Keystone logo
International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

Bevezetés

A Berlini Pszichoanalitikus Egyetem (IPU) egy államilag elismert magán Egyetem, amelyet a Német Tudományos és Humán Tudományok Tanácsa akkreditált, a Wissenschaftsrat, akit a nonprofit jogi személy, az Egyetemi Pszichoanalízis Előmozdításáért felelős Alapítvány tulajdonában van és kezel. Egyesíti a szigorú tudományos előírásokat a gyakorlati pszichológia tanfolyamokkal (BA és MA kurzusok), valamint a pszichózisterápia, a pszichoanalitikus kulturális tanulmányok, a vezetés és a tanácsadás tanfolyamaival, amelyeket a munkával párhuzamosan kell elvégezni. Az egyetemi campus közvetlenül a Spree folyó mellett található, a Berlin-Mitte kerületben.

Az előadásoknak az IPU-ban történő 2009-es megkezdésével 2009-ben megszűnt a rés, amely a tudományos pszichológia tanfolyamok egyoldalú, természettudományi irányában merült fel. Az IPU tanfolyamai a pszichoanalízist olyan tudományként közvetítik, amely az embert mint biológiai, társadalmi és kulturális alakú lényt térképezi fel, és arra törekszik, hogy megértse az egyént személyes történetének hátterében és az öntudatlanság befolyása alatt. Az IPU valamennyi tanfolyama kutatásra és alkalmazás-orientációra szól, és szoros kapcsolatot teremt a klinikai és pedagógiai gyakorlattal az első tanulmányi félévtől kezdve.

Az IPU küldetési nyilatkozata

Az IPU megkönnyíti a tanulmányokat, a továbbfejlesztett tanulmányokat és a továbbképzést, valamint a pszichoanalitikus kutatásokat, és oktatási és kutatási területein a tudomány transzdiszciplináris megértését követi.

Más tudományokkal folytatott párbeszéd során hozzájárul a pszichoanalízis mint alkalmazott társadalomtudományi és kulturális elmélet továbbfejlesztéséhez.

A pszichoanalízist mint tudományt közvetíti, amely az embert mint biológiai, társadalmi és kulturális alakú lényt térképezi fel, és amelynek célja az egyén megértése személyes történetük hátterében és az öntudatlan befolyás alatt.

Az IPU-ban előadásokat tartó és kutató tudósok sokéves tapasztalatot szereztek a gyakorlatban, az oktatásban és a kutatásban. Kiváló tanulási és munkakörülményeket élveznek, a rendelkezésükre álló szükséges forrásokkal.

Az elemzés, a megbeszélés és a közös fejlesztés - interdiszciplináris szinten és az esetleges státuszcsoportok korlátozásain túl - az IPU tudományos és szervezeti munkájának meghatározó kritériumát képviseli.

Az IPU hálózatokat épít fel és együttműködési megállapodásokat hoz létre a tudományos, képzési és gyakorlati nemzeti és nemzetközi partnerekkel, amelyek elősegítik a kölcsönös gazdagodást a tartalom és a nyilvánosság pozitív észlelése szempontjából.

Az IPU elősegíti a (ön) reflektív hozzáállást az oktatásban, a kutatásban és az alkalmazás szintjén, szoros kapcsolatot létesít az alkalmazás és a kutatás között, valamint egy interdiszciplináris és nemzetközi párbeszédet. Hozzájárul az egész lakosság egészségügyi ellátásához.

Helyszínek

  • Stromstr. 1, 10555, Berlin

Kérdések