Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Bevezetés

Ma a University

A Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) a legnagyobb orvosbiológiai tudományok felsőoktatási intézménye Litvániában, amely sikeresen integrálja a tanulmányokat, a kutatást és a klinikai gyakorlatot. Az LSMU két fő akadémiából áll: és .

Az orvos-, fog- és ápoló szakos hallgatók gyakorlati ismereteiket az LSMU Kauno Klinikos Kórházban sajátítják el, amely a balti államok régiójának legnagyobb egészségügyi intézménye. Az LSMU Kórházában évente több mint 1200 magasan képzett orvos és az ápolószemélyzet 2400 tagja lát el több mint 78.000 beteget. A teljes egészségügyi személyzet nagyra értékeli az innovatív és progresszív kezelési és diagnosztikai módszereket, amelyek megfelelnek a globális szabványoknak.

A gyógyszerészhallgatók gyakorlati ismereteket szereznek az Egyetem Gyógyszertárában, amely nemcsak a helyi közösség számára nyújt szolgáltatásokat, hanem a Gyógyszerésztudományi Kar képzőhelyeként is szolgál, gyakorlati ismeretek és készségek széles skáláját kínálva a hallgatóknak, és első kézből szerzett munkatapasztalatot. . Az állatorvostanhallgatók klinikai ismereteiket a nagy- és kisállatklinikán fejlesztik. A fizioterápiás és munkaterápiás hallgatók a Kulauutuvai Rehabilitációs Kórházban és az Idegtudományi Intézet Palangai Klinikáján szereznek gyakorlati ismereteket.

Az LSMU aktív résztvevője az ERASMUS+ csereprogramnak. A hallgatók külföldi egyetemeken tanulhatnak, vagy külföldre mehetnek gyakorlatozni legfeljebb egy évre. Az akadémiai csereszerződést 49 ország egyetemeivel írták alá. Az ERASMUS+ partnerek többsége Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Finnországban és a többi EU-tagállamban található.

128626_dr-2157993_1920.jpg

A látomásunk

Az egészségügy egyik vezető európai egyeteme a társadalom jóléte érdekében. Minden közösségünk erőfeszítésein keresztül arra törekszünk, hogy a QS World University Rankings 701 legjobb egyeteme legyen.

Küldetésünk

A jövőképet a KÜLÖNTETTEN keresztül fogjuk megvalósítani: a tudományos ismeretek és a tanulmányok és a tudomány legújabb eredményeinek létrehozása, összegyűjtése, rendszerezése és terjesztése, kreatív, becsületes, kezdeményezést mutató, oktatott, független és vállalkozó személyiség tanítása és fejlesztése, a demokrácia és a jólét, egészséges és oktatott társadalom kialakítása. Az LSMU alapvető szerepe az oktatás ebben a folyamatában az egészséges társadalom elérése, amely garantálja az ország társadalmi és gazdasági fejlődését, civilizációs identitását, valamint a nemzeti és globális kulturális hagyományok létrehozását, támogatását és fejlesztését. Az állatvilág egészsége és jóléte e cél szerves része.

Innovatív környezet

Az Egyetem Könyvtári és Információs Központja az EU egyik legmodernebb könyvtára, tagja az Európai Kutatási Könyvtárak Szövetségének, a LIBER-nek, amely az európai kutatási könyvtárak fő hálózata. A könyvtár mind virtuális, mind RFID technológiával rendelkezik, és a kutatók és a hallgatók körében nagyon népszerű, nemcsak Litvániában, hanem külföldön is, egyedi architektúrájának és információs rendszereinek köszönhetően.

Az LSMU olyan projektek fejlesztésében vesz részt, amelyek új technológiákat, kibővített tudományos kutatást és fejlesztést, valamint az Egyetem infrastruktúrájának megújítását és korszerűsítését eredményezik.

Választás külföldi hallgatók számára

1990 óta az LSMU számos nemzetközi diák Alma Materje , és jelenleg 87 országból (főleg Svédországból, Izraelből, Németországból, Spanyolországból, az Egyesült Királyságból, Libanonból, Indiából, Dél-Koreából) több mint 1600 nappali tagozatos külföldi hallgatót íratnak be ide. . Az LSMU teljes hallgatói létszámának közel 26%-át tette ki.

