Keystone logo
Kursk State Medical University

Kursk State Medical University

Kursk State Medical University

Bevezetés

Az első a régióban, a vezető Oroszországban, elismert a világban

Kursk State Medical University ( KSMU ) Oroszország egyik vezető orvosi oktatási intézménye. Több mint 40 ezer orvos, gyógyszerész és egyéb egészségügyi szakember képzésre került 83 évnyi létezésére.

Az Egyetem tevékenységeit a felsőoktatás minőségbiztosításának európai szövetségének minőségi, irányítási és irányítási normáinak követelményei szerint végzik.

A Független Nyilvános Tanács "Európai Minőség" felsorolta a KSMU t a száz legjobb orosz egyetem között. Évente a KSMU bizonyítja hatékonyságát, amit az Orosz Föderáció Oktatási és Tudományügyi Minisztériuma nyomon követési eredményei tükröznek. Az egyetem orosz és nemzetközi minősítésében magas rangot ért el, mint pl. Az Európai Tudományos és Ipari Testület, az ARES nemzetközi rangsor, a RAEX (szakértő RA), a Nemzeti Egyetemi rangsor és mások által végzett kerek egyetemi rangsor (RUR).

2016 óta a KSMU aktívan dolgozik a három akadémiai orvosi klaszter részeként: a nyugat-európai, a fogászati ​​és a kégi gyógyszerész.

Napjainkban tizenkilencezer (19000) ember tanul az egyetemen: hetente (7000) hallgató felsőoktatásban részesül, kilencszáz (900) diák - másodlagos szakképzés, több mint 600 lakos és posztgraduális végzettségű, több mint tízezer (10000 ) közegészségügyi és felsőoktatási szakemberek. Az angol középiskolában tanított főbb szakirányok között szerepel; Általános orvoslás, fogászat, gyógyszertár, gazdaság, menedzsment, szociális munka és biotechnológia.

KSMU kilenc (9) oktatási épületet / egyetemét kínál modern berendezéssel. A felsőfokú végzettséggel és folyamatos szakmai képzéssel kapcsolatos képzést tizenkét (12) egyetemi karon, köztük hatvanöt (65) osztályon végzik. Az orvosi intézmények alapján elhelyezkedő klinikai osztályok. A KSMU Medico-Gyógyszerészeti Főiskola elvégzi a középfokú szakmai képzés programjainak megvalósítását. 132 oktató és 408 tudomány kandidátusa vesz részt az oktatási folyamatban és tudományos kutatómunkában.

Az egészségügyi ellátórendszer szakképzett személyzetének jelenlegi problémáinak megoldása, a személyzet hiányának és az egészségügyi intézményekben tapasztalható egyenlőtlenségek megszüntetése, az alapellátás biztosítása, az egyetem innovatív oktatási technológiákat alkalmazott, mint például: az egészségügyi szakemberek folyamatos képzési rendszerének bevezetése, különösen az interaktív oktatási modulok és a szakemberek akkreditációjának megteremtése révén.

84074_KSMU01.jpg

Kulcsfontosságú a szakmai ismeretek és készségek folyamatos fejlesztése az egész életen át, folyamatos szakmai fejlődés és az egészségügyi szakemberek képzettségének bővítése a felsőoktatási oktatási programok - tartózkodási programok, szakmai továbbképzési programok és szakmai továbbképzés megvalósítása révén.

A KSMU képzést 35 szakképzettséggel, 350 szakmai továbbképzési programot és szakmai továbbképzést végzik. Az egyetem honlapján van egy portál "Folyamatos orvosi oktatás". 2017-ben és 2018-ban már kiképzett 794 KSMU diplomás, akik az Orosz Föderáció 20 területi KSMU való képzésre jöttek hozzánk. Mindannyian sikeresen elfogadták az "általános orvos" és "általános gyermekorvos" foglalkozási előírásokkal foglalkozó általános szakemberek akkreditációját.

Szimulációs képzés folyik az egyetemen. Az Akkreditációs és Szimulációs Központ 13 laboratóriummal rendelkezik, teljes körű I-VI reális szinten.

Az egyetemi tevékenység szerves részét képező akadémiai kutatómunka célja az orvosi, tudományos és pedagógiai munkatársak képzése, valamint az alapvető és alkalmazott vizsgálatok elvégzése a fő elméleti és klinikai orvosbiológiai problémákban.

A vezető tudományos projektek a KSMU kísérleti-biológiai klinikáin és négy kutatóintézeten alapulnak: a genetikai és molekuláris epidemiológia kutatóintézete, a kísérleti orvostudományi kutatóintézet, az általános patológia kutatóintézete, az élettani kutatóintézet, korszerű berendezésekkel kiegészítve . A genetikai és molekuláris epidemiológia kutatóintézetének alapjain több mint 10000 különböző betegségben rendelkezésre álló biológiai bankminták (vér, DNS, szövet).

Lehetőséget nyújt világszínvonalú tudományos kutatás elvégzésére, beleértve az orosz és külföldi oktatási és tudományos szervezetekkel való együttműködés keretében.

KSMU rendszeresen kezdeményezi és szervezi az orosz és nemzetközi konferenciákat az orvostudomány, a gyógyszertan, a pszichológia és a pedagógiai technológiák jelenlegi ismereteinek orvosi oktatás területén.

Az egyetem nagy figyelmet fordított a nemzetközi együttműködés tudományos elemeire: a tanszékek oktatási, tudományos és egészségügyi szervezetekkel, Ausztriával, Ciprusgal, Lengyelországgal, Moldovával, Belorussia-val és másokkal végzett nemzetközi tudományos-kutatási programokban.

