Keystone logo
Medical University-Sofia FOGORVOSI ORVOSTAN (Med)
Medical University-Sofia

FOGORVOSI ORVOSTAN (Med)

Sofia, Bulgária

Request duration

Angol, Török

Request pace

Request application deadline

Oct 2023

Request tuition fees

Az egyetemen

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

A hallgatók fogorvosi oktatása három szakaszban szerveződik, öt év és hat hónap időtartamra, mint posztgraduális gyakorlat . Az első két évben a hallgatók medicobiológiai képzésben részesülnek. A klinikai és orvosi képzés a másodiktól a

tizedik félév, és magában foglalja az általános orvosi és a fogorvosi szakterületek oktatását. A tanítást 8 tanszék végzi. Az oklevelet megelőző szakmai gyakorlat magában foglalja a gyermekfogászati orvostudományt, a konzervatív fogorvoslást, a száj- és állcsontsebészeti beavatkozást, a fogpótlást, a parodontológiát és a fogszabályozást, és állami vizsgálatokkal zárul. Azokat a hallgatókat, akik sikeresen teljesítik, a fogorvosi doktor képesítést és a mester fokozatot kapják.

Az első két évben a program olyan témákat ölel fel, mint az emberi anatómia és szövettan, az emberi citológia és az embriológia; Fiziológia, fizika; Kémia; Biológia; Fogászati és biológiai anyagok; Biofizika; Számítástechnika; Latin nyelv, idegen nyelv; Biokémia; Mikrobiológia; Gyógyszertan; Preklinikai gyermekfogászat, preklinikai konzervatív fogorvoslás, preklinikai fogpótlás; Szociális orvoslás és orvosi etika, orvosi pszichológia, katasztrófavédelem, informatika.

A harmadik évben a tantárgyak a következők: Kórélettan; Gyógyszertan; Preklinikai fogpótlás; Klinikai fogpótlás fogászat; Preklinikai gyermekfogászat; Klinikai gyermekfogászat; Preklinikai konzervatív fogorvoslás; Preklinikai orális és szájsebészeti műtét, általános sebészet, higiénia és epidemiológia.

A negyedik évben a vizsgált alanyok a következők: Diagnosztikai képalkotás; Oto-Rhino-Laryngology; Általános patológia; Belső betegségek; Törvényszéki orvostan, Klinikai protetikai fogorvoslás; Klinikai konzervatív fogorvoslás; Fogszabályozás; Klinikai gyermekfogászat; Klinikai orális maxillofacialis sebészet, klinikai fogászati allergológia; Gyermekgyógyászat és fertőző betegségek, szülészet és nőgyógyászat, parodontológia.

Az ötödik évben a tantárgyak a következők: Klinikai konzervatív fogorvoslás; Fizikoterápia; Száj- és állcsont-műtét; Bőrgyógyászat és Venerológia; Neurológia és pszichiátria; Szemészet; Klinikai fogpótlás fogászat; Fogszabályozás; Klinikai gyermekfogászat; Parodontológia.

A hallgatók számos más szakterületen - fogászati fizioterápián, allergológián, implantátum-fogászaton, gnatológián és elzáródáson, fogászati betegségek megelőzésén, szájpatológián - vesznek részt képzésen.

A kar tíz szakterületen specializálódik: gyermekfogászati orvoslás, fogpótlás, szájsebészet, arc- és szájsebészet, implantátum-fogászat, fogszabályozás, szájnyálkahártya parodontológiája és betegségei, szociális orvoslás és közegészségügyi fogászat, általános fogászat, arc- és szájsebészeti diagnosztika. A Kar rendelkezik a legnagyobb fogorvosi könyvtárral Bulgáriában.

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

  • Szájegészségügyi alapképzés (foghigiénikus végzettséggel)
    • Kaunas, Litvánia
  • Szájsebészeti és implantológiai állandó képzési mester
    • Alcorcón, Spanyolország
  • PhD a foggyógyászatból
    • Pilsen, Csehország