Keystone logo
KIT Institute Master of Science in Public Health and Health Equity (MPH-HE)
KIT Institute

Master of Science in Public Health and Health Equity (MPH-HE)

Amsterdam, Hollandia

1 Years

Angol

Teljes idő

15 Jun 2024

09 Sep 2024

EUR 20 600 / per year *

Az egyetemen

* 20 600 EUR (főállású díjas 1-4. sáv) // 13 200 EUR (5. teljes munkaidő díjas sáv) // 13 850 EUR (5. részmunkaidős díj)

Bevezetés

Az MPH-HE célja, hogy az egészségügyi rendszeren belül bármely szinten (szubnacionális, nemzeti, nemzetközi, globális) dolgozó, pályafutásuk közepén dolgozó szakemberek integrált, multidiszciplináris megközelítést alkalmazzanak a közegészségügyi problémák megoldására. A program minden összetevőjében a résztvevőket arra ösztönzik, hogy lépjenek kapcsolatba más hátterű és más országokból származó résztvevőkkel, akik hasonló problémákkal szembesülhetnek, de alternatív megoldásokkal.

Teljes munkaidős műsorszámok időtartama: 1 év. Részmunkaidős lehetőség erre a mesterprogramra (lásd az 5. számot).

A résztvevők az alábbi 5 tanpálya közül választhatnak:

  • 1. pálya: Egészségügyi rendszerek és politika
  • 2. pálya: Szexuális és reproduktív egészség és jogok
  • 3. pálya: Epidemiológia
  • 4. pálya: Testre szabott pálya
  • 5. pálya: Válogatott kihívások és megoldások a közegészségügyben

KIT elindította a „ Women Leaders in Global Health Development Initiative ” kezdeményezést, és e kezdeményezés részeként határozottan ösztönözzük a nőket a jelentkezésre.

Az MPH-HE-t a Royal Tropical Institute (KIT) és a Vrije Universiteit Amsterdam (VU) szervezi, és a Holland-Flandr Akkreditációs Szervezet (NVAO) akkreditálja.

Tartalom

Közegészségügy és egészségügyi egyenlőség változó környezetben

Az alacsony és közepes jövedelmű országok egészségügyi rendszerei összetett kihívások széles skálájával néznek szembe. Ide tartoznak többek között az egészségügyben és az egészségügyben tapasztalható egyenlőtlenségek; a fertőző és nem fertőző betegségek kettős terhe; a kibontakozó demográfiai átmenet; és az egészségügyi szükségletek törékeny és konfliktusok által érintett környezetben. Ezek a kihívások aránytalanul érintik a hátrányos helyzetű lakosságot világszerte, különösen az alacsony és közepes jövedelmű országokban.

Ezeknek a problémáknak a megoldásához jól képzett szakemberekre van szükség, akik képesek az összetett közegészségügyi problémák szisztematikus megoldására, akár a közegészségügyért felelős állami, akár magánszektorbeli szervezetben. Ebből a célból az MPH-HE program kifejezetten az egészségi egyenlőségre összpontosít alacsony erőforrás-igényű környezetben és magas erőforrás-igényű környezetben, hátrányos helyzetű lakossággal, a nemek közötti egyenlőség és az inkluzív megközelítést alkalmazva.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Tanulói beszámolók

Az Iskoláról

Kérdések