Keystone logo

Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

A logo

Bevezetés

Oktatás

A Hradec Králové -i Károly Egyetem Orvostudományi Kara oktatást biztosít az orvostudományok alap-, mester- és doktori fokozatának jövőbeli birtokosai számára.

Az oktatást pedagógusok - saját területük szakértői és hozzáértő tudósok - végzik.

Nemzetközi együttműködés

A külföldi országokkal való együttműködés és a nemzetközi mobilitás karunk prioritása.

Az Erasmus programon kívül, amely lehetőséget ad a hallgatóknak, hogy egy -két félévet néhány európai egyetemen töltsenek, az IFMSA szervezet más gyakorlatokat is kínál a hallgatóknak.

Karunk kiváló kapcsolatot ápolt a tekintélyes Mayo klinikával Rochesterben, az Egyesült Államokban. Ez az egyedülálló együttműködés, amely kiterjed a Cseh Köztársaság összes többi orvosi egyetemére, évente körülbelül 10 egyetemi és posztgraduális hallgató számára nyújt szakmai gyakorlatot egy 3 hónapos Rochesterben történő elhelyezéshez. Az elhelyezések a kutatásra összpontosítanak, és általában diákjaink érdeklődési területéhez és jövőbeli fejlődéséhez kapcsolódnak. Gyakran van publikációs kiadvány is. A Mayo Klinika elhelyezésének minden résztvevője megerősíti, hogy ez nagyon ösztönző tevékenység. Bizonyos esetekben ez további munkahelyekhez vezetett az Egyesült Államok rangos klinikáin.

A karok közötti megállapodások és több száz egyetemi megállapodás a hallgatók és a tanárok számára egy másik gyakori módja a külföldi intézményekkel való együttműködésnek.

Tudomány és kutatás

Az oktatás mellett a tudományos és kutatási tevékenységek a kar fő tevékenységei közé tartoznak.

Karunk tagjai és hallgatóink számos kutató és oktatóinnovációval kapcsolatos támogatási projekt (Cseh Támogatási Ügynökség, Európai Szociális Alap, ERFA, 7. keretprogram stb.) Vezető kutatói vagy társkutatói.

Az egyetemi (mesterképzési) programok hallgatói tanulmányaik kezdetétől fogva felkészülhetnek a tantervükön belüli tudományos és kutatómunkára. Munkájuk eredményét évente ismertetik, megvitatják és elbírálják az SVOČ konferenciákon (diákok tudományos és kutatási munkája konferencia).

A tudományos és kutatási tevékenységek eredményeit számos rendszeres tudományos értekezleten mutatják be.

Az Orvostudományi Kar és a Hradec Králové -i Egyetemi Kórház tudományos konferenciái az egyes támogató ügynökségek támogatásait érintő külső felülvizsgálati eljárások részét képezik.

A posztgraduális (PhD) képzésben részt vevő hallgatók kutatási tevékenységét a posztgraduális hallgatók konferenciáin mutatják be.

A posztgraduális (PhD) hallgatók nemzetközi konferenciáját „Nemzetközi orvosi posztgraduális konferencia Hradec Královéban” címmel „Új határok a doktoranduszok kutatásában” alcímmel 2005 óta évente rendezik meg, és tekintélye egyre emelkedik. A Hradec Králové nemzetközi orvosi posztgraduális konferencia presztízse, 2005 óta szervezett Új határok a doktoranduszok kutatásában alcímmel folyamatosan emelkedik.

Helyszínek

  • Charles University in Prague Faculty of Medicine in Hradec Kralove PO BOX 38 Simkova 870 Hradec Kralove 1 500 38 Czech Republic, , Hradec Kralove

Kérdések