Keystone logo
Hungkuang University

Hungkuang University

Hungkuang University

Bevezetés

1967. május 7-én a Hungkuang alapítója, Dr. Yu Lin Wang megalapította a Hungkuang Gyermekápoló Főiskolát, amely továbbvitte apja orvosi szolgálatának örökségét. Ugyanezen év július 12-én az Oktatási Minisztérium támogatását és ratifikálását követően Dr. Yu Lin Wang lett az iskola első elnöke.

Az iskola mottójának szellemében: „Kezdje el magától, terjessze ki a jóindulatot mindenkinek”. A Hungkuang tovább bővítette oktatási küldetését, és új tanszékeket nyitott az Élelmiszertudomány és Táplálkozás, Ipari Biztonság és Egészségügy, valamint az Egészségügyi Igazgatás területén. 1991-ben az iskolát Hungkuang Egészségügyi és Ápolási Technológiai Intézeté fejlesztették, és a nappali és az éjszakai iskolai osztályokban mind a gyermekgondozási, mind az oktatási és kozmetológiai osztályokat felvette.

Jelenleg 4 főiskola van: az ápolói főiskola, az orvosi és egészségügyi főiskola, az emberi tudományok és a társadalmi innováció főiskolája és az intelligens technológiai főiskola. Ez a négy főiskola 22 tanszéket, 9 végzős intézetet és 1 doktori programot támogat. Az egyetem hallgatói létszáma 12 102 fő. Az egyetemet nemcsak Tajvanon ismerik el vezetőként az egészség és az emberi jólét területén, hanem egy kapcsolt idősgondozó kórházat és három kapcsolt óvodát is működtet.

Helyszínek

 • Taichung

  No. 1018, Sec. 6, Taiwan Boulevard, Shalu, 43302,, Taichung

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések