Keystone logo
SRH University Heidelberg Művészeti Mester a táncmozgás terápiájában
SRH University Heidelberg

Művészeti Mester a táncmozgás terápiájában

Heidelberg, Németország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 690 / per month *

Az egyetemen

* havonta; Egyszeri regisztrációs díj 750 EUR vagy 1000 EUR vízumkötelezettséggel rendelkező országokból érkező kérelmezők számára

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Kreatív segítség - Táncmozgás-terápia

A táncmozgásterápia a mozgás (pszicho) terápiás felhasználása az egyén érzelmi, kognitív, fizikai és társadalmi integrációjának elősegítésére. Ez is egy feltörekvő tudományos folyamat a tudományos világban, ősi történelmi gyökerekkel.

Az egész világon működő egészségügyi intézmények és terápiás központok egyre inkább beépítik kreatív művészeti terápiájukat programjaikba, mivel ezek a terápiák továbbra is bizonyítják hatékonyságukat.

MA Táncmozgásterápiában

Az SRH University Heidelberg magiszteri diplomát az egészségtudományok bizonyítékokon alapuló gyakorlati modellje képezi. Ez magában foglalja a fenomenológiai és kognitív tudományos megközelítéseket is. A program 120 kredit (ECTS) összegű tanfolyam elvégzését igényli, amelynek végpontja a „Művészeti Master Master of Dance Mozgásterápia”. A szoros együttműködést szorgalmazni kell a Music Therapy mesterfokozattal. Az iskolánk más klasszikus terápiákkal való együttműködése is lehetséges: a fizikoterápia és a foglalkozási terápia.

SRH Heidelberg University - Az Ön Alma Mater

Mint Németország egyik legrégebbi és legnagyobb magán egyeteme, meghatároztuk az oktatás színvonalát. Tudást adunk az oktatási és szakmai életének továbbfejlesztéséhez: alkalmazott, gyakorlat-orientált, innovatív és kreatív. Különösen fontos számunkra a hallgatók és a karok közötti szoros együttműködés.

Hogyan gondoljuk a sikert? Kínálunk új, gyakorlat-orientált tanulási területeket, egyéni felügyeletet és zökkenőmentes átállást a munkaterületre. Diákjaink fel vannak szerelve a legjobb eséllyel a munka világába való belépéshez, széles együttműködő intézmények hálózatával, mind Németországban, mind világszerte.

Terápiás Tudományok Iskola - Az Ön iskolája

Az integrált iskolában a terápiás megközelítések sokfélesége - zeneterápia, táncmozgásterápia, fizioterápia és foglalkozási terápia - a legjobb feltételeket nyújt a betegek, az egészség és az egészségügy modern, interdiszciplináris megértéséhez, valamint a kezelési lehetőségekhez.

Nem csak egyetemi alapképzést és mesterfokozatot kínálunk, de lehetőség van doktori fokozat megszerzésére más egyetemekkel való meglévő együttműködés keretében is.

128072_DanceMovementTherapy_M_A_Program.jpg

Filozófiánk - oktatás, gyakorlat és kutatás egy tető alatt

Gyakorlati és alkalmazott tanulás

Oktatási klinikánkon a német nyelvű hallgatók tudásukat közvetlenül az ügyfelekkel érintkezésbe hozhatják. Az oktatási klinika kezelési központja változatos, kiterjed az egészségügyi kérdésekre, a krónikus fájdalomtól a pszichiátriai rendellenességekig, a daganatos megbetegedésektől a neurodegeneratív rendellenességekig (pl. Stroke, Parkinson-kór) és a testi fogyatékosságtól az étkezési, tanulási és fejlődési rendellenességekig. A programon belüli integrált, felügyelt klinikai képzés garantálja, hogy gyakorlati gyakorlati tapasztalatok szerezhetők a tanulmányai során.

