Keystone logo
Medizinische Hochschule Brandenburg

Medizinische Hochschule Brandenburg

Medizinische Hochschule Brandenburg

Bevezetés

Új orvosok és pszichológusok az ország számára

Mit kell tennie a holnapi orvosnak vagy klinikai pszichológusnak? Milyen betegségek jönnek hozzánk a demográfiai változásokon keresztül? Hogyan érhető el az egyénre szabott, high-tech gyógyszerek megfizethető és humánus?

A Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Medizinische Hochschule Brandenburg ( MHB ) alapító MHB , valamint egyedülálló értékesítési pontját abban látja, hogy konkrétan reagál a társadalmunk változó igényeire az egészségi rendszerrel szemben, valamint orvosnak, pszichoterapeutának, klinikai pszichológusnak és különösen más egészségügyi szakmának való képzésre.

Az országból. Az ország számára.

A Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Medizinische Hochschule Brandenburg ( MHB ) államilag elismert egyetem önkormányzati és nonprofit szponzorációban. Az innovatív tanítási koncepciók mellett a kutatás, az oktatás és a betegellátás egységességét képviseli. Három egyetemi klinikánk, a Ruppiner Kliniken, a Städtisches Klinikum Brandenburg és Immanuel Klinikum Bernau, a Brandenburgi Szívközpont és jelenleg több mint 20 együttműködő klinika és mintegy 100 oktatási gyakorlat az ország egész területén, tudományos és gyakorlatorientált know-how-t kínálunk az orvosok és pszichológusok új generációjának tanulmányozásához. Brandenburg államban. És tovább.

A Brandenburgi Orvosi Iskola célja és alapító igénye egy modern és praktikus, liberális és átfogó képzés létrehozása, amely figyelembe veszi a későbbi szakma követelményeit. Szakmailag jártas, emberileg kompetens és szociálisan elkötelezett orvosok és pszichológusok oktatásával aktívan hozzájárulni kívánunk az aktuális problémák megoldásához és a lehető legjobb betegellátás biztosításához az ország számára. Brandenburgban. És tovább.

Alapító impulzusunk hátterében és céljaink alapján olyan egyetem akarunk lenni és válni, amely magabiztos, magabiztosan merít új teret a tanításban és a kutatásban, amely bátran új teret szakít és oktatási úttörőként hozzájárul a sürgető társadalmi kérdések megoldásához. És szeretnénk olyan egyetem lenni és válni, amely teret enged a tehetségnek és a személyiség fejlődésének.

Egyetem, amely az egyén egyéni fejlődési potenciáljára törekszik, amelyet elősegít és kihívást jelent. Egyetem, amely ismételten bizonyítja a jövőbeni feladatokban való tanulás, újítások és kapcsolattartás képességét. Egyetem, ahol nemcsak szórakoztató tanulni, hanem tanítani, kutatni és dolgozni is. És végül: egy egyetem, amely nonprofit vállalkozói jellegével és egyedülálló részvényesi csoportjával, amely önkormányzatokból, kórházakból és diakóniából áll, hozzájárulni akar az ország ellátásához, az egészség jövőjéhez és a társadalmi változásokhoz. Az országban. Az országért.

Orvoslás és pszichológia szívvel, kézzel és agyal

A kutatás során a hangsúly az öregedés gyógyszereire vonatkozik, amely magában foglalja az öregedési folyamat részeként bekövetkező valamennyi folyamatot, mechanizmust és változást, ami a test vagy az elme betegségeihez vagy korlátaihoz vezet, amelyek orvosi diagnózist, kezelést vagy megelőzést igényelnek.

Az MHB akadémiai MHB egyrészt az alapkutatások eredményein alapul, másrészt egy holisztikus, humanisztikusan formált, személyes és integrált, szívvel, kézzel és agyval foglalkozó orvosláson és pszichológián is alapszik, amelyben az a személy, akinek egyéni, fizikai, társadalmi és mentális A hangsúly a helyszínen van, és nem csak az orvosi vagy az ellátással kapcsolatos eseteken.

