Keystone logo
Savonia University of Applied Sciences Egészségügyi alapképzés, bejegyzett ápolónő
Savonia University of Applied Sciences

Egészségügyi alapképzés, bejegyzett ápolónő

Kuopio, Finnország

3 Years

Angol

Teljes idő

17 Jan 2025

Aug 2025

EUR 8000 / per year *

Az egyetemen

* Nem EU/EGT állampolgárok számára évente. Ösztöndíjak elérhetőek.

Bevezetés

Miért tanuljon ápoló szakot a Savoniában?

68349_SavoniaNursing.jpg

A képzési program megnevezése: Ápolói alapképzési szak

A szak megnevezése: Bachelor of Health Care

A tanulmányi program terjedelme: 210 kredit

Város: Kuopio, Finnország

Oktatási mód: nappali tagozaton, egyetemen

Jelentkezési időszak: 2018. január 9-24


A tanulmányok célkitűzései

Az ápolói tanulmányok elvégzése után kompetens és képzett ápolói szakértő lesz. Széleskörű ápolási ismeretekkel fog rendelkezni; elsajátítja a szükséges fogalmakat, módszereket és készségeket, amelyek lehetővé teszik a kritikus értékelést és a döntéshozatalt változó és kiszámíthatatlan ápolási helyzetekben.

A diploma megszerzése után a betegek ápolásának szakértője lesz, és képes lesz alkalmazni tudását és készségeit összetett és előre nem látható ápolási problémák megoldásában.

Tanulmányai során elsajátíthatja a szakmai munka vagy projektek irányítását, valamint az ápolási területen szakértői munkakörökben való munkát. Azt is megtanulja, hogyan értékelje saját készségeit, valamint más emberek és csapatok készségeit és fejlődését. Képes lesz alkalmazni, értékelni és elemezni ápolói készségeit különböző helyzetekben. Ön képes lesz a munka koordinálására és önálló ápolási szakértőként való munkavégzésére mind hazájában, mind külföldön. Fel lesz készülve az egész életen át tartó tanulásra, és képes lesz szóban és írásban is kommunikálni a különböző közönségekkel az ápolási területen és azon kívül. Jó kommunikációs készségekkel rendelkezel svédül és angolul egyaránt.

A szak vagy a specializáció kiválasztása


A diploma 180 ECTS közös tanulmányokból és 30 ECTS alternatív tanulmányokból áll.


A tanulmányok utolsó szakaszában választhat 30 ECTS alternatív szakmai tanulmányokat. A tanulmányi modulok magukban foglalják például a lelki egészség és szenvedélybetegek gondozását különböző környezetekben, az egészségügyi betegek klinikai ápolását különböző környezetekben, a perioperatív ápolást különböző környezetekben, valamint az akut és intenzív ápolást. Az alternatív tanulmányokba idegen nyelvi kurzusokat és vállalkozói kurzusokat is beépíthet. A képzési időszak alatt is fejlesztheti vállalkozói készségeit.

Képesítés


A Nemzeti Népjóléti és Egészségügyi Felügyelet (VALVIRA) kérelemre és az FM meghirdetése alapján engedélyt ad az ápolói tevékenység végzésére. Az ápolónő szakképesítését és az általános ápolásban dolgozó ápoló végzettségét az Európai Parlament és a Tanács 2013/55/EY irányelve, valamint az Európai Képesítési Keretrendszer, 2006 szabályozza.

Nemzetköziség


Tanulmányozhat nemzetközi kérdéseket és fejlesztheti interkulturális készségeit tanulmányai különböző szakaszaiban mind a Savonia UAS-ban multikulturális környezetben, mind a külföldi partneregyetemeinken. Emellett fejlesztheti interkulturális készségeit, ha kortárs oktató-hallgatóként és/vagy külföldi cserediákjaink fogadásával.

Cserepartnereink például Ausztráliában, Ausztriában, Belgiumban, Kanadában, Kínában, Indiában, Keniában, Mozambikban, Namíbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Thaiföldön és az Egyesült Királyságban.

Együttműködés


A Savonia UAS-nál az OIS-t (Open Innovation Space) valósítjuk meg, ahol a magas színvonalú tanulást és tanítást munkaalapú KFI-vel kombinálják. A hallgató aktív és különböző helyiségekben, csoportokban, közösségekben és eLearning környezetekben dolgozik. A különböző területekről érkező hallgatók, oktatók, KFI-ben dolgozók a szakmai élet képviselőivel együtt különböző típusú feladatokon dolgoznak és különféle gyakorlati problémákat oldanak meg. A tanulmányok egy része különböző munkaalapú projekteken való munkavégzéssel fejeződik be.

Kutatás


A Savonia UAS-nál KFI fókuszterületeket jelöltünk ki. Az ápolási szak az alkalmazott jóléti technológiára összpontosít.

Érettségi után továbbtanulási lehetőség


Különféle típusú kiegészítő, továbbképzések és képzések támogatják és fokozzák az ápolói karrier fejlődését. Három év munkatapasztalat megszerzése után egyetemi egyetemen folytathatja tanulmányait, és ott mesterképzést is végezhet. Az egyetemek lehetőséget adnak a továbbtanulásra is.

Belépők

Tanterv

Karrierlehetőségek

Program tandíj

Az Iskoláról

Kérdések