Alapítvány az egészségtudományokban

A gyakorlati készségek mellett a programunkban speciális ismereteket is szerezhet a pszichológiában, az egészségügyben és az idegtudományban, amelyek felkészítik Önt a legtöbb klinikai környezetben történő munkára. A táncmozgalom-terápia megközelítésén bizonyítékokon alapul, és célunk az, hogy a lehető legátfogóbb módon felkészítsük Önt szakmai életére.

Legyen készen ma a holnapra!

Nyereség az interdiszciplináris kontextusunkból: csatlakozzon más terápiák, tudományterületek és országok hallgatóinak, és fejlessze készségeit a holnapra. Itt velünk a legjobb felkészülést kapja a munka élet kihívásaira. Felkészítjük Önt a táncterápiás gyakorlat szakmai és személyes igényeire tapasztalati tanulás és felügyelet útján.

Szakmai tagság

A diplomát a német táncterápiák szakmai szervezete elismerte (Berufsverband der TanztherapeutInnen Deutschlands eV), és 150 órás Laban képzést és 50 órát elméletet tartalmaz önirányított tanulmányi csoportokban és oktatóprogramokban. A szervezet szakmai tagságához különös további követelmények vonatkoznak:

 • 180 óra folyamatos táncképzés
 • Alsó életkor: 28 év
 • 130 óra további ön-tapasztalati képzés

Kompetencia tanulmányozása - Az alapelv

A CORE alapelve - Kompetencia-orientált kutatás

Az alapelv sikertényezői:

A tanítási és tanulási módszerek aktiválása

Annak biztosítása érdekében, hogy a megszerzett ismeretek megmaradjanak, gyakorlati megközelítéssel (esettanulmányok, csapatprojektek, szerepjátékok és prezentációk) tanítják meg.

Kompetencia alapú vizsgálati módszerek

A rendelkezésre álló értékelési módszerek (szóbeli vizsga, prezentáció, projektek) bősége alapján kiválasztjuk azt a módszert, amely a legjobban tükrözi a releváns kompetenciákat.

Tárgy-központú 5 hetes blokkok

Ahelyett, hogy egyszerre számos témával kellene foglalkoznia, egy öthetes blokkban belül legfeljebb két témára összpontosíthat.

Szoros szakmai és egyéni felügyelet

Tanulmányai során professzionálisan és egyénileg is segítséget nyújtunk Önnek, és szervezeti ügyekben segítünk. A képzettség kezdetétől képzett mentor kíséri Önt. Sőt, egyéni coachingot és szakmai útmutatást kap a karrier-szolgáltatásunkból.

Minden tény pillanat alatt

 • Időtartam: Két év (teljes munkaidőben)
 • Kezdő dátum: Évente, október 1-jén
 • Felvételi követelmények:
  • Alapképzés (vagy azzal egyenértékű) akkreditált felsőoktatási intézménytől (minimum: hat félév) társadalmi vagy humán tudomány vagy tánc
  • Személyes értékelési folyamat
  • Tanfolyam nyelve: angol
  • Bizonyíték angolul: IELTS 6.5 / TOEFL 80 vagy más bizonyíték az angol nyelvtudásra
 • Fokozat: Művészeti Master (Táncmozgásterápia), 120 ECTS
 • Tandíj:
 • 690 EUR havonta
 • Egyszeri regisztrációs díj 750 EUR vagy 1000 EUR vízumkötelezettséggel rendelkező országokból érkező kérelmezők számára.

A modul áttekintése Tárgyközpontú öthetes blokkok

A tanévet nyolc blokkra osztják. Minden blokkon belül legfeljebb két osztály fut párhuzamosan. Az önfelfedezés, a felügyeleti és az interkultációs folyamatok elősegítik a professzionális terápiás személyiség fejlődését. A fokozat egy 14 napos előkészítő modullal kezdődik, amely bemutatja az egyetemet, az iskolát és az oktatási karot.

128070_Skjermbilde2019-12-17kl.13.19.52.png

A fokozat egésze során az ön-tapasztalati és a felügyeleti feladatokat a tartalom és a módszerek mellett kínálják. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt az egyéni terápiában, valamint a táncmozgási tréningekben és programokban.