A nemzetközileg folytatott hallgatók száma évente növekszik. Németország, Olaszország, Franciaország, Törökország, a Cseh Köztársaság, Finnország és Norvégia a legnépszerűbb Erasmus partnerországok az LSMU hallgatói körében. Az LSMU-n kívüli hallgatók leggyakrabban Spanyolországból, Olaszországból, Lettországból, Belgiumból és Lengyelországból érkeznek.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Nemzetközi tapasztalat és elismerés

Az LSMU több mint 140 európai, amerikai és ázsiai egyetemmel együttműködik tanulmányi és kutatási célokra.

Az egyetem számos nemzetközi szervezet tagja, mint például az Európai Egyetemi Szövetség (EUA), az Európai Régió Közegészségügyi Iskoláinak Szövetsége (ASPHER), Az Európai Orvostudományi Iskolák Szövetsége (AMSE), az Európai Orvosi Oktatás Szövetsége. (AMEE), a Balti-tengeri Egyetemi Hálózat (BSRUN), Ph.D. szervezet Oktatás az orvostudományban és az egészségtudományban az Európai Rendszerben (ORPHEUS), az Állat-egészségügyi Oktatási Intézetek Európai Szövetsége (EAEVE), az Állatorvosok Világszövetsége stb.

Az LSMU az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tagja is, ahol ellátja az epidemiológiai kutatás és képzés, valamint a szív- és érrendszeri és egyéb krónikus nem fertőző betegségek megelőzésének együttműködési központját.

Az LSMU tanulmányi programjai megfelelnek az EU-országokban alkalmazott egyetemi oktatási szabványoknak, és a diplomások jogosultak az Egyesült Államok Egészségügyi Tanácsa (USMLE) és a PLAB vizsgára.

Tanulmány az LSMU-ban

Az LSMU a következő tanulmányi programokban fogadja a nemzetközi hallgatókat:

Program Dura tion Nyelv Végzettség és végzettség
Díjazva
Integrált tanulmányok
Gyógyszer 6 év angol Egészségtudományi MSc, orvosdoktor
Fogászat (fogászat) 5 év angol Egészségtudományi MSc, fogorvos doktor
Gyógyszertár 5 év HU Egészségtudományi MSc, gyógyszerész
Állatorvoslás 6 év HU Állatorvos-tudományi MSc, állatorvos
Bachelor tanulmányok
Gondozás 4 év angol Egészségtudományi BSc, általános ápolónő
Foglalkozásterápia 4 év angol Egészségtudományi BSc, munkaterapeuta
Egészségpszichológia 4 év angol Társadalomtudományi BSc
Fizikoterápia 4 év angol Egészségtudományi BSc, gyógytornász
Orvosi és állatorvosi genetika 3,5 év angol Egészségtudományi BSc, orvosbiológiai technológus
Szájhigiénia 4 év angol Egészségtudományi BSc és foghigiénikus képesítés
Mesterképzés
Klinikai egészségpszichológia 2 év angol Társadalomtudományi MSc
Laboratóriumi gyógyászat biológia 2 év angol Egészségtudományi MSc
Orvosi kémia 2 év angol Fizikai tudományok MSc
Alkalmazott közegészségügy 2 év angol Egészségtudományi MSc
Életmód gyógyászat
(Összekevert)
2 év angol Egészségtudományi MSc
Haladó ápolási gyakorlat 2 év angol Egészségtudományi MSc, emelt szintű ápolónő
Étel tudomány 2 év angol Agrártudományi MSc
Állattudomány 2 év angol Agrártudományi MSc
Állat és ember interakciója 2 év angol Agrártudományi MSc
Rövid tanfolyamok
Orvos előtti tanfolyam 10 hét angol
Posztgraduális ösztöndíjak angol

Helyszínek

  • Kaunas

    A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Kérdések