Keystone logo
Cardiff University Optometria mesterszak
Cardiff University

Optometria mesterszak

Cardiff, Egyesült Királyság

4 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

GBP 28 200 / per year *

Az egyetemen

* a tengerentúlon | a második, harmadik és negyedik évben: 9,250 font / első évben: 9,000 font

Bevezetés

A progresszív egészségügyi oktatást, a magas színvonalú betegellátást, a világszínvonalú kutatást és a kivételes klinikai és oktatási létesítményeket ötvözzük, hogy inspiráljuk Önt arra, hogy kiváló optometristává váljon.

Napjaink optometristái önálló szemészeti klinikusok, akik közvetlen szerepet játszanak a betegek látásának és szemének egészségének javításában. Az optometristák különböző egészségügyi intézményekben dolgoznak, beleértve a közösségi, kórházi és otthoni környezetet. A szemmel és a látórendszerrel kapcsolatos problémák felmérése, diagnosztizálása, kezelése és kezelése érdekében a betegekkel és a lakossággal együtt dolgoznak. Segíthetnek a betegeknek optikai eszközök, például szemüvegek és kontaktlencsék felírásával, a szem egészségügyi problémáinak kezelésével, beleértve a terápiás gyógyszeres vagy lézeres kezeléseket, valamint megelőző, rehabilitációs és egyéb szemészeti tanácsadást nyújtanak a lakosságnak.

A szem egészségügyi ellátása gyorsan fejlődő terület, és a bejegyzett optometristák a klinikai alszakmák egyre szélesedő skáláján képezhetik magukat tovább. A mai optometristák közül sokan orvosoktól függetlenül írnak fel gyógyszereket a szemproblémákra, és létfontosságú szerepet játszanak a szemészeti egészségügyi csapatokban.

A programunk lehetővé teszi, hogy elsajátítsa azokat az ismereteket és készségeket, amelyekkel optikusként bejegyeztetheti magát az Általános Optikai Tanácsnál. A képesítés megszerzése során megtanulja, hogy magabiztosan és önállóan kezelje az optikai és orvosi szemproblémák széles körét. Egyedülálló lehetőséged lesz megfigyelni és dolgozni a magasan képzett, multidiszciplináris szemészeti csapatunk által vezetett, házon belüli egyetemi szemészeti szakrendelőinkben. Később, a program során nagyobb felelősséget vállal a betegellátásért, és csiszolja klinikai készségeit, miközben az Optometristák Kollégiuma által szervezett kiterjesztett klinikai gyakorlaton és az egyetemi szakklinikáinkon dolgozik.

Programunkba ágyazva lehetőség van a College of Optometrists által kiválasztott magasabb képesítések megszerzésére, ami felkészíti Önt a bővülő szerepekre és az optometrista szakma jövőbeli változásaira. Kiváló alapot teremt további speciális posztgraduális klinikai vagy kutatási karrierutakhoz, és jól felkészült lesz az egész életen át tartó tanulás, a vezetés és a szakmai fejlődés kihívásainak kezelésére, lehetővé téve, hogy boldoguljon a modern brit optometriai gyakorlatban.

Miért tanulni ezt a kurzust?

Ez a program biztosítja Önnek a tudományos és klinikai ismereteket ahhoz, hogy optometristaként regisztráltassa magát az Általános Optikai Tanácsnál.

Beágyazott magasabb képesítések

Programjainkba magasabb szakmai képesítéseket építettünk be, amelyek lehetővé teszik, hogy Ön egy adott érdeklődési területre specializálódjon.

96% Foglalkoztatás

A végzettek 96%-a 15 hónappal a tanfolyam befejezése után magasan képzett munkahelyen helyezkedett el. (Graduate Outcomes 2020/21 felmérés)

22 millió font értékű optometriai létesítmény

Iskolánk egy 22 millió fontos optometriai létesítményben található, beépített szemklinikával.

A kurzusok tervezésében és lebonyolításában részt vevő, kutatással foglalkozó személyzet

Oktatóink többsége gyakorló kutató, és sok esetben saját területük vezető szakértője.

Belépők

Ösztöndíjak és finanszírozás

Program tandíj

Az Iskoláról

Chat with students

Kérdések