Keystone logo
University of Guyana

University of Guyana

University of Guyana

Bevezetés

Turkeyen Campus

A University of Guyana egyetlen nemzeti felsőoktatási intézménye. 1963 áprilisában alakult ki a következő misszióval: "A közösség, a nemzet és az egész emberiség szolgálatában a legmagasabb szintű ismeretek felkutatása, generálása, terjesztése és alkalmazása az akadémiai szabadság légkörében, amely lehetővé teszi a szabad és a kritikai vizsgálat. "Ugyanezen év októberében kezdte meg működését a Queens Főiskolán, az ország legfontosabb középiskolájában, mielőtt 1970-ben a Turkeyen Campusba költözött. Először a programokat a Művészetek, Természettudományok és Társadalomtudományok . 1967-ben alakult az Oktatási Kar 1969-ben, majd 1969-ben a Műszaki és Technológiai Intézet (IDCE), 1975-ben kezdte meg a Földművelődési Karokat (MTA) és az Egészségtudományi (1981), az utóbbi a természettudományok kibontakozásaként.

1987-ben alapították az Erdészeti Egységet, majd később a Mezőgazdaságtudományi Kar részévé vált, 2003-ban pedig a Művészetek és Oktatási Karok egyesültek az Oktatási és Bölcsészettudományi Kollégiumba. Emellett a Millennium fordulója a Földrajzi Tanszék és a Környezeti Tanulmányi Egység egyesüléséből született Föld- és Környezettudományi Iskola (SEES) megalakulását látta. A Biológiai Sokféleség Központot is létrehozták, amely a SEES és a Mezıgazdasági és Erdészeti Kar által végzett tevékenységekre és az egész egyetemet ellátó Informatikai Központra (CIT) irányul. A University of Guyana 2000-ben bővült a Berbice-i Tain Campus mellett. (2016 októberében, a szélesebb körű átszervezés részeként a SEES átalakult a Föld és Környezeti Tanulmányok Karába, dean egyetemi és igazgatási vezetőjeként).

A University of Guyana jelenleg több mint 60 egyetemi és posztgraduális programot kínál, beleértve a Természettudományi, Mérnöki, Környezeti Tanulmányok, Erdészet, Várostervezés és Menedzsment, Idegenforgalmi Tanulmányok, Oktatás, Kreatív Művészetek, Közgazdaságtan, Jog, Orvostudomány, Optometria, és ápolás. Számos online program áll rendelkezésre, mint például az IDCE-n keresztül négy helyszínen - Georgetown városa és Anna Regina, Essequibo, 2. régió; Linden, Upper Demerara, 4. körzet; és az Új Amszterdam, Berbice, 6. régió. Az intézmény 2016-ban mintegy 8000 diákot vesz fel, és több mint 20 000 diákot végzett, akik sikeresen pályára álltak a helyi, regionális és nemzetközileg is minden szakmai területen. Az egyetem a köz- és magánszféra, valamint a nemzetgazdaság számára is jelentős szerepet játszik.

Az egyetem tanúsítványt, oklevelet, egyetemi diplomát, alapképzést, posztgraduális diplomát és szakmai képesítési programokat kínál. Ezek a programok a következő hét szervezeti egységen keresztül kerülnek átadásra, úgynevezett karok, amelyek mindegyikét egy dekán vezette: Mezőgazdaság és Erdészet; Föld- és környezeti tanulmányok; Oktatás és humán tudományok; Egészségügy, orvostudományi iskola; Természettudományok; Társadalomtudományok; és a technológia. A legnagyobb egység a Társadalomtudományi Kar, a következő hét részleggel: Üzletviteli és Menedzsment Tanulmányok; Kommunikációs Tanulmányok Központja; Közgazdaságtan; Kormány és nemzetközi ügyek; Egyetemi tanulmányok; Törvény; és a szociológia. A Társadalomtudományi Kar legnagyobb egysége a Business and Management Studies tanszék három programot kínál; Könyvelés, Bankügylet, Pénzügy, Marketing. Emellett körülbelül 1500 diák, a Társadalomtudományi Kar egyetlen legnagyobb csoportja és 15 kar (10 teljes munkaidőben és 5 részmunkaidõben). Ezenkívül közösen kezeli az engedélyezett Commonwealth of Learning Mestereket az üzleti adminisztrációban és a közügyekben (CMBA / PA).

Helyszínek

  • Georgetown

    Turkeyen Campus, Georgetown, , Georgetown

Kérdések