Keystone logo
Tartu Health Care College

Tartu Health Care College

Tartu Health Care College

Bevezetés

Tartu Health Care College küldetése és jövőképe

Küldetés: versenyképes, magas színvonalú, innovatív, nemzetközi, R

Példaképként befolyásoljuk a közösség egészség viselkedését és alakíthatjuk ki az egészséges életkörülményeket, integrálunk különféle egészségügyi területeket a tanulmányokba, a kutatásba és fejlesztésbe, és részt veszünk az egészségügyi politikákkal kapcsolatos döntések meghozatalában.

A kollégiumban történő tanulás és munka során olyan környezetet teremtünk, amelyben az emberek olyan ismereteket, készségeket és hozzáállásokat szereznek, amelyek elősegítik a közösség összetartóbbá tételét, befolyásolják azt és hozzájárulnak Észtország fejlődéséhez.

Jövőkép: elismert partner egy boldog egészségtudatos tudásalapú társadalom kialakításában

A tanulási és munkakörnyezetek integrációja, az innováció bevezetése, új koncepciók bevezetése és a partnerség a Kollégium valamennyi tevékenységi területén képezik a tudásalapú társadalom kialakításának alapját. Az integrált fejlődés és a tudatosság a boldog élet fontos alkotóelemei.

A THCC alapértékei

 • Integritás - a mentális, fizikai és társadalmi jólét és a környezet közötti kiegyensúlyozott kapcsolatok, valamint az egészség iránti hozzáállás az élethez.
 • Fejlesztés - fejlesztés nyílt, szabad, kreatív és innovatív tanulási és munkakörnyezetben, alternatívák és felelősségvállalás.
 • Emberközpontúság - őszinte, tiszteletteljes, méltóságteljes, egyenlő, bizalmi és gondoskodó kapcsolatok a tanulókkal, kollégákkal és önmagával.
 • Professzionalizmus - összetartó tudás, készségek és hozzáállás, elkötelezettség a szakmai, szakmai és szakmai tevékenységek iránt.

Tudományos és kutatási struktúra

Az akadémiai és kutatási struktúrát az akadémiai rektor helyettes vezet, és az alábbiakból áll: Tanulmányi Osztályok, Pedagógiai Tanács, Kompetencia Központ (Nyílt Főiskola, Szolgáltatások, Projektek), Nemzetközi Kapcsolatok, Oktatási Technológia és Alkalmazott Kutatási Testület, amelyet a Rektor.

Az akadémiai és kutatási struktúrában a fő szereplők a Tanszékek, az Akadémia oktatási folyamatának megszervezésével és fejlesztésével. Jelenleg 4 tanulmányi osztály található:

 • Ápolási és szülésznő osztály
 • Röntgen és Biomedicinális Laboratóriumi Tudományos Osztály
 • Fizioterápia és a Környezet-egészségügyi Osztály
 • Szakképzési osztály.

Az akadémiai és kutatási struktúrában a legmagasabb szintű döntéshozó szerv a Tudományos Prorektor által vezetett Pedagógiai Tanács. A Pedagógiai Tanács célja a Főiskola tudományos, kutatási és fejlesztési tevékenységeinek minőségének meghatározása.

Igazgatási és támogatási struktúra

Az adminisztratív és támogató struktúra az adminisztratív és gazdasági tevékenységek megszervezésére és fejlesztésére irányuló támogatási struktúra. A tanszék fő feladata az infrastruktúrák üzemeltetése, a gazdasági támogatás és a műszaki felszerelés biztosítása a tanulmányokhoz, a Student Hostel irányítása és az egyetemi eszközök karbantartása.

A szerkezet 4 egységből áll:

 • Közigazgatási és Pénzügyi Osztály (Pénzügyi Szolgáltatás, IT Szolgáltatás, Igazgatási Szolgáltatás, Diákszálló)
 • Rektoriroda (Minőségirányítás, Jogi, Kommunikáció)
 • Tudományos Osztály
 • Könyvtár.

123421_pilt_sisevaade3.JPG

A Főiskola rövid története

1811-ben Chr. Professzor alapította a szülésznők iskoláját. Fr. Deutsch a Tartu Egyetem szülészeti klinikájában; azt a szülésznői iskolát tekintik a jelenlegi egyetem elődenek.

Körülbelül 200 éven belül az egyetemet egyesítették különböző iskolákkal, különféle nevekkel rendelkeztek (a legismertebb a Tartu Orvosi Iskola / Tartu Meditsiinikool név, amelyet az egyetem az 1960–2005-ben hordozott), és oktatást és képzést nyújtott különböző szakterületeken. és különböző szinteken.

A főiskola 2005 óta jogilag felsőoktatási intézményként működik; ez a változás a 2004-es nemzetközi akkreditáció kitűnő eredményei miatt volt lehetséges.

A főiskola oktatását és tanulmányozását különböző épületekben végezték, de 2011-től a THCC-nek saját tanterve van. A köztársaság kormánya 2008-ban döntést hozott a főiskola egy új épületének építésének finanszírozásáról, és 2010. november 24-én letette az épület első kőjét. 2011-ben az EU finanszírozásával Nooruse 5-ben befejeződött a főiskola tanterve. 2011-ben Tarmo Piirmets építész az észt belsőépítészek szövetsége jutalmazta a főiskola belsőépítészeti díját.

Tények rólunk

Jogi forma: Az észt oktatási és kutatási minisztérium igazgatása alatt álló állami felsőoktatási intézmény.

Alapítva: 1811-ben és 2005-ben Tartu Tervishoiu Kõrgkool / Tartu Health Care College nevével.

Helyszínek

 • Tartu

  Nooruse 5, 50411 Tartu Estonia, 50411, Tartu

  Kérdések