Keystone logo
Chulalongkorn University A klinikai tudományok filozófia doktora
Chulalongkorn University

A klinikai tudományok filozófia doktora

Bangkok, Thaiföld

3 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

THB 163 900 / per semester *

Összekevert, Az egyetemen

* szemeszterenként

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

Az elmúlt években a klinikai tudományok területe gyorsan halad, és az orvostudomány új ismereteit beépítették a betegségek terápiájába és megelőzésébe, valamint az egészségfejlesztésbe. Ennek a programnak a célja a fejlett kutatásban jártas klinikai kutatók előállítása, valamint speciális, innovatív kutatási munkák előállítása a klinikai tudomány különböző területein, amelyek végső soron a betegek kezelésére és terápiájára is átalakulnak. A tanulmányi időszak alatt a hallgatók megtanulják, hogyan kell klinikai kutatásokat végezni az érdeklődő klinikai gyakorlat területén érvényes tervezés és módszertan, valamint a kutatási etikai normák és a publikációs etika betartásával.

Az okl. / Ph.D. A Klinikai Tudományokban a kutatáson alapuló nemzetközi programok, melyeket a Chulalongkorn University Orvostudományi Karának mind a klinikai, mind a klinikai tanszékének oktatói különféle tudományterületekről kínálnak. Ezt a programot 2015-ben hozták létre, és célja a fejlett kutatásban jártas klinikai kutatók előállítása, valamint speciális, innovatív kutatási munkák előállítása a klinikai tudományok különböző területein. Ennek a programnak az a célja, hogy kompetens klinikai kutatókat gyarapítson a társadalom számára, és hozzájáruljon a tudományos közösséghez nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt.

A tanulmányi időszak alatt a hallgatók megtanulják, hogyan kell klinikai kutatásokat végezni az érdeklődő klinikai gyakorlat területén érvényes tervezés és módszertan, valamint a kutatási etikai, tudományos és gyakorlati előírások betartásával. Ph.D. a diplomások úgy vannak elhelyezve, hogy az érettségi után képesek legyenek vezetni a csapatokat és független nyomozókká válni. Ezen túlmenően a nagy potenciállal rendelkező hallgatók beiratkozhatnak az elérhető klinikai képzési programokba, amíg klinikai kutatásukat végzik.

A program tanulási koncepciója összhangban áll az eredményalapú oktatás és az ASEAN Egyetemi Hálózat Minőségbiztosítási (AUN-QA) kritériumaival.

Kulcsfontosságú kutatási területek

 • Globális egészségügyi és trópusi orvoslás
 • Haladó klinikai vizsgálat (orvostudomány, gyermekgyógyászat, sebészet, ortopédia stb.)
 • Klinikai epidemiológia és egészségügyi rendszerek
 • Fertőző betegségek
 • Serdülőkori és reproduktív egészség
 • Anesztézia: általános, regionális, idegsebészeti, gyermekgyógyászati, OB-GYN stb.
 • Szemészet
 • Patológia és klinikai patológia
 • Klinikai farmakológia
 • Orrcitológia / orrtan
 • Sugár onkológia
 • Idegtudományi
 • Pszichiátria
 • Transznemű orvoslás

laboratory, test tubes, healthcare worker

Miért a chulai klinikai tudományok programja?

Kiválóság a kutatásban és a nemzetközi lehetőségekben

Programunk főként a klinikai tudomány különböző területein végzett mélyreható kutatásra összpontosít, hogy új ismeretanyagot hozzon létre. Hallgatóink átfogó kutatási tapasztalatokat szereznek a Chulalongkorn Kiválósági Központjában (CE), a Kutatási Osztályban (RU), az Orvosi Kutatóközpontban (MRC) és a Klinikai Kutatóközpontban (CRC) végzett munkában. Arra biztatjuk hallgatóinkat, hogy munkájukat első vonalas nemzetközi szakértői folyóiratokban tegyék közzé, és munkájukat nemzetközi konferenciákon mutassák be.

Karrier útvonalak / lehetőségek

A Klinikai Tudományok Programban végzettség megszerzése során megszerzett ismeretek és készségek alkalmazhatók a karrier útjának folytatására egyetemi intézményekben, kormányzati szervekben, nonprofit szervezetekben, a magániparban, az irányított gondozási szervezetekben és számos helyi és nemzetközi szervezetben. A program 2015-ös megalakulása óta az öregdiákok többsége sikeres volt, és vezető egyetemek tudományos munkatársaivá és kutatóivá vált, vagy Thaiföldön és más országokban a felsőoktatási / egyetemi kórházakban dolgozik. A munkáltatók évről évre folyamatosan beszámoltak a diplomások kívánt jellemzőire vonatkozó nagy megelégedettségről.

Beszámoló (Öregdiákok)

Watsamon Jantarabenjakul, MD, PhD

Chulalongkorn University Orvostudományi Kar Gyermekgyógyászati Klinika

Végzett Ph.D. 2019-ben

„A Klinikai Tudomány program célja, hogy kutatókat készítsen a gyakorlatunkra alkalmazható átmeneti kutatás elvégzésére. Kutatásom során mentoraink és csapataink vannak, amelyek támogatják és javaslatokat tesznek nekem a kutatásom elvégzéséhez. Több konferencián is megvitatjuk a problémákat és azok megoldását. ”

Thwe Phyo Kan Nyunt, orvos, PhD

ENT Orvostudományi Egyetem, Mandalay, Mianmar

Végzett Ph.D. 2019-ben

"Itt olyan sok választható kurzusunk van a kutatásról, az alapvető módszertanról, a biostatisztikáról, a publikációkról és a kutatási etikáról. Most kutatok a Diabetes Mellitusszal járó invazív gombás sinusitisről 3 városban, 3 ország együttműködésével: Thaiföld, Mianmar és Malajzia Tehát olyan sok nemzetközi együttműködés és lehetőségem van. "

Suvaporn Anugulruengkitt, MD, PhD

Chulalongkorn University Orvostudományi Kar Gyermekgyógyászati Klinika

Végzett Ph.D. 2018-ban

„A Ph.D. Klinikai Tudományok szakon lehetőségem nyílt a tanulmány elvégzésére és a program ülésén való részvételre. Ez erősíti kutatási képességeimet, és nagyszerű tapasztalatot eredményez mind az akadémikusok, mind a hálózatépítés terén. A kutatási készségek alapvetően fontosak kari pályám során, amelyben mind oktató, mind kutató szerepre van szükség. "

Kapcsolatba lépni

Klinikai Tudományok Posztgraduális Programja (Nemzetközi Program)

Diplomás ügyek, Orvostudományi Kar,
Chulalongkorn University ,
Rama 4 Rd., Pathumwan,
Bangkok 10330, Thaiföld.

Weboldal: http://grad.md.chula.ac.th
Facebook: https://www.facebook.com/grad.md.chula
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoEeQHLJlEADxoaDn9Gyi3w

Tanterv

Karrierlehetőségek

Tanulói beszámolók

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok

 • Orvostudományi (B.Sc.) program
  • Ari'el, Izrael
 • Orvosi Tudományok Nyári Iskola: Globális egészségügy
  • Groningen, Hollandia
 • Orvosi Tudományok Nyári Iskola: Transzplantációs orvostudomány
  • Groningen, Hollandia