Keystone logo
Fundació Vidal i Barraquer Mester a kortárs pszichoanalitikus pszichoterápiából
Fundació Vidal i Barraquer

Mester a kortárs pszichoanalitikus pszichoterápiából

Barcelona, Spanyolország

2 Years

Spanyol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 3800 / per year

Összekevert

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Emberként mindannyiunknak éreznünk kell, hogy elkísérnek és megértenek bennünket, különösen a legnagyobb szenvedés pillanataiban és élethelyzeteiben. Ezt a támogatást bárki elvégezheti, aki közel áll hozzá, de ha a szenvedés intenzívebb, krónikussá válik, vagy mentális zavar alakul ki, akkor indokolt, hogy mentálhigiénés szakember is el tudja látni. a pszichoterápiában. Ez magában foglalja a pszichoterápia elméleti és technikai perspektíváját, amely nem kell, hogy legyen ellentétben a klinikus érzékenységével, közelségével és művészetével .

Ebben a kortárs pszichoanalitikus pszichoterápia mesterképzésben szigorú képzést kínálnak a pszichoanalitikus pszichoterápia modelljére, de frissített perspektívából. Az empirikus bizonyítékok alátámasztják a pszichoanalitikus vagy pszichodinamikus terápia hatékonyságát. Különböző tanulmányok azt mutatják, hogy ennek a pszichoterápiás intervenciós modellnek a hatásméretei ugyanolyan nagyok, mint a pszichoterápia más elméleti modelljeinél, amelyeket aktívabban népszerűsítenek „empirikusan alátámasztottként” és „bizonyítékon alapulóként” (Shedler, 2010).

Ez a kortárs pszichoanalitikus pszichoterápia mesterképzése technikai készségek és képességek fejlesztését kínálja a hallgatóknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy olyan pszichoterápiás folyamatokat hajtsanak végre, amelyek szigorúan és mélyrehatóan kezelik a kiszolgált emberek érzelmi és interperszonális nehézségeit.

A Pszichoanalitikus Pszichoterápia alapvető jellemzőiből indulunk ki, amelyek megkülönböztetik a többi pszichoterápiás modelltől:

 • Az érzelmek azonosítására, modulálására és kifejezésére összpontosítva.
 • A domináns védekezési mechanizmusok részletes felmérése, megértése és megközelítése a kellemetlen megismerések és érzelmek kezelésére.
 • Az ismétlődő témák és minták szisztematikus azonosítása gondolatokban, érzésekben, kapcsolati stílusokban vagy önmagával kapcsolatos elképzelésekben.
 • Evolúciós vagy fejlődési perspektíva, amely elősegíti a múltbeli tapasztalatok megértését és azok szerepét a jelenben való megélésben és a jövő megközelítésében.
 • Az interperszonális kapcsolatokra, az interperszonális szinten kiszolgált emberek erősségeire és sebezhetőségére összpontosít.
 • A jelenlévő szakemberrel való kapcsolatra összpontosít, akivel általában a kapcsolati minták vagy a belső világ aspektusai reprodukálódnak.
 • Gondolatok, fantáziák, vágyak és mindannak alapos feltárása, ami az embernek eszébe jut.

Empirikus bizonyítékok ismételten kimutatták a pszichoanalitikus pszichoterápia előnyeit. Ha szakszerűen, hozzáértő szakemberek végzik, hatása hosszan tartó, és túlmutat a tünetek enyhülésén. Emiatt a pszichoanalitikus pszichoterápia a maga különféle módozataiban és adaptációiban jelen van a mentálhigiénés magánklinikákban és centrumokban, valamint állami vagy támogatott mentálhigiénés intézményekben. Ez a valóság azt a kihívást jelenti, hogy az azt gyakorló szakemberek képzését folyamatosan frissíteni kell, olyan hozzájárulásokkal és innovációkkal, amelyek lehetővé teszik a beavatkozások hatékonyságának maximális szintjét.

Ebben az értelemben a pszichoanalitikus pszichoterápia elméletének és technikájának szentelt tantárgyakon kívül számos tárgyat beépítettünk a mentalizáció alapú kezelési modell (MBT) értékes hozzájárulásairól, amelyet főként Peter Fonagy és Anthony Bateman dolgozott ki. szakemberek széles köre. Az MBT empirikus szinten is bizonyította hatékonyságát (Bateman és Fonagy, 2008, 2009; Rossouw és Fonagy, 2012). Az MBT-modell nagyon hasznos a különböző korcsoportokban lévő betegek különböző csoportjaival való munkavégzéshez, valamint rendkívül hasznos a mentális egészségügyi hálózat területén dolgozó szakemberek számára, akiknek több beavatkozási modellhez kell folyamodniuk. fokális és rövid

Ide soroltuk a pszichoterápiában alkalmazott kutatási és idegtudományi tárgyakat, valamint a kapcsolati és fejlődési szempontból pszichopatológiával, valamint a csoportos pszichoterápiával kapcsolatos tárgyakat is.

Ebben a mesterképzésben olyan professzorokból álló csapatunk van, akik kiterjedt és elismert tapasztalattal rendelkeznek a pszichoanalitikus pszichoterápia és a mentalizáción alapuló kezelés területén. Mint a mesterképzés dokumentációjában is látható, elismert nemzetközi tekintélyű szakemberekről van szó, akik hosszú évek óta ötvözték a klinikai munkát, az ellátottak szükségleteire fókuszáló beavatkozási modellek kidolgozását, valamint a kutatómunkát. tanítás, amely ösztönzi a kezelési modellek folyamatos felülvizsgálatát és frissítését.

 • Segítségnyújtás, oktatás és kutatás. A szakosodási program oktatói tapasztalattal rendelkeznek az állami segítségnyújtásban, valamint az egyetemi oktatásban és kutatásban.
 • Felügyelt gyakorlatok. A témavezetők végigkísérik a hallgatót a klinikai gyakorlat során a betegekkel.
 • Professzionalizáció. Az új szakember elsajátítja az alapvető eszközöket a hatékony munkavégzéshez magán- és nyilvánosan egyaránt.
 • Egyetemi és nemzetközi elismerés. Saját mesterfokozatot szerzett a barcelonai Ramón Llull Egyetemen. Pszichoterapeuták képzése, amely megfelel az olyan elismert szervezetek által meghatározott követelményeknek, mint a Spanyol Pszichoterapeuták Szövetsége (FEAP) és az Európai Pszichológusok Szövetsége (EFPA)

formátum

A mesterképzés teljes egészében elvégezhető személyesen és online is. Minden órát élőben közvetítenek videokonferencia útján, és a tanulók ezen a módon vehetnek részt az órai megbeszéléseken. A személyes órákat a Vidal i Barraquer Mental Health Egyetemi Intézet központjában tartják.

Pszichoterápiák: Legalább négy pszichoterápiát kell elvégezni, heti egy és/vagy két alkalom gyakorisággal, addig, amíg összesen 300 alkalmat nem számolunk. Ezeket a kezeléseket felnőttek vagy gyermekek és serdülők számára kialakított létesítményben végzik.

Szupervíziók: Minimum 120 szupervíziót kell lebonyolítani az alábbiak szerint: 80 egyéni szupervízió és 40 csoportosan.

Ideális Diákok

A program eredménye

Belépők

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

 • MSc Integratív terápia
 • Master of Science in Tanácsadó Pszichológia és Pszichoterápia
  • Athens, Görögország
  • Online
 • Integratív pszichoterápia mestere. Kötődés és trauma
  • Madrid, Spanyolország