Táplálkozási, élelmiszer-biztonsági és technológiai innováció mesterképzés
Universidade Santiago de Compostela
Kulcs információ
Campus helye
Lugo, Spanyolország
Nyelvek
Spanyol, Galíciai
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
1 - 2 év
Pace
Teljes idő, Részidő
Tandíjak
EUR 1 160 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Bevezetés
A Santiago de Compostelai Egyetem Táplálkozási, Élelmiszerbiztonsági és Technológiai innovációs mesterfokozata hivatalos diploma, 90 kredit időtartammal, amely megfelel a tudományterületnek, amely minőségi, speciális táplálkozási képzést kínál a hallgatóknak, Élelmiszer-technológia és -biztonság, amely lehetővé teszi az Európai Unió által a táplálkozás javításával, valamint a fogyasztók egészségének védelmével és az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos elvárásokra való társadalmi választ.
A mesterképzésben részt vevő, különböző tudásterületekhez tartozó professzorok széleskörű képzést nyújtanak az élelmiszerrel, táplálkozással és élelmiszerlánccal kapcsolatos különböző aspektusokról, amelyek lehetővé teszik egy multidiszciplináris képzést, amelynek célja a specializálódás, annak vállalati beépítése a szakterületen. az élelmiszer-ágazat, valamint a közigazgatási szervek és az élelmiszerláncban részt vevő különféle szervezetek bármely hivatalos ellenőrzési struktúrája. Az USC saját oktatói karán kívül részt vesznek a Tengerkutató Intézet (CSIC) és a Galíciai Endokrinológiai, Táplálkozási és Anyagcsere Társaság szakmai mesterképzésében.
A mesterképzés célja tudományos orientációval és kiváló tudományos felkészültséggel rendelkező diplomások képzése, akik a legtágabb értelemben vett Táplálkozási, Technológiai és Élelmiszerbiztonsági témakör keretében magas színvonalú tanárok és kutatók végzettséggel rendelkeznek, és folytathatják doktori tanulmányaikat, fejlődhetnek. saját iparága, vagy innovációs és fejlesztési együttműködésben az élelmiszerekkel és/vagy élelmiszeripari vállalkozásokkal kapcsolatos területeken.
Másrészt a Degree célja, hogy közelebb hozza a hallgatókat a munka világához az agrár-élelmiszeripari vállalatoknál végzett szakmai gyakorlatok elvégzésével. Ebben az értelemben az üzleti szövet bevonása nagyon fontos, mivel ez számít az ágazat számos vállalatának, valamint a galíciai Élelmiszer-klaszterhez kapcsolódó összes vállalatának az együttműködésére.
A mesterképzésben elért iskolai végzettség is alapul szolgálhat a doktori fokozatba vezető tanulmányok megkezdéséhez, amely az új kutatógenerációk csírája állami és magán kutatótestületekben, cégek K+F+i osztályain, laboratóriumokban, hivatalos ellenőrző központok és adott esetben leendő egyetemi tanárok a táplálkozás, a bromatológia, az élelmiszertechnológia és a higiénia területén.
Célok
Azok a hallgatók, akik ezen túlmenően a legújabb generációs technológiai és élelmiszerbiztonsági kutatási módszertanok szisztematikus megértését és elsajátítását mutatják be, akik bizonyítják, hogy képesek minőségi eredeti kutatások kidolgozására, megtervezésére és megvalósítására, amelyek hozzájárulnak a tudás fejlesztéséhez. szakterületen érhetik majd el az orvosi címet.
A program eredménye
Alapvető képességek
- Rendelkezzen és értsen olyan tudást, amely alapot vagy lehetőséget biztosít arra, hogy eredeti legyen az ötletek kidolgozásában és/vagy alkalmazásában, gyakran kutatási kontextusban
- A hallgatók tudják, hogyan alkalmazzák a megszerzett tudást és képesek legyenek problémákat megoldani új vagy ismeretlen környezetben a tanulmányi területükhöz kapcsolódó tágabb (vagy multidiszciplináris) kontextusban.
- hogy a tanulók képesek legyenek integrálni a tudást, és szembenézzenek az olyan információkon alapuló ítéletalkotás összetettségével, amelyek hiányosak vagy korlátozottak, de a tudásuk és ítéleteik alkalmazásához kapcsolódó társadalmi és etikai felelősségre is reflektálnak.
- A hallgatók tudják, hogyan közöljék következtetéseiket, valamint az őket támogató tudást és végső okokat a speciális és nem szakosodott közönség felé világosan és egyértelműen
- A tanulók rendelkeznek azokkal a tanulási készségekkel, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy nagyrészt önirányító vagy autonóm módon folytassák a tanulást.
Képtár
Karrierlehetőségek
Profi indulások
A mesterképzésben részt vevő, különböző tudásterületekhez tartozó professzorok széleskörű képzést tartanak az élelmiszerrel, táplálkozással és élelmiszerlánccal kapcsolatos különböző szempontokról, amelyek lehetővé teszik egy multidiszciplináris képzést, amelynek célja a specializálódás, annak vállalati beépítése a szakterületen. az élelmiszer-ágazat, valamint a közigazgatási szervek és az élelmiszerláncban részt vevő különféle szervezetek bármely hivatalos ellenőrzési struktúrája.
A tágabb értelemben vett Táplálkozás-technológia és Élelmiszerbiztonság témakör keretében tudományos orientációjú, kiváló tanulmányi felkészültséggel rendelkező, magas színvonalú oktatói és kutatói képesítéssel rendelkező diplomások képzését célozza, akik folytathatják doktori tanulmányaikat, fejleszthetik tudásukat. saját ipar vagy együttműködés az élelmiszerekkel és/vagy élelmiszeripari vállalatokkal kapcsolatos területek innovációjában és fejlesztésében.
A mesterképzésben elért képzettségi szint a doktori fokozat megszerzéséhez vezető tanulmányok megkezdéséhez is alapul szolgálhat. A doktori fokozat a kutatók új generációinak csírája állami és magán kutatótestületekben, vállalatok IDI tanszékein, laboratóriumokban, hatósági ellenőrző központokban, és adott esetben a táplálkozástudomány, a bromatológia és az élelmiszer-technológia és -higiénia területén leendő egyetemi tanárok.