Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna MEDSKILL - Orvosi készségek fejlesztése szimulációval
Scuola Superiore Sant’Anna

MEDSKILL - Orvosi készségek fejlesztése szimulációval

Pisa, Olaszország

5 Days

Angol

Teljes idő

03 Sep 2024

07 Oct 2024

EUR 200 *

Az egyetemen

* 200 EUR-tól 1000 EUR-ig a kérelmező éves jövedelmétől függően

Bevezetés

Napjainkban a gyakorlati készségek és problémamegoldó képességek iránti igényt Európa számos orvosi egyetemi tantervében még mindig nem elégítik ki. Az orvosegyetemi oktatás ugyanis továbbra is nagyrészt a hagyományos paradigmához kötődik, amely a patofiziológiai elvekről és a betegségek leírásáról szóló diszkrét mennyiségű információ elsajátítására irányul, anélkül, hogy törődne a "beteggel való magabiztos munkához" szükséges készségek fejlesztésével. A makro- és mikroszimuláción alapuló digitális eszközök rugalmasságuknak, hatékonyságuknak, pontosságuknak és hozzáférhetőségüknek köszönhetően alapvetően hozzájárulhatnak e probléma megoldásához, és a bennük rejlő lehetőségeket az orvostanhallgatók alapképzésében szeretnénk alkalmazni. A MEDSKILL iskola lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy:

  • Lépjen kapcsolatba az anatómia, fiziológia, patofiziológia és klinikai gondolkodás tanulmányozását megkönnyítő digitális eszközökkel.
  • Szembesüljön a virtuális betegekkel/bábukkal, értelmezze mesterséges tüneteiket/jeleit, és hozzon döntéseket, figyelembe véve a választás megfelelőségét, valamint az etikai összefüggéseket és a fenntarthatóságot.
  • Klinikai helyzetek utánzása a betegekkel való kommunikációs készségek tesztelésére, valamint a diagnosztikai berendezések, a csoportvezetők és a beavatkozási terápiák használatának szimulálása.

Tanítási módszerek

A MEDSKILLS kezdeményezés előadásokat és gyakorlati laboratóriumi foglalkozásokat is tart. Minden gyakorlati foglalkozást egy bevezető lecke előz meg, amely az elvégzendő manőverek elméleti vonatkozásairól szól, majd ezt követi az eligazítás.
A tanfolyam célja, hogy felkészítést nyújtson a transthorakális és hasi ultrahangos módszerekről, valamint a főbb szív- és érrendszeri és hasi betegségekről. A tanfolyam formális elméleti órákra és gyakorlati gyakorlatokra oszlik a Simulabo tanteremben a Vimedix ultrahang és a fejlett echokardiográfia szimulátor használatával.

Belépők

Program tandíj

Az Iskoláról

Kérdések