Keystone logo

Maitripa College

A logo

Bevezetés

Maitripa Főiskola az első tibeti buddhista főiskola, a Pacific Northwest, és volt a házigazdája annak a dalai láma környezetvédelmi csúcstalálkozón május 2013. Maitripa College alapja az a meggyőződés, hogy a buddhista gondolat és a gyakorlat jelentős hozzájárulást, hogy az amerikai társadalom és kultúra. Vezeti Geshe Lharampa, Yangsi Rinpocse Maitripa oktatási modell alapja a három pillér Ösztöndíj, meditáció, és lehetséges, hogy egy szemlélődő és átalakító oktatási tapasztalat. Ösztöndíjak és felszentelt sangha ösztöndíjak, rugalmas ütemezés, és a látnivalók Portland, Oregon, tegye a megfizethető diplomáját vagy folyamatos oktatási elérhető közelségbe. Maitripa mind a főiskolai, mind a buddhista meditáció központ.

Filozófiánk of Education: a három pillér

Hiszünk a hatalom az oktatás, hogy ápolják a potenciállal, hogy hozzon létre egy értelmes élet. A lényege a Maitripa College oktatás a három pillér Ösztöndíj, meditáció, és a szolgáltatás.

Három pillére Oktatási Maitripa College

Mind a Master of Arts in buddhista tanulmányok és a Master of Divinity fok, a három pillér Ösztöndíj, meditáció, és a szolgáltatás alapvető. Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek közül bármelyik három pillér kapható számos különböző módon az életünkben éberség tréningek, dharma központok, főiskolák és a non-profit mindenütt ott vannak. Csak Maitripa College ezek együttesen egy átalakító, integrált oktatás, amely a hagyomány talaján.

Egyedülálló, hogy Maitripa College az a tény, hogy a meditáció és filozófia kurzus tanítják mind képzett nyugati tudósok és a hagyományosan képzett tibeti mesterek, többek között a legfontosabb a mi kar jelenleg Geshe Lharampa Yangsi Rinpocse, aki folyékonyan beszél angolul és ad utasítást olyan módon hogy nyugodt, szeretetteljes, és közvetlenül a saját tapasztalat.

Ösztöndíj

Keresztül szigorú tudományos vizsgálat, beleértve tanfolyamok a Lamrim, madhjamaka, elkötelezett buddhizmus, története buddhista filozófia, elméletek és módszerek, valamint több, van hozzáférést biztosít mind a szélessége ösztöndíj áll rendelkezésre a nyugati akadémia és a mély tudás és a bölcsesség továbbított a Gelug hagyomány a tibeti buddhizmus. Nyílt párbeszéd és szeminárium-szerű osztályok, a kar és a diákok, hogy a buddhista ösztöndíj életre kelnek.

Elmélkedés

Ellentétben sok helyen, ahol az ember gyakorolni éberség vagy meditálni ma, a mi meditációs tanfolyamok együtt tanulmányi és egy világos és közvetlen út, hogy megismertesse magát a ember fejében. Keresztül kezdeti expozíciós az utat a klasszikus és modern irodalom, majd közvetlenül utána ülő gyakorlat ugyanaz, hozunk létre egy térképet megértéséhez tapasztalataink meditáció. Ennek eredményeként a meditáció pillér, megtudjuk az ellenszere egy aggódó vagy tompa elme-mind elméletben, mind gyakorlatban. A osztály egyszerre modern, elsősorban a közös témákat és tévhitek a korabeli gyakorlatnak, és az ősi, kihasználva a hagyományos és jól bevált módszerek megismertetése magát az elme.

Szolgáltatás

A szolgáltatás pillér az, ahol a "gumi találkozik az út" a Maitripa College oktatás. Feltárása kapcsolatokat kívül College alapon, a diákok párosítva egy közösség partner, akivel szánni időt és energiát a szolgáltatást. Munkavégzés hospice, a börtönökben, az iskolákban, a hajléktalan közösség vallásközi környezetben, vagy akárhány más önkéntes kapacitások és környékén Portland, a diákok vezetett, hogy dolgozzon ki a személyes lelki képzésben, mint egy alap, amelyre e venni a tanulmányi és gyakorolni ki a párna és a világra, hogy mások javára.

Ebben az első félévben a szolgáltatás tanulás oktatás, a diákok összpontosítani szükséglet-analízis vizsgálat célzott szociális csoportok Portland. A következő félév, a diákok képzése és végül tálaljuk kiválasztott partner szervezetekkel, és részt vesznek a rendszeres ülésein a strukturált gondolkodás és elemzés kis csoportokban Yangsi Rinpocse és más Maitripa személyzet. Ezzel párhuzamosan, a diákok tapasztalatainak hasznosítása számos meghívott előadók a helyi szolgáltató szervezetek, akik csatlakoznak az osztályt, hogy megosszák tudásukat és inspirációt.

A Szolgáltató tanulási program csúcspontja a végén két évben szóbeli és írásbeli prezentációk, amelyek célja, hogy integrálja a tanulók belső és külső tapasztalatok szolgáltatás, valamint contextualize szolgálati tapasztalattal rendelkezik a nagyobb paradigma tanulmányaikat Maitripa.Nem elég, hogy lesz szenvedélyes. Meg kell eljárnia. Két szempontból cselekvésre. Az egyik az, hogy felszámolja a torzulások és a megpróbáltatásokat a saját szem előtt tartva, hogy ez, tekintve a nyugtató és végül eloszlatta a harag. Ez akció ki az együttérzés. A másik inkább szociális, több állami. Ha valamit meg kell tenni a világban, hogy orvosolja a hibákat, ha valaki valóban érintett mások javát, az egyik kell részt, részt. His Őszentsége a Dalai Láma

Helyszínek

  • 1119 SE Market St. Portland, Oregon 97214, , Portland

Kérdések