Keystone logo
Charles University Faculty of Pharmacy

Charles University Faculty of Pharmacy

Charles University Faculty of Pharmacy

Bevezetés

Károly Egyetem

Károly Egyetem, az első Közép-Európában székhellyel rendelkező egyetemet 1348-ban alapította IV. Károly, a cseh király és a római császár. A kezdetektől fogva a Károly Egyetemet „studium generale” -ként jellemezték, és a király odaadta az összes kiváltságot más régi egyetemek által. Jelenleg Károly Egyetem összesen tizenhét karral rendelkezik, ebből tizennégy van Prágában, a másik három pedig a cseh Hradec Králové és Plzeň városokban.

Gyógyszerésztudományi Kar

A Hradec Králové-i székhelyű Gyógyszerészeti Kar 1969-ben kormányrendelettel jött létre. Ez a Gyógyszertudományi Kar folytatta a Károly Egyetem gyógyszertárának oktatásának régi és hosszú ideje hagyományait.

A gyógyszertár egy gyógyászati ​​részleg, amely a gyógyszerek és gyógyszerek kutatására, gyártására, ellenőrzésére, ellátására és kiadására összpontosít. Ugyancsak foglalkozik gyógyszerekkel és gyógyszerészeti funkciókkal, szervezetekkel, gyógyszerészeti funkciók kezelésével az egészségügyi szolgáltatási rendszer (szociális gyógyszertár), valamint az ágazat történeti fejlődésével kapcsolatos információkkal.

A Pregraduate Studies

 • Az angol nyelvű tanítás ötéves tanulmányi programja
 • A tanulmányi program megfelel az EU 2005/36 / EK irányelvének
 • A program kötelező, választható és választható kurzusokat tartalmaz.
 • A biológia és a kémia alapja a tanulmány első két éve
 • Gyógyszerészek a 3. tanulmányi évtől kezdődően
 • Diplomamunka és végső állami vizsga, amely mesterképzéshez vezet (Mgr. Teljes mértékben egyenértékű az MSc-vel, és opcionális gyógyszerészi doktor, Pharm.Dr)
 • Lehetőség a kiváló kutatócsoportok csatlakozására a karunk során az alapképzés során
 • A hallgatók kötelesek részt venni a beiratkozott tantárgyakon tartott valamennyi szemináriumon; a gyakorlati (laboratóriumi) képzésen való részvétel és a gyakorlati gyakorlatok (gyógyszertárakban és más gyógyszerészeti intézményekben) a tanulmányaik során való részvétele kötelező. A beiratkozott tantárgyakban megszerzett tudás szintjét vizsgák vizsgálják. A tanulmányi kurzus a záró államvizsga megtartásával zárul, és az egyetemi diplomamunka (diplomamunka) sikeres védelme. Végül a diplomát az érettségi ünnepségen elnyerte a Magister (Mgr. MSc-nek megfelelő) tudományos fokozatot.

A doktori tanulmányok

Az egyetemi tanulmányok végzője a gyógyszertárban (vagy egyes kapcsolódó területeken, mint pl. Az orvostudományban vagy a természettudományokban), aki Magister (Mgr.) Vagy Master (MSc) diplomát szerzett, vagy azzal egyenértékű, felveheti a felvételt a négyéves belső doktori képzés folytatása. A doktori tanulmányok egy kiválasztott kutatási projektben tudományos munkát végeznek a Gyógyszerészeti Kar kiemelkedő tanárai felügyelete alatt. A posztgraduális kurzus a megfelelő kutatási projekthez kapcsolódó elméleti témákban végzett vizsgák lebonyolításával zárul le, tudományos publikációk közzétételével az ütközési tényezővel rendelkező folyóiratokban, valamint a doktori értekezés írásával és védelmével.

A Cseh Köztársaság Kormányának Akkreditációs Bizottsága tizenegy olyan területet hagyott jóvá, ahol a PhD-fokozatot a Gyógyszerészeti Karon lehet megszerezni:

 • Bioanalitikai kémia
 • Bioorganikus kémia
 • Klinikai és szociális gyógyszertár
 • Gyógyszerészeti kémia
 • Gyógyszerészeti analízis

Hradec Králové

Hradec Králové, Kelet-Csehország legnagyobb városa mintegy százezer lakosú; A Labe és Orlice folyók összefolyásánál fekszik, mintegy 100 km-re keletre az ország fővárosától, Prágától. Már 1225-ben említik a legrégebbi cseh városok között. A 14. század elején lett a cseh királynéi királyi székhelye. Éppen ezért azóta a korabeli neve - „a királynő vár”. A város maga is virágzik a 15. században, de később elpusztult a harmincéves háborúban. A város történelmi magját több jelentős épület alkotja: a Szentlélek székesegyháza, amely a 14. század elején nyúlik vissza, a XVI. Mária Szűz Mária a 17. század második felétől származó kolostorral. A 18. század vége felé a várost késő barokk erődvé alakították át. 1884 óta fokozatosan átalakult a város, mint erőd jellegzetessége - a város megszabadult a erődítmény héjától, és további lehetőségei voltak a fejlődésnek. A két világháború között a város a modern cseh építészet központjává fejlődött.

A második világháború után Hradec Králové Kelet-Csehország közigazgatási és kulturális központjává vált - színházakkal, galériákkal, múzeumokkal, középiskolákkal és főiskolákkal. A Gyógyszerészeti Kar mellett a Károly Egyetem Orvostudományi Karának székhelye is; Katonai Orvosi Akadémia; és a független Pedagógiai Egyetem. Körülbelül 4 000 egyetemi hallgató vesz részt évente ezen a városban.

Helyszínek

 • Hradec Kralove

  Faculty Of Pharmacy, Akademika Heyrovského 1203 , 500 05, Hradec Kralove

  Kérdések