A teljes programunk 120 ECTS kreditpontot tartalmaz.

128071_Skjermbilde2019-12-17kl.13.21.46.png

Fektessen be a jövőbe

Tandíj

Mi egy államilag jóváhagyott és akkreditált egyetem vagyunk. A tandíjak lehetővé teszik számunkra, hogy optimalizált környezetet kínáljunk a tanuláshoz és a tanuláshoz.

Pénzügyi opciók

A népszerű BAföG ösztöndíjak mellett tanulmányait különböző alapítványok ösztöndíjain és / vagy diákhitelt is finanszírozhatják. Kérjük, forduljon a nemzetközi irodához annak meghatározása érdekében, hogy mi lehet a legjobb választás az Ön számára:

 • BAföG
 • KfW diákhitelt
 • Studenten-Bildungsfonds
 • Különböző ösztöndíjak (lásd a DAAD ösztöndíj-adatbázisát)

Haladni előre

A táncmozgási terápia mesterfokozatának befejezése után a kiváló hallgatók folytathatják Ph.D. tanulmányok az egyetemi együttműködés hálózatán keresztül.

A tanítás minősége megerősítve

A fogyasztóvédelem érdekében Németország azt is biztosítja, hogy a magánoktatási szolgáltatók garantálják a magas szintű tudományos színvonalat. Ezt a magán egyetemek intézményi akkreditációjával igazolják a Német Tudományos Tanács. A Tudományos Tanács intézményi reaccredited az SRH University Heidelberg 2009 Ezen kívül az SRH University Heidelberg újra akkreditál minden bachelor és master szakok az iskolán belül.

Tipikus gyakorlati beállítások diplomáink számára

 • Pszichiátriai kórházak
 • Pszichoszomatikus és pszichoterápiás intézmények
 • Gyermek- és serdülőkori pszichiátriai intézmények
 • Központok fejlődési fogyatékossággal élő személyek számára
 • Neurológiai klinikák
 • Létesítmények idős felnőtteknek és geriátriai klinikáknak
 • Onkológiai klinikák és rehabilitációs központok
 • Fájdalom- és palliatív gondozási klinikák
 • Iskolák és gyermekgondozási központok
 • Pszichoszociális gondozási központok
 • Közösségi egészségügyi programok
 • Magánpraxis

A programunk elérési útja

A „Művészetek Mestere a Táncmozgásterápiában” program évente indul október 1-jén. Várjuk jelentkezését. November 1-jétől jelentkezhet online.

Felvételi követelmények

A humán, a társadalomtudomány vagy a művészetek területén legalább hat féléves végzettséggel rendelkező (vagy hasonló / magasabb fokozatú) Bachelor fokozatú pályázókat fogadunk el. A többi terület pályázóit is figyelembe lehet venni, ha erõs háttérrel rendelkeznek a mozgásmódban.

Az online alkalmazás megköveteli a következő feltöltését:

 • Önéletrajz / önéletrajz
 • Az egyetemi felvételi képesítés másolata (A-szint, középiskolai diploma stb.)
 • A főiskolai átírások másolata
 • A főiskolai bizonyítvány / oklevél másolata
 • Az angol nyelvtudás bizonyítása

A második szakaszban felkérjük, hogy nyújtson be jelentkezési levelet, amelyben részletezi a motivációját, hogy velünk tanuljon. Ez a szakasz magában foglalja egy személyes értékelési folyamatot is, amely interjút és a mozgás / tánckészség értékelését foglalja magában. Ennek a folyamatnak a során értékeljük mind terápiás, mind művészi képességeinket.

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

 • MSc klinikai készségek az integratív pszichoterápiában
  • Manchester, Egyesült Királyság
 • MPhil/PhD Counselling & Psychotherapy
  • London, Egyesült Királyság
 • Mesterképzés állattenyésztésben
  • Barcelona, Spanyolország
  • Madrid, Spanyolország