Keystone logo
Case Western Reserve University School of Medicine MS genetikai tanácsadásban
Case Western Reserve University School of Medicine

MS genetikai tanácsadásban

Request duration

Angol

Request pace

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

Ösztöndíjak

Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére

Bevezetés

MS genetikai tanácsadásban

Az MS áttekintése a genetikai tanácsadó pályán

A tananyag 40 szemeszterórából áll: 22 félévi didaktikai tanfolyamból és 7 félévi kutatásból. Ezenkívül négy 8 hetes klinikai rotáció, egy 2 hetes laboratóriumi rotáció és egy 6 hetes nyári klinikai rotáció szükséges minden hallgató számára, amelyek további 11 kreditórát biztosítanak. A tanfolyamok tartalmazzák az alapgenetikai koncepciókat, az embriológiát, az orvosi genetikát, a biokémiai genetikát, a molekuláris genetikát, a citogenetikát, a genomikát, a rákgenetikát, a populációs genetikát, a genetikai tanácsadás alapelveit, az emberi fejlődést, a pszichoszociális kérdéseket, az interjúkészítési technikákat, valamint a genetikai tanácsadás etikai és szakmai kérdéseit. .

A klinikai rotációk egy intenzív kéthetes laboratóriumi rotációt tartalmaznak a Clevelandi Klinika Patológiai és Laboratóriumi Orvostudományi Intézetében. A második évben négy 8 hetes klinikai rotáció van, amelynek során a hallgatók klinikai tapasztalatokat szereznek az általános genetikáról (gyermekek és felnőttek), beleértve a speciális klinikákat, például a Marfan Clinic-t, a Prader-Willi Clinic-t és a Craniofacial Clinic-t; Prenatal Diagnosis Clinic és Cancer Genetics Clinic. Ezekre a rotációkra a Clevelandi Egyetemi Kórházak Humángenetikai Központjában, a Clevelandi Klinika Genomikus Személyre szabott Orvostudományi Központjában és a MetroHealth Orvosi Központban kerül sor. A hallgatóknak lehetőségük lesz választott rotációt folytatni speciális klinikákon, vagy genetikai tanácsadókkal gyakornokként olyan területeken, mint a kereskedelmi tesztcégek. Ezenkívül van egy telephelyen kívüli rotáció, egy 6 hetes klinikai rotáció, amelyet az Ohio-i Akron Akron Gyermekkórházban tartanak a nyár folyamán. Ezenkívül a hallgatók a clevelandi székhelyű intézményekben forognak a heti megfigyelési tapasztalatokért a program első évének elején.

A hallgatóknak számos más tevékenységen is részt kell venniük, és részt kell venniük ezeken, például heti klinikai betegkonferenciákon, genetikai nagykörökön, tanszéki szemináriumokon, szakmai kérdések szemináriumán és Journal Club-on. Végül minden elsőéves hallgató részt vesz az I. együttműködési gyakorlatban. Ez az egyéves tanfolyam arra összpontosít, hogy a hallgatók megtanulják, hogyan kell interprofesszionális csoportokban dolgozni közösségi alapú projektek teljesítésével, didaktikus tanfolyamokkal és vezetői mentorálással. A genetikai tanácsadó hallgatók a fogászat, az ápolás, az orvostudomány, a pszichológia, az orvossegély és a szociális munka hallgatóival dolgoznak együtt, többek között.

A hallgatók a doktorandusz hallgatókkal együtt részt vesznek a Genetikai és Genomtudományi Tanszék éves visszavonulásán, és a tanszék Research ShowCase poszter-foglalkozásai során bemutatják kutatási projektjeiket. A diákoknak lehetőségük van oktatási beszélgetéseket tartani a helyi iskoláknak, részt vehetnek a DNS-napon a helyi középiskolákban és más csoportokban, ha rendelkezésre állnak.

Az Iskoláról

Kérdések

Hasonló tanfolyamok