Keystone logo
Silliman University Bachelor of Science in fizikoterápia
Silliman University

Bachelor of Science in fizikoterápia

Dumaguete, Fülöp-szigetek

4 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Nov 2023

Request tuition fees

Az egyetemen

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Fizioterápia a tudomány és a művészet kezelés útján, ha gyógytorna, hideg, meleg, fény, víz, manuális művelet, villany, és egyéb fizikai tényezők. Ez egy szövetséges orvosi szakma, amely kidolgozza, koordinálja, és hasznosítja a kiválasztott ismeretek és készségek a tervezés, szervezés, irányítása, és értékelésének az ellátást a magánszemélyek, akiknek a működése károsodott vagy azzal fenyegetett betegség vagy sérülés.

Fizikoterápiás igényel alapos ismerete az emberi növekedés és fejlődés, az emberi anatómia és élettan, neuroanatómiáját és neurofiziológia, a biomechanika és kóros pszichés válaszok sérülés, betegség és a fogyatékosság, valamint a kulturális és társadalmi-gazdasági hatások az egyén. A cél a fizikoterápia, hogy segítsen a beteg eléri a maximális potenciált és vállalni vele / megérdemelt helyet a társadalomban, míg a tanulás élni határain belül ilyen képességekkel.

A Fizikai terapeuta munkálatok felügyelete alatt a Physiatrist, Rehabilitációs Medicine szakember.

A Fizikai terapeuta szerepet töltött be az általános típusú pozíciók: 1. a személyzet felügyeleti beosztásban, aki közvetlen összeköttetést nyújt a beteg kórházi körülmények között; 2. a tanár egy klinikai és egyetemi keretek között; és 3. rendszergazdaként a program egy oktatási intézmény, a klinikai osztály, vagy egy egészségügyi hivatal.

Statement of Philosophy

A kar a SU Fizikoterápiás Program hiszik, hogy:
Az emberi lény jön létre a képére és hasonlatosságára isten --- egyedülálló, mégis egységes egészet lelki, biológiai, mentális, érzelmi, társadalmi-kulturális és környezeti elemek. Mint tagja egy család, egy közösség és a világ, a napról-napra való találkozás életre kihat a teljességet az egyén.

A fizikoterápia humanista tudomány, amely arra törekszik, hogy segítse azt a személyt találkozik a / saját egészségügyi szükségletek és problémák. Ez úgy valósul meg önálló praxist vagy együttműködve egészségügyi és nem egészségügyi tudományok népszerűsítése és egészség helyreállítása, a betegségek megelőzése és a betegségek tüneteinek kezelésében, valamint javítja a funkcionális képességei, hogy a legjobb ellátást a rehabilitációs technikákkal.

Fizikai terapeuta az, aki megszerezte az alapvető ismereteket, készségeket és kívánatos attitűdök, hogy ő / ő tudja hatékonyan működni bármilyen munkahelyi környezetben.

Fizikoterápia Program szintű célok

I. szint

Általános: A végén az első évben, a diákok ma már elismeri, hogy az ember egy egységes, mégis egyedi az egész biológiai, pszichológiai, társadalmi-kulturális és lelki szükségleteit, és hogy egyénként, hogy van egy felelőssége felé magát, család, a közösség és a világ.

Level II

Általános: A végén a második év, a diák várhatóan a jólét és a környezet; továbbá az ő megszerzése kezdődő kutatói munka végzésére, valamint a pozitív hozzáállás az önálló az ő szerepe, mint a jövő egészségügyi személyzet.

Level III

Általános: A végén a harmadik év, a tanuló várhatóan elég tudása, hogy megértsük az ember mint biológiai lény fényében egészségügyi koncepciók, valamint fejleszteni az elején készségek és a pozitív hozzáállás tekintetében releváns Fizikoterápiás gyakorlat.

Level IV

Általános: A végén a negyedik év, a tanuló várhatóan már tanult szakmai készségek Physical Therapy; megszerezzék a tudást a rehabilitációs jelentősége az egyes betegségek, és elismerik az ő erkölcsi és etikai felelősség a gyakorlatban szerzett.

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

  • Mester Preventív és Alkalmazott Testmozgás Elméletében és Módszereiben
    • Parma, Olaszország
  • Master of Science in Clinical Exercise Physiology
    • Pittsburgh, Amerikai Egyesült Államok
  • Master of Science in Psychology of Physical Activity, Health and Wellbeing
    • Jyväskylän yliopisto, Finnország