Keystone logo
University of Basel - Swiss Tropical Health Institute

University of Basel - Swiss Tropical Health Institute

University of Basel - Swiss Tropical Health Institute

Bevezetés

A Bázeli Egyetem nemzetközi hírnévnek örvend a kutatás és az oktatás terén elért kiemelkedő eredmények terén. Az 1460-ban alapított Bázeli Egyetem Svájc legrégebbi egyeteme, amelynek sikertörténete több mint 550 évre nyúlik vissza.

A magas színvonalú oktatási lehetőségek széles skáláját kínáló átfogó egyetemként a Bázeli Egyetem vonzza Svájcból és az egész világról érkező hallgatókat, kiemelkedő tanulmányi feltételeket kínálva számukra az alap-, mesterképzés vagy Ph.D. fok. Ma a Bázeli Egyetemen mintegy 13 000 hallgatója van több mint száz nemzetből, köztük 2800 Ph.D. diákok.

A Bázeli Egyetem hét karával rendelkezik, amelyek a tudományterületek széles spektrumát lefedik. Ugyanakkor az egyetem a nemzetközi verseny közepette öt stratégiai fókuszterületen helyezkedett el: élettudományok, vizuális tanulmányok, nanotudományok, fenntarthatóság és energiakutatás, valamint európai és globális tanulmányok. Nemzetközi ranglistán a Bázeli Egyetem kutatási eredményeinek köszönhetően rendszeresen a világ 100 legjobb egyeteme közé került.

A Bázeli Egyetem mélyen gyökerezik a gazdaságilag hatalmas és kultúrában gazdag Basel régióban. Az egyetem szorosan együttműködik a hazai és nemzetközi partnerekkel annak érdekében, hogy megfelelő mértékben hozzájáruljon a tudományok és a társadalom fejlődéséhez. Ez azt is jelenti, hogy a Bázeli Egyetem különös figyelmet fordít a fenntarthatóság, az esélyegyenlőség és az ismeretátadás szempontjaira.

Helyszínek

 • Basel

  Socinstrasse,57, 4051, Basel

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések