Keystone logo
Charles University Second Faculty of Medicine

Charles University Second Faculty of Medicine

Charles University Second Faculty of Medicine

Bevezetés

A hallgatók a Második Karot választják kivételes kutatási és oktatási kiválóságuk miatt, az oktatók, hallgatók és adminisztratív személyzet közötti barátság és egység büszke hagyománya, valamint az általunk kínált egyedülálló hallgatói élmény miatt. Elkötelezettségünk, hogy sikeres szakembereket készítsünk az elsődleges vagy kórházi orvosi ellátásban, karunkat kiemelkedő választássá teszi tanulmányai során.

Kiváló kutatás és oktatás

A második karon előnyös a napi kapcsolattartás nemzetközileg elismert tudósokkal, valamint a Cseh Köztársaság számos orvosi területének kutatási vezetőivel. Különösen a humán genetika és genomika, a gyermekkori onkológia és a hematológia, az onkogén -ökológia, az idegtudományok és a gyermekgyógyászat területén végzett kutatásokra összpontosítunk. Eredményeinket rendszeresen közzétesszük a legjobb nemzetközi tudományos folyóiratokban. Sok akadémiai személyzetünk és PhD hallgatónk nemzeti vagy nemzetközi díjak és díjak díjazottja, és elismert szakembereink törődnek a nemzeti sportképviseletekkel. Mindez biztosítja a legjobb lehetőséget arra, hogy kiemelkedő egészségügyi szakemberré váljon.

Gyermekgyógyászat - egyedülálló bónuszunk a standard oktatáshoz

A Második Orvostudományi Kar történelmileg folytatja a Gyermekgyógyászati Karot. Bár általános orvosi képzést nyújt, és végzősei sikeresek belgyógyászként, valamint gyermekorvosként (vagy más tudományterület szakembereiként), a tanterv megtartotta a gyermekgyógyászat széles körét. Más karokhoz képest a hallgatók jobban megismerhetik a gyermekgyógyászati szakokat, például neurológia, hematológia, onkológia, pszichiátria, ortopédia, kardiológia, szájgyógyászat.

Széles nemzetközi elismerés

A Második Orvostudományi Kar által odaítélt diplomákat minden uniós országban és az Egyesült Államokban teljes mértékben elismerik szövetségi szinten. (Az orvosi gyakorlat engedélyezési folyamatával kapcsolatos információkért forduljon az adott ország szakmai testületéhez.)

Globális tanulmányi és képzési lehetőségek

A Második Kar hallgatójaként számos külföldi csereprogram és külföldi szakmai gyakorlat közül választhat. Egy félévet vagy az egész tanévet eltöltheti néhány partner egyetemen Európában és világszerte; végezzen gyakorlati szakmai gyakorlatot kórházakban és orvosi intézetekben a világ minden tájáról (olvassa el hallgatóink tapasztalatait); vagy részt vegyen humanitárius orvosi missziókban.

Terem a tehetségek fejlesztésére

Ha nem szeret pusztán előadásokat látogatni, de bizonyítani szeretné tehetségét, akkor engedélyezheti a fiatalabb diáktársak oktatásában való részvételt. Második évtől kezdve hasznos lehet orvosi demonstrátorként az anatómia és a szövettan órákon, mivel korában és szakmájában közel áll más diákokhoz, és megérti problémáikat és szükségleteiket.

Kiváló közlekedési kapcsolatok

Prága központja metróval 15 perc alatt elérhető. A metróállomás kijárata közvetlenül a kar bejáratához vezet.

Elégedett hallgatók és sikeres diplomások

A Második Orvostudományi Kar tanításáról szóló saját értékelésük szerint a hallgatók hosszú távon elégedettek, és a diplomások sikeresen teljesítenek a cseh és a nemzetközi munkaerőpiacon.

Diákélet, szórakozás és kultúra

A tantestület kellemes légkört és jó kapcsolatot biztosít hallgatói és munkatársai között. Diáktársaságaink számos tanórán kívüli rendezvénnyel, klasszikus és népszerű zenei koncertekkel, művészeti kiállításokkal és sportversenyekkel igyekeznek fokozni a hallgatói életet, beleértve a hagyományos nyári partit gőzösön. Az év eleji Freshers Week felbecsülhetetlen lehetőség arra, hogy találkozzon diáktársaival, és ismerje meg Prágát, valamint Csehországot.

Aktív és eredeti diáktársaságok

Néhány diáktársaság tagjaként aktívan részt vehet ezekben a tevékenységekben. Amellett, hogy részt vesz az események szervezésében, újságíróként vagy fotósként is fejlesztheti kreativitását a Motolákkal; segíteni a gyakorlati szakmai gyakorlatok lebonyolításában külföldön a Nemzetközi Orvoshallgatói Szövetség Csehországban (IFMSA); vagy vegyenek részt a nemzetközi hallgatók közösségében a Nemzetközi Orvostanhallgatók Szövetségén (AIMS) keresztül.

Az elektronikus dokumentumok kényelme

A felesleges papírmunka elkerülése érdekében számos elektronikus alkalmazást futtatunk, beleértve a tanulmányi jelentkezéseket, a vizsgafelvételt, a tanítás értékelését és az elektronikus oktatási forrásokat.

Helyszínek

  • Prague

    Charles University in Prague 2nd Faculty of Medicine V Úvalu 84 150 06 Praha 5 - Motol , , Prague

Kérdések