Keystone logo
European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

Bevezetés

A European University of Post-Industrial Cities (UNIC) 2020-ban jött létre azzal a céllal, hogy befogadó oktatást kínáljon a tanulók új generációja számára. A posztindusztriális városokban működő és az Európai Bizottság által finanszírozott 10 európai egyetem szövetsége kéz a kézben dolgozik a városi intézményekkel annak érdekében, hogy a városi kérdések minden tanuló számára hozzáférhető és befogadó módon beépüljenek az oktatásba és a kutatásba. A szövetség 2023-ban indítja el első közös mesterképzését, és olyan hallgatókat keres, akik előmozdítják városaik posztindusztriális átalakulását, és magasan képzett diplomásokká válnak olyan új tudományterületeken, amelyek megfelelnek a változó gazdaság igényeinek Európában és környékén. a világ.

Campus jellemzői

A European University of Post-Industrial Cities (UNIC) tíz egyetemből áll, amelyek Európa különböző országaiban találhatók, és tíz különböző posztindusztriális várost képviselnek.

Mind a tíz partner azonos az UNIC identitással. A posztindusztriális átalakulások idején alakultunk, és hozzájárultunk ezekhez, mint például a bochumi Opel Fabric bezárása, a Cork-i Ford autógyár vége, az oului Nokia Industry leépítése vagy a Rotterdam kikötővárosának kikötője és más fontos társadalmi, gazdasági és kulturális átalakulások. A gyártásról a szolgáltatásokra való átmenet társadalmi, gazdasági, kulturális és demográfiai átalakulások széles skálájához is vezet. Posztindusztriális városaink az ilyen szélesebb körű átalakulások hotspotjai Európa társadalmi táján. Ez magában foglalja a munkaerőpiac és a (fiatalok) foglalkoztatásának átalakulását, a migrációs mintákat és a migrációval kapcsolatos sokféleséget, a régi és új egyenlőtlenségeket, az új technológiák hatását, az új egészségügyi változásokat stb.

  Helyszínek

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

   • Bilbao

    Unibertsitate Etorbidea,24, 48007, Bilbao

    • Bochum

     Am Einkaufszentrum,1, 44791, Bochum

     • Istanbul

      Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450, Istanbul

      • Liège

       Place du 20 Août,7, 4000, Liège

       • Oulu

        Yliopistokatu,9, 90570, Oulu

        • Zagreb

         Unska ulica,3, 10000, Zagreb

         Programok

          Az intézmény a következőket is kínálja:

          Kérdések