Keystone logo
Oulu University of Applied Sciences (OAMK) Egészségügyi alapképzés, ápoló
Oulu University of Applied Sciences (OAMK)

Egészségügyi alapképzés, ápoló

Oulu, Finnország

36 Months

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Aug 2024

EUR 10 000 / per year *

Az egyetemen

* nem EU/EGT hallgatók

Bevezetés

Miről szól az ápolói végzettség?

A fokozatos tanulmányok nappali tagozatos tanulmányok, és multiform tanulásban valósulnak meg. A bizonyítékokon alapuló kompetenciákat és kritikai gondolkodási készségeket a szociális konstruktivizmus megközelítésével és más modern oktatási módszerekkel érik el, amelyek szükségesek a finnországi bejegyzett ápolói munkához. A hallgatók tanulmányaik teljes szakaszában személyes útmutatást kapnak az oktató tanároktól.

A High Fidelity Simulation (HFS) a vizsgálatok minden szakaszában megvalósul. A tanulmányok hibrid formában valósulnak meg, akár önálló, akár csoportos tanulásban. A(zOAMK a legkorszerűbb létesítményekkel rendelkezik, és a legújabb technológiákat használja más egészségügyi szakemberekkel együttműködve. A klinikai gyakorlatok a tanulmányok csaknem felét teszik ki, és gyakran műszakban történő munkavégzést igényelnek (hétvégén is), és Finnország különböző részein teljesíthetők. A gyakorlati képzés során az ápolás mellett a szakmai elszámoltathatóságot és a munkavégzési ismereteket is elsajátítják.

Az ápolói tanulmányok első évét követően ismeri az ápolás, a krónikus gondozás és az orvosi ápolás alapjait. Megtanulja, hogyan nyújtson elsősegélyt életveszélyes helyzetekben. Tanulmányozni fog más kapcsolódó egészségügyi tudományokat is.

A második tanév során megtanulja, hogyan végezzen átfogó fizikális vizsgálatot, anamnézis felvételt és állapotfelmérést. Ezenkívül megismerheti a mentális egészséget, a kábítószer-használatot és a családközpontú gondozást.

A tanulmányok végén gerontológiai ápolást, járóbeteg- és ambuláns ellátást, vezetést, klinikai ítélőképességet és fejlett döntéshozatali készségeket tanul. Az emelt szintű tanulmányok magukban foglalják az orvosi tanulmányok szabad megválasztását és a 12 hét gyakorlati képzést is. A gyakorlati képzés javasolt oktatási nyelve finn vagy svéd. További készségeket sajátíthat el a jövőbeni munkafeladatokhoz, ha a felsőfokú tanulmányok kínálatából választ (10 ECTS) választ, vagy más politechnikumok által kínált egyéb online oktatásokat.

A diploma megszerzése után megkapja a Bachelor of Health Care (Sairaanhoitaja AMK) diplomát, amely feljogosítja arra, hogy a finnországi Nemzeti Jóléti és Egészségügyi Felügyeleti Hatóság (Valvira) alatt bejegyzett ápoló legyen. A képzés az Európai Unió (EU) irányelveinek megfelelő ápolói képesítést ad.

Belépők

Tanterv

Program tandíj

Az Iskoláról

Kérdések