Keystone logo

Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

A logo

Bevezetés

Üdvözöljük az Erasmus Szociális és Magatartástudományi Iskola (ESSB)

Az ESSB a tanulmányi programok és tudományos tudományok széles skálájából áll: közigazgatás, pedagógiai tudományok, pszichológia és szociológia. Emellett az Erasmus Egyetem Főiskola, az IHS és két RISBO és DRIFT kutatóintézet kapcsolódik a karhoz. Tanulásunk kicsi és a probléma alapú tanulás (PBL) alapja. A szakterülethez való kapcsolódás a tanulmányi programok egyik jellemzője.

Dékán

Az Erasmus Társadalom- és Magatartástudományi Iskola (ESSB) karának igazgatóságáért és vezetéséért a végső felelősség a dékánt terheli. A dékánt munkatársai támogatják, amely a dékánból, egy hallgatói tagból, a karigazgatóból és az oktatási és kutatási szakpolitikai tanácsadókból, valamint az üzleti kontrollerből áll.

Kari Tanácsa

Fontos kari kérdések esetén konzultáljon a dékánnal a kar tanácsával. A kar tanácsa kari szinten együttdöntési szervként is működik. A kari tanács az ESSB hallgatóinak és alkalmazottainak 50% -ából áll. Prof. Victor Bekkers jelenleg az ESSB dékánja.

Szervezeti elemek

A kar rendelkezik a következő kapacitáscsoportokkal, amelyekben az oktatói személyzet és a támogató és irányító személyzet tartózkodik:

 • Közigazgatás és Szociológia Tanszék.
 • Pszichológiai, Oktatási és Gyermektudományi Tanszék.
 • Erasmus Egyetemi Főiskola.

Oktatási és kutatási igazgatói

A közigazgatás, a pszichológia, a szociológia és a pedagógiai tudományok területén végzett oktatás és kutatás programokban zajlik. E programok irányítása az oktatási és kutatási igazgatóké.

Kar irodája

Minden olyan támogató és irányító személyzet, aki nem egy adott tudományterületen kifejezetten dolgozik, a kari irodában helyezkedik el. A kari irodát a kar igazgatója vezeti: mw.dr. AMPH. de Jong.

Közös döntéshozatal

A közös döntéshozatal azt jelenti, hogy a különböző érdekeltek részt vehetnek a fontos témákról folytatott megbeszélésekben. Az ESSB-n a hallgatók, akár csoportban, akár külön-külön, csatlakozhatnak az Erasmus Társadalom- és Magatartástudományi Iskola oktatóival és alkalmazottaival folytatott megbeszélésekhez a hallgatók és véleményük képviselete érdekében. A hallgatók aktívak a különböző szintű közös döntéshozatali folyamatokban, így közvetítik elképzeléseiket és panaszaikat.

A weboldal ezen része tájékoztatást ad az ESSB-ben való közös döntéshozatalban való részvétel különböző lehetőségeiről, arról, hogyan szerveződik meg, és hol járhat az oktatással kapcsolatos panasz esetén.

Az ESSB-ben különféle közös döntéshozó testületek és érdekelt felek vannak:

 • Oktatási bizottságok
 • A kari tanács
 • Az Egyetemi Tanács
 • A tanácsok tagjai
 • A menedzsmentcsapat diáktagja

Cedo Nulli

A "Cedo Nulli", ami azt jelenti, hogy "nem adok utat semminek vagy senkinek", korának legbefolyásosabb humanistájának mottója: Desiderius Erasmus. Ez a mottó a Rotterdami Erasmus Egyetem Társadalom- és Magatartástudományi Hallgatói Egyesületének a neve is. Cedo Nulli képviseli a közigazgatásokat, a szociológusokat, a pedagógusokat és a pszichológusokat, további tevékenységeket és lehetőségeket kínálva, a különféle tanulmányi programok, előadások, műhelyek és tanulmányutak szimpóziumától eltérően.

Helyszínek

 • Burgemeester Oudlaan 50 Mandevile, 14th floor , 3062 PA , Rotterdam

 • Erasmus Universiteit Rotterdam Faculteit der Sociale Wetenschappen Mandeville Building, T15-19 Postbus 1738 3000 DR Rotterdam, , Rotterdam

 • Utrecht

Kérdések