A Ruppiner Kliniken, a Brandenburgban található Städtische Klinikum a Havelnél és az Immanuel Klinikum Bernau Heart Center Brandenburg egyetemi klinikákként működnek, és professzorokkal együtt garantálják a kutatók, a tanárok és a betegellátás szoros kapcsolatát. Aktívan részt vesznek más együttműködő klinikák és oktatási gyakorlatok, valamint az egészség, a politika és a tudomány számos ismert együttműködő partnere.

egyenlőség

A szexuális zaklatás, a bántalmazás és a diszkrimináció, valamint a mindenféle erőszak a mindennapjaink részét képezi.

Szeretnénk megfelelni az MHB esélyegyenlőségi tisztviselői felelősségünknek, és törekednünk kell a megkülönböztetéstől mentes és erőszakmentes tanulási, oktatási és munkaterületre.

Ez különösen vonatkozik a jelentkezők felvételi eljárásaira, a kinevezési eljárásokra, valamint az üres és a bizottsági munkára az orvostudomány és a pszichológia területén.

Esélyegyenlőségi tisztviselőként szeretnénk megpróbálni az érintettekkel közösen megtalálni a válaszokat, kidolgozni a lehetséges megoldásokat, és szükség esetén ajánlani a lehetséges kapcsolattartókat. A kapcsolatot természetesen bizalmasan kezeljük.

Bővíteni kell a pszichoszociális tanácsokat a zaklatás, a diszkrimináció, az antiszemitizmus, a jobboldali szélsőségesség, az erőszak és a szexuális zaklatás témakörében a Brandenburgi Orvosi Iskolában.

Munkánk része a családbarát munka és az MHB tanulmányainak koncepcióinak kidolgozása, valamint a fogyatékossággal élő személyeket támogató intézkedések katalógusának rendszerezése is.

A kommunikációs részleggel együtt szeretnénk megvalósítani az MHB külső és belső bemutatásához a nemek szempontjából érzékeny kommunikációs koncepciót.

Végül is szeretnénk támogatni a nőket akadémiai karrierjük részeként, és egy strukturált támogatási programot kidolgozni a fiatal tehetségek népszerűsítésére.

Feladatok elosztása

  1. Tanácsot adunk az Elnökségnek a családbarátság, a diszkrimináció és a szexuális zaklatás kérdésében.
  2. Aktívan elkötelezettek vagyunk az esélyegyenlőség (nők, férfiak, harmadik nem) mellett az MHB . Különösen a tisztesség és hosszú távon a kiegyensúlyozott nemek aránya érdekében szeretnénk törekedni az egyetem minden területén a kinevezési és a személyzeti folyamatok, valamint a fiatal kutatók esélyegyenlőségi tisztként történő népszerűsítése érdekében.
  3. Az MHB családbarát struktúráinak fejlesztése a munkánk harmadik fókusza. Az infrastruktúra bővítése mellett (ápoló és csecsemő öltözők, szülő-gyermek szobák, akadálymentesítés) kulturális változásról is szó van az egyetemen, amelynek segítségével könnyebben megvalósítható a tanulás és a gyerekekkel való munka, vagy egyéb családi kötelezettségek (pl. Ellátásra szoruló rokonok) .

modell

A Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Medizinische Hochschule Brandenburg ( MHB ) államilag elismert egyetem önkormányzati és nonprofit szponzorációban. Egyetemi klinikáinkkal, más klinikáinkkal és országosan együttműködő oktatási gyakorlatainkkal az orvostudomány, a pszichológia és más egészségügyi szakmák átfogó oktatásának új megértése mellett állunk.

Az ismeretek, készségek és attitűdök fejlesztése, népszerűsítése és népszerűsítése során következetesen szembesülünk az élet és a világ feszültségeivel annak érdekében, hogy fenntartható megközelítéseket és módszereket érjünk el például a kutatás, az oktatás és az ellátás területén Brandenburg államban.

