Biotechnológia MSc: Élelmiszer és Egészség
Chalmers University of Technology
Kulcs információ
Campus helye
Gothenburg, Svédország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
SEK 160 000 / per year *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* tandíj nem EU/EGT hallgatók számára
Bevezetés
Vizsgálja meg az elfogyasztott ételekkel kapcsolatos problémákat, és azt, hogy az hogyan hat személyes és társadalmi egészségünkre. Az elfogyasztásunk és a testi jólétünk közötti kapcsolat összetett, és sok még felfedeznivaló van még. Ennek a profilnak a tanulmányozása lehetővé teszi, hogy valóban globális problémákhoz járuljon hozzá, amelyek mindennapi életünket érintik.
Élelmiszer és egészség a biotechnológiában a(z Chalmers University of Technology nagy hangsúlyt fektet az élelmiszer- és biotechnológiai alkalmazások fizikai, táplálkozási és biztonsági vonatkozásaira, a nyersanyagoktól a fogyasztói termékekig. Különös figyelmet kap a táplálékfelvétel és az egészség és a betegségek közötti ok-okozati összefüggés, valamint a fenntartható élelmiszertermelés és -fogyasztás. A következő tanfolyamok alkotják az élelmiszer- és egészségprofilt.
- Élelmiszer kémia
- Élelmiszer-mikrobiológia
- Táplálkozás, egészség és fenntartható étrend
- Élelmiszer-biotechnológia és bioaktivitás-értékelés
- Élelmiszertechnológia és fenntartható élelmiszer-rendszerek
A mesterképzés egésze széles bázist fed le, a genetikától a folyamattervezésig. A szakértelem számos interdiszciplináris forrásból származik, beleértve a(z) Chalmers különböző részlegeit, például a biológia és biológia mérnöki, a kémia és vegyészmérnöki, valamint a fizika osztályokat.
A kémia, a biológia és az orvostudomány határfelületén találja magát, és a mérnöki tudomány a közös szál. Megtanulja használni a mérnöki elveket a biológiai rendszerek elemzésében és manipulálásában, hogy megoldja a problémákat a létfontosságú alkalmazások széles spektrumában.
Az elmúlt évtizedekben a génmódosítás forradalmasította a biotechnológiai ipart, számtalan új terméket eredményezve és a bevált folyamatokat javítva. A mai gyakorlatban alkalmazott biotechnológia azonban sokkal több ennél – magában foglalja a folyamattervezést, a tervezést, a modellezést és az irányítási rendszereket is. Az itt végzett oktatás során a terület teljes szélességében megismerkedhet.
A biotechnológia gyakorlati alkalmazásai közé tartoznak az emberi történelem kezdetéig nyúló technikák, mint például a sörfőzés, az erjesztés és a sajtkészítés – ezek mind a mai napig fontosak. A biológiai alapkutatás és -technológiák elmúlt évtizedekben elért haladása azonban jelentős előrelépéseket eredményezett. A mikroorganizmusokat és sejteket mindenféle értékes termék előállítására hasznosítják, az új gyógyszerek pedig gyakran a biotechnológia termékei.
A szövetmérnöki és alkalmazott mikrobiológia tantárgyak alapvető területek a Biotechnológia mesterképzésben minden profilra. A diploma megszerzése után jó helyzetben lesz ahhoz, hogy karriert folytasson akár a biotudományok területén, akár a biotechnológia, az élelmiszeripar és a biomedicina professzionális iparában. A korábban végzettek olyan nemzetközi cégeknél dolgoznak, mint az Astra Zeneca és az Essity, míg mások kisebb induló vállalkozásoknál vagy tanácsadóként dolgoznak. Mások Ph.D. fokozattal folytatják tudományos tanulmányaikat. kutatás.
Általános belépési követelmények
Természettudományi, mérnöki, technológiai vagy építészeti alapképzés
A(z) Chalmers (felső szintű/második ciklus) mesterképzésre vonatkozó általános felvételi követelmény teljesítéséhez a leendő hallgatónak egy svéd alapképzéssel egyenértékű végzettséggel kell rendelkeznie (legalább 3 év, 180 svéd felsőoktatási kredit) a tudomány, a mérnöki, a technológia vagy az építészet területén.
- Minden jelentkezőnek dokumentálnia kell formális tudományos képesítését, hogy igazolja alkalmasságát. Csak a nemzetközileg elismert egyetemek dokumentációját hagyja jóvá a Svéd Felsőoktatási Tanács, amely az egyetemadmissions.se webhelyet kezeli.
- Ha a jelentkező másoddiplomával, például mesterfokozattal is rendelkezik, amely bizonyos (tanfolyami) követelmények teljesítésére szolgál, önmagában nem használható fel az általános felvételi követelmény teljesítésére.
A Bachelor's Studies utolsó évében
Az utolsó évfolyamon járó hallgatók is felvehetők, akik még nem rendelkeznek a hamarosan elkészülő diplomájukat igazoló dokumentumokkal.
Korlátozások
Az egymásra épülő fokozatok nem állhatnak ugyanabból a tanfolyamból
Mesterképzésre azok a jelentkezők vehetők fel, akik teljesítik a második ciklus (mesterszintű) szakok általános felvételi feltételeit, és adott esetben speciális felvételi követelményeket. A jelentkezőket nem lehet minősíthetetlennek minősíteni a minősítő tanulmányi érdemekben, amelyek a programtervben szereplő kurzusokat tartalmazzák azokban a programokban, amelyekre jelentkeztek, ha ez bekövetkezik.
A megszerzett első ciklusú diplomába (alapképzési szint) vagy legalább 180 cr szakképesítésbe foglalt képzések. (180 LE) vagy azzal egyenértékű külföldi végzettség, amely a mesterképzés feltétele, nem szerepelhet a felsőfokú végzettségben. Ez vonatkozik a mesterképzéshez szükséges előfeltételű képzésekre is, függetlenül attól, hogy azok szerepelnek-e az alapképesítésben. *
*) Helyi képesítési keretrendszer a(z) Chalmers University of Technology számára – első és második ciklusbeli képesítések.
A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea) állampolgáraira vonatkozó korlátozások
Chalmers a Koreai Népi Demokratikus Köztársasággal szembeni korlátozó intézkedésekről és az (EK) rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló, 2017. augusztus 30-i (EU) 2017/1509 tanácsi rendelet miatt nem vehet fel semmilyen programra vagy tanfolyamra a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság állampolgárságával rendelkező jelentkezőket. 329/2007.
Azon kérelmezők esetében, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek, amelyek közül az egyik a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, a másik pedig egy másik ország állampolgára, e tekintetben a másik ország állampolgársága élvez elsőbbséget.