KSMU rendszeresen megerősíti a magas nemzetközi hírnévvel rendelkező egyetem státuszát. A nemzetközi együttműködés fő területei az oktatási szolgáltatások exportja, a hallgatók és az egyetemi oktatók mobilitásának fejlesztése, az egyetem külföldi oktatási programjainak akkreditációja, a KSMU képi tökéletessége az oktatási szolgáltatások világpiacán és így tovább. Az egyetem együttműködik 50 oktatási, tudományos szervezettel és orvosi klinikával.

KSMU oktatási programjai 15 külföldi országban vannak akkreditálva. Az egyetem az első olyan országban, ahol megnyitotta a malajziai képviseletét (Kuala Lumpur).

84076_47581_Screen_Shot_2016-07-28_at_17.19.26.png

Ma a világ 47 országából mintegy 2600 külföldi hallgató tanul a KSMU . A külföldi hallgatók száma meghaladja a 30% -ot a diákok körében.

KSMU tagja az Egyetemek Nemzetközi Szövetségének, az Orosz-Kínai Orvostudományi Egyetemek Szövetségének és a Fogorvosképzés Nemzetközi Európai Szövetségének.

Megkülönböztetett külföldi tanárok és tudósok vettek részt az egyetem oktatási tevékenységében, akadémiai mobilitás formájában.

2016 júliusában a KSMU rektorát, VA Lazarenko professzort az Orosz Föderáció elnöki rendelete a Barátság rendjében ítélte oda az egészségfejlesztés, az orvostudomány és a lelkiismeretes munka KSMU .

Általános információ

 • A létesítés éve: 1935. február 7
 • Az intézmény típusa: Állam (a szövetségi kormány költségvetése támogatja)
 • A képzés nyelve: orosz közép vagy angol közép
 • Összes hallgatói létszám: Mintegy 19000 polgár, helyi és nemzetközi hallgatókból, egyetemi hallgatókból és posztgraduálisokból áll.
 • Nemzetközi hallgatók: 2600 nemzetközi diák 47 országból
 • Elismert / jegyzékbe véve: WHO, GMC, JPA, MMC és más nemzetközi orvosi testületek
 • Tandíj: A program teljes időtartamára rögzítve.
 • A tanulmány időtartama: Pre-University (Pre-Medical) tanfolyam - 7-12 hónap, az Orvosi program - 6 év, Gyógyszertár és Fogászat - 5 év, Gazdaság, Menedzsment, Szociális Munka és Biotechnológia - 4 év.
 • Bejárat dátuma: szeptember / október bevitel, február / március bevitel


Élénk campus

KSMU a Kursk város szívében helyezkedik el, amely gyalogosan megközelíti a nemzetközi diákok összes létesítményét. KSMU kiváló hely a tanuláshoz, új barátok készítéséhez, sport- és kulturális tevékenységekben való részvételhez, vagy csak lazítson egy változatos és barátságos környezetben.

Diák támogatás és szolgáltatások

A bevándorlási eljárásoktól a biztonsági KSMU Adminisztráció segít abban, hogy Kursk tanulásának és életvitelének köszönhetően a lehető legkönnyebb legyen.

Egészségbiztosítás

Minden nemzetközi diák számára megfelelő egészségügyi ellátást kapnak, amely Oroszországban érvényes.

Szállás

Minden KSMU hallgató számára biztosított.

Airport Pick Up szolgáltatás

Az egyik adminisztráció személyzete a moszkvai repülőtéren lesz, hogy találkozzon az új diákokkal és kísérje őket a KSMU .

Az egyetemi képviselő

A Trans Russian Co. a KSMU nemzetközi hivatalos képviselője 1994 óta.

Tanfolyamok a nemzetközi hallgatók számára

KSMU volt az első olyan egyetem, amely Oroszországban teljes orvosi végzettséget kínált az angol Medium-ben. Az angol nyelvű médiumban a KSMU nak joga van szakemberek képzésére a pre-egyetemi (pre-orvosi) kurzuson, az orvostudományi, fogorvosi és gyógyszertári (MD / egyetemi) diploma és posztgraduális képzés területén.

A rendes szint hallgatója (vagy ennek megfelelő)

KSMU lehetőséget ad az alacsony szintű O-szintű vagy A-szintű hallgatók számára az egyetemi program felé való továbblépéshez, ha beiratkozik az egyetemi előtti (orvosi előtti) kurzusra, és csatlakozik az Egyesült Királyságban odaítélt testülettel a PRE-U Alapítvány Tanulmányokhoz. A tanfolyam időtartama 7-12 hónap, és felkészíti Önt a további tanulmányokra a KSMU .

Az előtanulmányi tantárgyat angol nyelven:

 1. Orosz nyelv
 2. Matematika
 3. Biológia
 4. Kémia
 5. Fizika

Advance Level (vagy bármely más egyenértékű) diákja

Az A-szintű végzettséggel rendelkező jelentkezők orvostudományi, gyógyszerészeti vagy fogászati diplomát szerezhetnek angol nyelvtudományon.

Kérjük, látogasson el a KSMU Youtube csatornájára

https://www.youtube.com/channel/UCY7FEDN3YgCRmYuSznwNoEA/videos

Helyszínek

 • Russia Online

  Kursk State Medical University C/O Mohammed Chahine Karl Marx No.3, Main Campus, office 127 Kursk city, index: 305041, , Russia Online

  • Kursk

   Ulitsa Karla Marksa, д.3, 305000, Kursk

   Kérdések