Keystone logo
The University of Edinburgh CMVM Nemzetközi állategészségügy (online tanulás) MSc, PgDip (ICL), PgCert (ICL), PgCert, PgDip, PgProfDev
The University of Edinburgh CMVM

Nemzetközi állategészségügy (online tanulás) MSc, PgDip (ICL), PgCert (ICL), PgCert, PgDip, PgProfDev

Online

1 Years

Angol

Részidő

23 Aug 2024

09 Sep 2024

GBP 19 100 / per year *

Távoktatás

* a nemzetközi állategészségügy (MSc) becsült tandíja | PgCert: £6,370 | PgDip: £12,735

Bevezetés

A biológiai, immunológiai, patológiai és járványtani alapelvek szilárd alapjaira építve Ön az állatbetegségek azonosításához, ellenőrzéséhez és kezeléséhez szükséges készségeket és szakértelmet fogja elsajátítani.

Az állattenyésztés emberek millióinak életében létfontosságú, azonban az állatállományt érintő endemikus és járványos betegségek korlátozzák a termelékenységet és súlyosbítják a szegénységet. A háziállatok és az emberek között átvihető fertőzések az állattartók, családjaik és közösségeik egészségét is veszélyeztetik. Sok fejlődő régióban a gazdák és az állategészségügyi dolgozók gyakran nincsenek felkészülve arra, hogy kezeljék ezt a kockázatot. Ez a program felvértezi Önt a 21. század nemzetközi állat-egészségügyi kihívásainak kezelésére irányuló stratégiák kidolgozásához szükséges készségekkel és ismeretekkel.

A diákok a világ minden tájáról érkeznek a programunkba, és a földrajzi, kulturális és szakmai ismeretek széles skáláját képviselik. Az órai megbeszéléseken keresztül lehetőséged lesz arra, hogy hálózatot építs, és megismerd a különböző országokban a diákok előtt álló kihívásokat, valamint felfedezd a világszerte kialakulóban lévő szakpolitikákat és stratégiákat.

Mit tanulsz?

Posztgraduális tanúsítvány (részmunkaidőben 1 év; időszakos tanulmányok 2 év)

A nemzetközi állategészségügy területéről vett példák segítségével fejlesztheti a fertőzések állatokban való terjedésének megértését. Megérti, hogyan mérik és ellenőrzik a betegségek előfordulását, és fejleszti a terepi felmérések tervezésével és végrehajtásával kapcsolatos készségeit. Feltárja, hogyan terjednek a mikro- és makroparaziták a gazdaszervezetek között, hogyan fejlődnek és maradnak életben a fertőzések között, és megérti a kórokozókra és fertőzésekre adott különböző immunválaszokat.

A tanúsítvány megszerzésének szakaszában három alaptárgyat tanul:

 • Alkalmazott állat-egészségügyi járványtan
 • Patogén stratégiák az átvitelhez és a túléléshez
 • Fogadó válaszok a fertőzésre

A tanúsítvány sikeres elvégzése után a posztgraduális diploma megszerzésére van lehetőség.

Posztgraduális diploma (részmunkaidős 2 év; időszakos tanulmányok 4 év)

Megérti az állatokról emberre átvihető betegségekkel kapcsolatos közegészségügyi kockázatokat. Tanulmányozni fogja továbbá a rendkívül fertőző és fertőző állatállomány fertőzéseit, például a madárinfluenzát, a Rift-völgyi lázat, az afrikai sertéspestist és a kéknyelv-betegséget. A választható kurzusok lehetővé teszik, hogy e betegségeknek a nemzetközi kereskedelemre vagy a vadon élő állatok populációira gyakorolt hatására összpontosítson.

A diploma megszerzésének szakaszában a következő kötelező kurzusokat kell elvégeznie:

 • Zoonózisos betegség

és válasszon egyet a következő két kurzus közül:

 • A nemzetközi kereskedelmet érintő, országhatárokon átterjedő betegségek felügyelete és ellenőrzése
 • Bevezetés az országhatárokon átterjedő betegségekbe és azok hatása a kereskedelemre és a vadon élő állatokra

Öt-hat szabadon választható kurzust is választhatsz a következő lehetőségek közül:

