Keystone logo
Saimaa Vocational College Sampo

Saimaa Vocational College Sampo

Saimaa Vocational College Sampo

Bevezetés

Saimaa Vocational College Sampo, Lappeenranta, Finnország

A délkelet-finnországi Lappeenranta a természeti szépség, az egyetemi kiválóság és az élénk kultúra elbűvölő keverékét kínálja. A Saimaa-tó mellett fekvő város ideális a szabadtéri tevékenységek szerelmeseinek. A LUT és a Saimia otthona, a különböző szakterületeken tanuló diákok központja. A fesztiválokkal és történelmi erőddel rendelkező Lappeenranta a hagyományokat és a modernitást ötvözi a felejthetetlen élmény érdekében.

A Saimaa Vocational College Sampo szakoktatást és szakképzést kínál felnőtteknek és fiataloknak, valamint képzési és fejlesztési szolgáltatásokat vállalatoknak és más közösségi ügyfeleknek. Az iskola 2013. augusztus 1-jén jött létre, amikor két helyi szakképző iskola alakult. A kampuszok Lappeenrantában, Imatrában és Ruokolahtiban találhatók, mind a dél-karéliai régióban, Finnországban.

A Sampóban több mint 5000 diák és körülbelül 400 alkalmazott dolgozik.

A Sampo jövőképe: "Határtalan tanulás a Sampónál - együtt építjük a tartós jövőt".

A Sampo értékei a következők

 • Személyközpontú
 • A tanulás öröme
 • Bátorság és bizalom

Dél-Karéliai Önkormányzati Oktatási és Képzési Konzorcium

A Saimaa Vocational College Sampo fenntartója a Dél-Karéliai Önkormányzati Oktatási és Képzési Konzorcium.

Az Önkormányzati Oktatási és Képzési Konzorciumot a dél-karéliai önkormányzatok hozták létre, hogy gondoskodjanak arról, hogy a helyi régió különböző szakterületein elegendő szakképzett munkaerőt képezzenek ki a különböző szakmai területek követelményeinek megfelelően. Az önkormányzati konzorciumnak kilenc tagja van. Ezek Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale és Taipalsaari.

Az önkormányzati konzorciumban a konzorciumi kormány rendelkezik a legfőbb döntési joggal. A Konzorciumi Kormány hagyja jóvá a Városi Oktatási és Képzési Konzorcium költségvetését, a működési célokat, a pénzügyi elszámolást és a Városi Oktatási és Képzési Konzorcium szabályzatát. Ezen kívül a Konzorciumi Kormány választja a Konzorciumi Tanácsot és a Fellebbviteli Bizottságot.

Az Önkormányzati Oktatási és Képzési Konzorciumot a Konzorciumi Tanács vezeti, amely felügyeli az Önkormányzati Konzorcium&rsquo előnyeit, jóváhagyja a szerződéseket, és él az Önkormányzati Konzorcium&rsquo cselekvési jogával.

A konzorciumi tanács fogalmazza meg a költségvetési és pénzügyi tervjavaslatokat, és indít kezdeményezéseket a helyi régió oktatásának fejlesztése érdekében.

A Városi Konzorciumot a fellebbviteli tanács és egy könyvvizsgáló felügyeli, az önkormányzati törvény és a könyvvizsgálati előírásoknak megfelelően. A fellebbezési tanácsnak egy elnök és egy alelnök mellett három tagja van.

Belépők

 • Must be at least 18 years old
 • High school graduation is required
 • Completion of specific prerequisite education related to the chosen program is necessary
 • Social and Health care programs necessitate a police clearance certificate
 • Adequate English proficiency is needed to enroll in the preparatory online language course conducted in English
 • Non-EU applicants are accepted

Helyszínek

 • Lappeenranta

  Armilankatu 40, 53100, Lappeenranta

Kérdések