Keystone logo
Technical University of Crete

Technical University of Crete

Technical University of Crete

Bevezetés

Történelem

Nem sokkal a görögországi német megszállás befejezése után felmerült a krétai egyetem létrehozásának kérdése, és a hatvanas években érte el csúcspontját. 1977 -ben Konstantinos Karamanlis miniszterelnök egyhangú nyilvános kérés után jóváhagyta az egyetem létrehozását Heraklion és Rethymnon karokkal, valamint egy műszaki egyetem létrehozását Chania -ban . A Technical University of Crete törvényt a „Technológiai Intézet létrehozása címmel Technical University of Crete és egyéb rendelkezések” 545/77. 1977. július 17 -én az intézmény első végrehajtó bizottsága Perikles Theoharis professzor elnöksége alatt és az akkori nemzeti oktatási miniszter, G. Rallis jelenlétében összehívta Chania város polgármesterét és a nyugati állam elnökét. Görögország Műszaki Kamara Kréta Szekciója. Ennek az első végrehajtó bizottságnak a fő feladata 1977 -ben az volt, hogy 350 hektár föld kisajátítási eljárásának megkezdésével földet találjon állandó egyetemi létesítmények felállításához. Érdemes megemlíteni ezen a ponton a helyi közösség óriási támogatását ebben a kérdésben.

1984 -ben kinevezték az első oktatókat. Az 1984-85. Tanévben a Termeléstechnikai és Menedzsment Osztály megkezdte oktatási programjának működését, és a Tudományos Tanszékkel együtt felvette első 120 hallgatóját. Ezt követte az Ásványi Erőforrások Mérnöki Osztály 1987-88-ban, majd az Elektronikai és Számítástechnikai Osztály 1990-91-ben. Később és az egyetem önállósulása után a Vegyészmérnöki Tanszék Környezetmérnöki Tanszék lett, és 1997 -ben felvette első hallgatóit. Végül 2004 -ben létrehozták az Építészmérnöki Tanszéket, és üdvözölték első hallgatóit. 1989 szeptemberében az új Végrehajtó Bizottság, amelyet az athéni Nemzeti Műszaki Egyetem professzora, Ioannis Tegopoulos, valamint Technical University of Crete Antonis Foskolos úr és Joachim Gryspolakis alelnöki professzorok vezettek, úgy döntött, hogy változtat az egyetem bővítésének területrendezési irányultsága. A végrehajtott politika lehetővé tette az Akrotiri campuson belüli összes akadémiai tanszék elhelyezését, amely lehetőséget adott arra, hogy megfelelő előadótermeket, laboratóriumokat és infrastruktúrát állítsanak fel, amelyeket a modern követelmények előírnak a Műszaki Egyetem számára.

1993 óta a Technical University of Crete folyamatos és jelentős fejlődést mutat. A kari személyzet, a tudományos partnerek, valamint az adminisztratív és műszaki személyzet kiváló minősége garantálja az Egyetem jövőbeli növekedését. Az egyetem minden bizonnyal az egyik legjobb Görögországban, modern előadótermekkel és kutatási lehetőségekkel, könyvtárral, rezidenciák hallcsarnokával, étteremmel és rekreációs területekkel. A jövőben új tanszékeket terveznek, ugyanakkor az Technical University of Crete kutatásban való közreműködését nagyra értékelik, mivel az intézményt Görögország egyik legrangosabb kutatóintézeteként ismerik el, több száz kutatási programmal. A (z) Technical University of Crete ma már oktatási és kutatóintézetként is elismert Görögországban és nemzetközi szinten, ezért nagy optimizmussal képzelheti el jövőjét.

Jövőbeli célok

  • A kiemelkedő színvonalú oktatás biztosítása
  • Innovatív kutatások folytatása (a (z) Technical University of Crete egyike a két legaktívabb egyetemnek az országban, ahol a legtöbb kutatási eredmény van)
  • Regionális innovációs pólus és technológiai park létrehozása
  • Erőfeszítések az innováció támogatására (inkubátorokon keresztül)
  • Szemináriumok szervezése a technológia és az innováció elterjedése érdekében
  • Együttműködés a helyi hatóságokkal a környezeti és szervezeti problémák megoldásában stb.

Egyetem

Az egyetem kétségkívül a TUC szíve: diákok, professzorok, laboratóriumi technikusok, adminisztratív alkalmazottak, mindennap találkoznak az egyetemen. Minden diák közös referenciapontjai a Könyvtár, az IT & Kommunikációs Központ, a Hall of Residences, az Egyetemi Étterem és Kávézók, valamint a Sportlétesítmények. És mivel diákként töltött idejét nem szabad csak könyvekre és tanulásra fordítani, győződjön meg arról, hogy az osztálytermeken és előadótermeken kívüli életet fedezi fel még érdekesebbé és izgalmasabbá azáltal, hogy részt vesz valamelyik diákcsoportban és egyesületben (kulturális és politikai ), ami megadta az alaphangot az egyetemen!

Helyszínek

  • Technical University of Crete University Campus, Akrotiri 73100 Chania GREECE, 731 00, Chania

Kérdések