Keystone logo
Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam Kutatás Mester Klinikai Kutatás
Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam

Kutatás Mester Klinikai Kutatás

Rotterdam, Hollandia

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 18 700 / per year

Az egyetemen

Bevezetés

Áttekintés

A Holland Egészségtudományi Intézet ( NIHES ) és az egyetemi tanszékek széles skálája, amelyek ismert ismeretekkel rendelkeznek az Erasmus MC klinikai és transzlációs kutatásában, a Klinikai Kutatások Kutatási Mesterképzését fejlesztették ki.

Ez a kutatási mester arra irányul, hogy a hallgatók rendelkezzenek a betegorientált klinikai kutatáshoz szükséges készségekkel. A klinikai kutatás más képzési programjaihoz képest az Erasmus MC kutatómester nagy hangsúlyt fektet az epidemiológiai módszerekre és a statisztikai elemzésre, hogy megfeleljen a jelenlegi egészségügyi ellátás változó igényeinek, különösen a képzett szakemberek iránti növekvő szükséglet a jól fejlett mennyiségi és analitikus készségek. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy hosszú és kitűnő hagyományokra építkezünk a klinikai epidemiológia Erasmus MC-ben, és nagy népességcsoportjainkat és klinikánk-kutatóink nagy hangsúlyt fektetünk az epidemiológiai kutatási módszerek elfogadására, nemcsak az etiológiájának megértéséhez. betegség, hanem a kezelés hatékonyságának bizonyítása.

A klinikai kutatási mesterképzésben részt vevő hallgatók nagyrészt MD-fokú klinikai kutatók (vagy erre képzettek), vagy biomedicinos tudományok fokozatai. A kutatómester a biostatisztika, az epidemiológia, a klinikai vizsgálatok tervezése, az orvosi informatika és az egészségügyi szolgáltatások kutatásának interdiszciplináris keverékét használja fel, hogy felkészítse a hallgatókat a betegorientált és transzlációs kutatások karrierjére, valamint a hagyományosabb klinikai vizsgálatokra.

A kutatási lehetőségeket számos olyan területen kínálják, mint az endokrinológia, a szív- és érrendszeri kutatás, az onkológia, a neurológia, a gyermekgyógyászat, a szülészet, az urológia, a transzplantációs orvostudomány, a gasztroenterológia és a hepatológia, a sebészeti kutatások és az izom-csontrendszeri tudományok. A klinikai kutatómester befejezése kiváló alapot nyújt a Ph.D. az Erasmus MC-nél is rengeteg lehetőség van.

Ha Ön az Erasmus MC orvosi tanulója, kérheti ezt a kutatási mesterképzést, ha meghívást kap a dékántól, vagy ha úgy érzi, hogy jogosult a programban való részvételre. A kutatási mester program hozzászokott a Bachelor és az Orvostudományi Mesteréhez.

A programról további információt a tanulmányi útmutató - lásd a fenti gombot. A klinikai kutatási program mesterképzése 120 EC pontot tartalmaz, és az NVAO akkreditált.

További információért látogasson el a Holland-Flamand Akkreditációs Szervezetre (NVAO) a www.nvao.net címen.

célok

A hallgatóknak a következő kompetenciákat kell megszerezniük:

  • Képesség klinikai probléma megfogalmazására és tudományos kérdéské alakítására.
  • Képesség egy klinikai problémára vonatkozó irodalom kiterjedt tanulmányozására.
  • Képesség tudományos kérdés kutatási protokollba történő lefordítására.
  • Megfelelő ismeretek megszerzése a klinikai tudományos kutatás meglévő módszereiről, a biosztatisztikai analitikai módszerekről, a törvényekről, a rendeletekről és az etikáról, valamint az ilyen ismeretek felhasználásának képessége a kutatási protokollban.
  • Képesség a kutatás elvégzésére, adatok gyűjtésére és elemzésére, valamint következtetések levonására.
  • Képesség, hogy mesterképzést írjon, beleértve a vizsgálat célját (céljait), összefoglalja a kutatási projekt irodalmát, anyagát, módszereit, eredményeit, megbeszélését és következtetéseit, és bemutassa ezeket a megállapításokat tudományos találkozókon. Ösztönözzük a kutatási eredmények közzétételét egy nemzetközi szakértői folyóiratban.
  • Képesség értékelése és a kritika szempontjából a kutatás.

Karrierlehetőségek

Az oklevél nemzetközi klinikai kutatói pályafutás, vagy közegészségügyi, klinikai orvosi, kábítószer-kutatás vagy egészségpolitikai fejlesztés vezetői vagy tanácsadói pozíciójára készül.

Ön jogosult?

Az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  • Bachelor diplomát szerzett egy orvostudományi vagy biomedicináriusi iskolából, vagy egy széles körű alapképzésben, ahol az orvos és / vagy az orvosbiológiai tudományok és / vagy az orvosi biológia megfelelő alanyai vannak.
  • Jó munkája van az angol nyelvnek, mind a szóbeli, mind az írott nyelven.
  • Ha Ön az Erasmus MC orvosi tanulója, kérheti ezt a kutatási mesterképzést, ha meghívást kap a dékántól, vagy ha úgy érzi, hogy jogosult a programban való részvételre.

Az Iskoláról

Kérdések