A személyiség számít

Gyakorlatorientált és természettudományi alapú diplomaprogramjainkban a hallgatókat támogatják a tudományos gondolkodás képességének fejlesztésében, speciális kompetenciák és készségek fejlesztésében az általuk megismert emberekkel való kapcsolattartásban, valamint az egész életen át tartó tanulásban. A biperspektív koncepciónkkal - mind empatikus, mind magyarázó megközelítéssel - integratív és személyközpontú / személyes gondoskodást érünk el. Egyetemünkön élénk, nyitott és megbízható együttműködést folytatunk. A hallgatók bevonásával az oktatás tervezésébe innovatív és folyamatosan fejlődő tanfolyamokat hozunk létre. A hallgatók, valamint az oktatók és alkalmazottak megtanulják tőlünk, hogy reflektív módon kezeljük saját szerepüket az egészségügyi rendszerben és a társadalomban. A személyiség továbbfejlesztése alapvető és vonzó célt jelent egyetemünk minden tagja számára.

Partneri kapcsolatok kialakítása megbecsülés és bizalom révén

Céljaink elérése érdekében hálózatokat és partnerségeket építünk ki regionális, nemzeti és nemzetközi szinten. Más egyetemekkel, tudományos intézményekkel és a civil társadalmi partnerekkel együtt kutatást tervezünk és új koncepciókat és projekteket dolgozunk ki kölcsönös előnyök érdekében.

Ingyenes diskurzust folytatunk, és megkérdőjelezzük saját gondolatainkat és tetteinket. Elkötelezett közösségeket alakítunk ki az egyetemen folytatott rendszeres, átlátható csere révén, szponzorainkkal és partnereinkkel.

MHB mint oktatási laboratórium

A tudomány és az oktatás akkor lehet sikeres, ha megengedjük, hogy mindenki részt vegyen a legjobb megoldás keresésében. Ideálunk az, aki játszik, aki felelősségteljesen gondolkodik, kecsesen cselekszik és kapcsolatba lép a világgal. Ebben a megértésben maradunk olyanok, amilyenek vagyunk - tudva, hogy folyamatosan változunk. Az érintettek egyéniségébe és professzionalizmusába vetett bizalommal teret hagyunk a tehetségnek, az egyéni jellemnek és a makacsságnak. Mint tudományos oktatási intézmény kíváncsiak vagyunk a holnap kultúrájára.

A pluralitás mint program

Megerősítjük azok hátát, akik előítéletekkel dörgölnek, példaképeket törnek és a különböző érdekeket egyensúlyba hozzák. A döntések meghozatalakor ellentmondásos értékeket viselünk el. Olyan kérdéseket keresünk, amelyek megváltoztatják gondolkodásunkat, céljainkat és módszereinket, tiszteletben tartva különböző származásunkat.

Az együttműködés középpontjában a magas beilleszkedési képesség kultúrája áll, a folyamatos vitafolyamat során - jó érvek erejével. Megmutatjuk a színeinket, komolyan vesszük egymást és kitartunk a céljaink mellett.

Érzékeljük egymás személyiségét és szenvedéllyel kompenzáljuk gyengeségeinket. Ismerjük a struktúrákat és szeretjük az összetett életet - a munkán kívül is.

Felelősségünk

Egyetemként a kutatás, az oktatás és a személyiség szabadsága mellett állunk.

Az olyan tudományterületek, mint az orvostudomány és a pszichológia kölcsönhatása révén hallgatóink és oktatóink megtanulják túllépni a tantárgy határait, és szakmájuknak új tulajdonságokat adni.

Fejlesztjük hazánk egészségét a tudomány, a művészet és a filozófia révén, valamint kutatási eredményeink megvalósításával.

A polgárok által a polgárok számára létrehozott egyetemként elkötelezettek vagyunk a fenntartható egészségügyi rendszer társadalmi szempontból releváns modelljeinek és koncepcióinak kínálatában.

Kíváncsisággal, nyitottsággal és bátorsággal hagyjuk, hogy inspirálódjanak hazánk társadalmi és társadalmi kihívásai.

Helyszínek

  • Neuruppin

    Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38, 16816, Neuruppin

Programok

Az intézmény a következőket is kínálja:

Kérdések