 • Fejlett GIS és térbeli járványtan és modellezés
 • Bevezetés a vakcinológiába
 • A gazdaságilag fontos paraziták ellenőrzése
 • A globalizáció és az egészség
 • Bevezetés a térinformatikai és térinformatikai elemzéshez
 • Az epidemiológia új fejleményei és a vektor-hordozó betegségek ellenőrzése
 • A lisztisztaság és az állomány egészsége
 • Az állatbetegségek ellenőrzésének tervezése és döntése
 • A fejlesztési segélyek projektmenedzsmentje
 • Technikai előrelépések a diagnosztikában
 • A modern állatkert
 • Az élelmezésbiztonság és a globális egészség kapcsolata
 • A mesterséges reprodukciós technológiák használata a fenyegetett fajokban
 • Egészségügyi társadalmi-gazdasági elvek
 • Vadon élő állatok egészségének és környezetének
 • Zoonózisos betegségek globális környezetben

Felhívjuk figyelmét, hogy a kereslet korlátozása miatt nem tudjuk garantálni, hogy a diákok helyet kapnak az általuk preferált választható kurzusokon. A szabadon választható választási lehetőségek éves akadémiai felülvizsgálattól és a kereslettől függnek.

Az oklevél sikeres megszerzése után továbbléphet a mesterképzésre.

Mesterképzés (részmunkaidős 3 év; időszakos tanulmányok 6 év)

A mesterképzés során egy 10 000-15 000 szavas írásbeli disszertációt kell készítenie. Lehetősége lesz arra, hogy elemezze és bemutassa azokat az állategészségügyi adatokat, amelyeket a hazájában végzett munkája során már összegyűjtött.

Alternatív megoldásként egy olyan tanulmányt is készíthet, amely az Ön jelenlegi munkakörnyezete szempontjából releváns témát, vagy az MSc tanulmányai során felmerült érdeklődési területet vizsgálja meg és fejleszti tovább.

Online tanulás

Az online tanulás rugalmasságot biztosít abban, hogy hol és mikor tanul, és azt jelenti, hogy a saját tempójában dolgozhat.

Hogyan működik az online tanulás

Az online programokat az egyetem virtuális tanulási környezetén, a LEARN-on keresztül kínálják. Díjnyertes online tanulási technológiánk teljesen interaktív, és lehetővé teszi, hogy Ön otthonról vagy munkahelyéről kommunikáljon magasan képzett oktatóinkkal.

A félév során fel kell készülnie arra, hogy átlagosan heti 20 órát fog foglalkozni a tananyaggal, legyen szó az előadások jegyzeteinek és esettanulmányainak áttekintéséről, a diáktársakkal és a program csapatával való kapcsolattartásról a vitafórumon, az érdeklődési körébe tartozó területek kutatásáról vagy az értékelések előkészítéséről. Mivel a tanulásnak nincsenek meghatározott időpontjai, a siker érdekében önmotiváltnak és eltökéltnek kell lennie.

Bár a program önálló tanulást foglal magában, lehetőséged lesz arra is, hogy egy támogató online közösség részévé válj, amely a világ minden tájáról érkező diákokat és oktatókat tömöríti. A sikeres online tanulás egyik legfontosabb eleme a folyamatos támogatás és információcsere, amely az interaktív viták és a szakértő oktatók hozzájárulása révén valósul meg.

Hogyan fog tanulni

A programot úgy alakították ki, hogy az internet-hozzáférés segítségével Ön a számára legmegfelelőbb időben és helyen tanulhasson. A program vegyes tanítási módszereket alkalmaz, beleértve az önálló tanulást és elmélkedést, valamint az online vitát és a csoportos projektmunkát.

Az Edinburgh-i Egyetem posztgraduális hallgatójaként kiváló erőforrásokhoz férhet hozzá, és kihasználhatja az egyetem tudományos hagyományait, amelyek értékelik és támogatják az egyéniséget és a gondolkodás függetlenségét a kutatásban.

A tanulás a következőkön keresztül történik:

 • Heti anyagok, írásbeli jegyzetek, ajánlott olvasmányok, szervezett megbeszélések más tanulókkal, oktatókkal és a tanfolyam szervezőivel. Felvett előadások vagy podcastok is rendelkezésre állhatnak, amelyeket Ön a saját idejében megnézhet vagy meghallgathat.
 • Lehetőségek a rendszeres kapcsolattartásra a tanfolyamszervezővel és a programcsapattal az aggályok kezelése és az előrehaladás nyomon követése érdekében.
 • Egyéni értékelések, beleértve esszéket, adatbemutatókat, javaslatokat és prezentációkat, amelyek megerősítik a tanultakat.
 • A csoportos feladatok és a társaiddal folytatott online viták különböző nézőpontokat és új gondolkodásmódokat tárnak eléd egy-egy problémáról vagy témáról.
 • Önálló tanulmányozás és elmélkedés.

Rangsorok

Karrierlehetőségek

Tanterv

Belépők

Program tandíj

Tanulói beszámolók

Felszerelés

Az Iskoláról

Kérdések