Keystone logo
Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Bevezetés

Fresenius University of Applied Sciences

A Wiesbaden melletti Idsteinben található fő campusáról a Fresenius University of Applied Sciences több mint 167 éves hagyományra tekinthet vissza a tudományok oktatásában. 1848-ban Carl Remigius Fresenius megalapította a Fresenius Kémiai Laboratóriumot, amely a kezdetektől fogva a gyakorlati laboratóriumi munkának és az oktatásnak szentelte magát. 1971-ben a magánszponzorált, államilag jóváhagyott alkalmazott tudományegyetem minősítést kapott.

Ma az egyetem nappali és részmunkaidős alap- és mesterképzést, valamint szakképzést és továbbképzést kínál idsteini központjában, valamint kölni, hamburgi, müncheni, düsseldorfi, frankfurti, berlini és New York-i kampuszaiban. A kurzusok különböző karokra vannak osztva: kémia és biológia, egészség és társadalom, közgazdaságtan és média, valamint design.

Ez a tisztán piacorientált kommunikációs intézkedés azonban egyáltalán nem befolyásolja a Fresenius University of Applied Sciences jogi kereteit. Az iskolák nem helyettesítik a karokat, hanem lehetővé teszik az egyetem marketing osztálya számára, hogy az elmúlt években erősen megnövekedett képzési kurzusokat átláthatóbban és célzottabban tudja bemutatni a piacon, hanem jobban megfeleljen leendő és meglévő hallgatók igényeit. E tekintetben az egyetem valamennyi törvényileg meghatározott bizottsága és azok különböző karokon történő felépítése a jövőben is megőrzi relevanciáját és érvényességét.

Helyszínek

 • Idstein

  Fresenius University of Applied Sciences Limburger Straße 2

 • Berlin

  Jägerstraße 32, 10117 Berlin, , Berlin

  • Munich

   Infanteriestraße 11A, 80797 München, , Munich

   • Wiesbaden

    Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden, , Wiesbaden

    • Hamburg

     Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg, , Hamburg

     • Düsseldorf

      Platz der Ideen 2 40476 Düsseldorf, , Düsseldorf

      • Heidelberg

       Sickingenstraße 63-65 69126 Heidelberg, , Heidelberg

       • Idstein

        Limburger Straße, 2, 65510, Idstein

        Kérdések