Keystone logo
University of Antwerp

University of Antwerp

University of Antwerp

Bevezetés

Egyetemünk Antwerpen városában található, Belgium és Európa szívében. Antwerpen kikötője a világ egyik legnagyobb kikötője. Antwerpen városa nem csupán egy ókori középkori és barokk város, tele történelemmel. Ez egy nyüzsgő metropolisz is élénk társadalmi színtérrel, lenyűgöző építészettel és kulturális kontrasztokkal. Több mint 170 nemzetiség él itt, több mint New Yorkban! Ez a kozmopolita hangulat az University of Antwerp is tükröződik.

Az első osztályú kutatás és oktatás az University of Antwerp csodálatos hellyé teszi a tanuláshoz és a munkához. Támogatjuk a kapcsolatot a kutatás és az oktatás között. Küldetésünk kulcsa a nemzetközivé válás. Nem véletlen, hogy az University of Antwerp partnere egy igen ígéretes európai egyetemi hálózatnak, a Young Universities for the Future of Europe www.YUFE.eu.

Az University of Antwerp több mint 20 000 diákja otthona, és büszke arra, hogy emberi léptékben működik. Tantestületünk és munkatársaink négy egyetemünk egyikén várják Önt a csúcsminőségű infrastruktúrában. Amíg itt tartózkodik, várja Önt, hogy élvezze pezsgő kulturális programjainkat, sportlétesítményeinket és sok más elérhető diákszolgáltatásunkat.

karok

 • Alkalmazott technika
 • Arts
 • Üzleti és közgazdasági
 • Design Sciences
 • Törvény
 • Orvostudomány és egészségtudományok
 • Gyógyszerészeti, orvosbiológiai és állatgyógyászati tudományok
 • Tudomány
 • Társadalomtudományok

Az University of Antwerp 17 intézetet és központot is számlál, köztük a Fejlesztéspolitikai Intézetet (IOB). 15 kiválósági központja is van.

Statisztika

Tények és számok

 • 23 202 diák (17,5% külföldről, 127 nemzetiség)
 • 2339 PhD. hallgatók
 • Évente 280 PhD védés
 • Évente 4420 tudományos publikáció
 • 6974 alkalmazott (23% külföldről, 134 nemzetiség)
 • 918 professzor
 • 501 asszisztens
 • 3639 kutató
 • 1633 adminisztratív és műszaki személyzet
 • 80 000+ öregdiák
 • 4 kampusz Antwerpenben

  Campus jellemzői

  Az University of Antwerp több mint nyolcvan épülete van négy egyetemen. Tanulmányválasztásától függően vagy a városközpontban vagy a zöld külvárosban köt ki.

   Belépők

   Szeretnél beiratkozni az University of Antwerp akadémiai programjába? Számos felvételi követelményt kell teljesítenie. Tekintse meg a felvételi feltételeinkkel és a jelentkezési eljárásunkkal kapcsolatos összes információt weboldalunkon.

   Vízumkövetelmények

   A vízum az a dokumentum, amely feljogosítja az országba való belépésre. Belgiumba érkezéskor tartózkodási engedélyt vagy jelenléti nyilatkozatot kell kérnie a lakóhelye szerinti önkormányzati hivatalban. Tekintse meg weboldalunkon az antwerpeni tartózkodáshoz szükséges vízummal, tartózkodási engedéllyel és munkavállalási engedéllyel kapcsolatos összes információt.

   Ösztöndíjak és finanszírozás

   Az University of Antwerp közvetlenül részt vesz bizonyos ösztöndíjprogramok kiválasztási folyamatában ( Ösztöndíjak UAntwerp részvételével ). Ezenkívül a hallgatók ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e külső finanszírozási lehetőségekre ( Külső ösztöndíjak ). Ösztöndíjak alapképzési, mesterképzési, doktori vagy rövidebb távú programokra igényelhetők.

   Érdeklődjön az országában található belga nagykövetségen, hogy van-e finanszírozási lehetőségük.

   Vegye figyelembe, hogy a legtöbb UAntwerp tanulmányi program tandíja nemzetközi összehasonlításban ésszerű. A diákok megélhetési költségei Belgiumban körülbelül 16 000 euró évente.

   További információ a weboldalunkon található.

   Öregdiák statisztika

   Rangsorok

   A 2003-ban alapított University of Antwerp rendkívül jól teljesít a Young University Rankings rangsorban:

   • Times Higher Education Millennials 2020 – 5. helyezés
   • Times Higher Education Young University Ranking 2023 – 7. helyezés
   • QS 50 50 alatt 2021 – 20. helyezett

   Egyetemi világranglista

   UAntwerp

   Egyes programjainkat különösen magasan értékelik...

   A képzés és neveléstudományok mesterképzési programja a megérdemelt 79. helyet szerezte meg a Times Higher Education Subject Ranking 2024-ben . UAntwerp 101-125. helyezést ért el a Klinikai és egészségtan tárgyban, valamint a Times Law of the Times Higher Education tantárgyi rangsor 2024-ben . A Times Higher Education Subject Ranking Social Sciences 2024-ben UAntwerp a 126-150. helyen találja.

   UAntwerp is jól szerepelt a Shanghai Communication Subject Ranking 2022-ben: Kommunikációs tudományok programunk a 45. helyet szerezte meg. A Political Sciences program 51-75. helyen végzett a Shanghai Political Sciences Subject Ranking 2022-ben. Szép fejlődést figyeltünk meg pozíciónkban a sanghaji közegészségügyi tantárgyi rangsorban, amely 2022-ben 101-150 .

   A Business Economics 2018-ban először került be a Financial Times Masters in Management ranglistájába. UAntwerp 2022-ben a 87. helyen áll, amivel ár-érték arányt tekintve a 6. helyen áll világszerte .

   Időközben Üzleti és Gazdaságtudományi Karunk 3 rangos nemzetközi akkreditációt szerzett: ACCSB, EFMD és EQUIS.

   További információ honlapunkon

   Tanulói beszámolók

   Campus élet és felszereltség

   Nemzetközi hallgatóként számos létesítményhez férhet hozzá, például könyvtárhoz, tágas tantermekhez, tanulóterekhez, egy sor hasznos diákszolgáltatáshoz és egyetemi orvosokhoz. UAntwerp MOVE bérletével pedig ingyenes csoportos fitnesz órákon vehet részt, múzeumokat és kiállításokat látogathat, kedvezményeket kaphat a helyi edzőtermekben stb.

   Antwerpen mindent kínál nemzetközi hallgatóinak. Ez a zsebméretű város nyüzsgő hangulatával és történelmi varázsával pillanatok alatt beleszeret. Antwerpen múltját megcsodálhatja, miközben a középkori hangulatú utcákon sétál, vagy miközben megcsodálja a 43 múzeum egyikét. Ugyanakkor egy modern, nyüzsgő város is, ahol számos bár, étterem és helyi specialitások (más néven sör, csokoládé és sült krumpli) találhatók. 178 nemzetiség több mint 500 000 polgára hívja Antwerpent otthonának. A legtöbben több nyelven beszélnek, és nagyon szívesen beszélnek veled kedvenc helyükről.

   Felvételi feltételek a programra

   Mutassa be elkötelezettségét és készségét a sikeres üzleti iskolában való részvételre a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.

   Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.

   Helyszínek

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

    Chat with students

    Kérdések