Iskola, a legnagyobb és legképzettebb felsőfokú és posztgraduális végzettségű agrártudományi iskola Portugáliában, know-how-ját országos és nemzetközi szinten is elismerték.

Több mint 100 éves tapasztalattal igazította tanítását mind az ország technológiai fejlődéséhez, mind valóságához, mind a minőségre, mind a modernizációra összpontosítva.

Az ISA-t 1930-ban integrálták a Lisszaboni Műszaki Egyetemre. 2013 óta a Lisszaboni Műszaki Egyetem és a volt Lisszaboni Egyetem egyesülésének eredményeként a Lisszaboni Egyetem részévé vált. Körülbelül 1500 hallgatója van posztgraduális és alapképzési programoknak, a tanár 116 tanárból és 47 kutatóból áll.

A Lisszabon szívében található Tapada da Ajuda - mintegy 100 hektáros, elismert érdeklődésű környezeti és botanikus park - kellemes helyszín rendezvények, szabadidős tevékenységek és helyszínek felfedezéséhez, mint például az érdekes kő amfiteátrum. , többek között a Belvedere, a Parada kertje, a rögbi mező, a csillagászati obszervatórium, a kiállítási pavilon, a lagoa brancai nézőtér.

Helyszínek

  • Lisbon

    Tapada da Ajuda 1349-017, Lisboa Portugal, 1349-017, Lisbon

Programok

    Az intézmény a következőket is kínálja:

    Kérdések