Keystone logo
University of Gothenburg, Sahlgrenska Academy (Faculty of Medicine) Master's in Public Health Science
University of Gothenburg, Sahlgrenska Academy (Faculty of Medicine)

Master's in Public Health Science

Gothenburg, Svédország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

02 Sep 2024

SEK 310 000 / per course

Az egyetemen

Bevezetés

A közegészségtudományi mesterképzés azoknak szól, akiket érdekel az egészségügy és a közegészségügy. Programunk olyan készségeket biztosít a hallgatóknak, amelyekkel stratégiai és gyakorlati szempontból is képesek a közegészségügy területén dolgozni, mind nemzeti, mind nemzetközi szinten. Megtanulják az egészséget befolyásoló egyéni és strukturális tényezőket, valamint azt, hogy milyen feltételek biztosítják az egyének jó egészségét és az egészségügyi egyenlőséget. A program elvégzése után számos karrierlehetőség áll majd rendelkezésére, és folytathatja doktori tanulmányait.

Érdekli az egészségügy és a közegészségügy javítása? Szeretne változást elérni, és az egészségügyi egyenlőség biztosításának gondolata vezérli? Akkor jelentkezzen a közegészségtudományi mesterképzésre. Diákjainkat arra képezzük, hogy képesek legyenek a közegészségügyben dolgozni, mind nemzeti, mind nemzetközi szinten. Nemzetközi tanulási környezetet kínálunk, ahol a világ minden tájáról érkező más hallgatókkal találkozhatsz.

Miért vannak ilyen nagy különbségek a különböző embercsoportok egészségi állapota között? Melyek azok a lényeges tényezők, amelyek befolyásolják az egészséget, és hogyan javíthatjuk az emberek életét? Ez néhány a közegészségügyi kihívások közül, amelyekkel szembe kell néznünk. Széleskörű és interdiszciplináris szemléletre van szükség a csoportok közötti különbségek csökkentéséhez, valamint a közegészségügy hosszú távú és méltányos javításához. Képzett közegészségügyi tudósokra van szükség e kérdések tanulmányozásához, valamint a közegészségügyi erőfeszítések megfogalmazásához és értékeléséhez.

A közegészségtudományi mesterképzésen a hallgatók a szakterület központi elméleteire és módszereire tanulnak. Ezt a kétéves programot angol nyelven oktatják. A program célja, hogy megadja azokat az eszközöket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Ön képes legyen közegészségügyi munkát tervezni, végezni és értékelni, valamint a lakosság egészségi állapota közötti szisztematikus különbségek csökkentésén dolgozni.

Emellett megismerkedhet az epidemiológiával, a társadalmi epidemiológiával, a kvantitatív és kvalitatív kutatási módszerekkel, valamint az egészséggazdaságtan elméleteivel és módszereivel. Az egészségügyi közgazdaságtanból bevezető és haladó kurzust is kínálunk.

Mit kínálunk

  • Nemzetközi környezet - találkozz tanárokkal és diákokkal a világ minden tájáról
  • A különböző tudományos hátterek keveredése - orvosokkal, tanárokkal, jogászokkal és más szakmákkal együtt tanulhatsz.
  • Bevezető és haladó kurzus az egészségügyi közgazdaságtanból
  • Hosszabb szakmai gyakorlatok lehetőségei
  • Lehetőségek külföldi tanulmányokra és szakmai gyakorlatra
  • Központi elhelyezkedésű campus, közel az éttermekhez és a szórakozási lehetőségekhez
  • Egy kőhajításnyira a Slottsskogen parktól, a botanikus kerttől és más zöldövezetektől.

Belépők

Program tandíj

Felszerelés

Az Iskoláról

Kérdések