Táplálkozás Minor
IDŐTARTAM
NYELVEK
Angol
PACE
Teljes idő
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
Kérelem benyújtásának határideje
LEGKORÁBBI KEZDÉSI DÁTUM
Jan 2025
TANDÍJ
Tandíj igénylése
TANULMÁNYI FORMÁTUM
Az egyetemen
Bevezetés
Táplálkozástudományi minor az Azusa Pacific Egyetemen
Előnyhöz juttatja álláskeresését, és bővíti készségeit a megelőző egészségügy e speciális területén. Az egészséges életmód négy pillérére fog összpontosítani: testmozgás, helyes táplálkozás, egészséges választások és megelőző szűrővizsgálatok.
Gyűjtsön gyakorlati tapasztalatot
- Fedezze fel az emberi táplálkozás alapjait.
- Jártasságot szerezzen a jelenlegi táplálkozásnevelési eszközök és technológiák használatában.
- Az élelmiszerek és a táplálkozás kulturális vonatkozásainak vizsgálata.
Program részletei
A táplálkozási minor minden olyan APU-s hallgató számára elérhető, aki a megelőző egészségügy e speciális területén szeretné bővíteni ismereteit. A minor keretében a hangsúly az egészséges életmód négy pillérén van: a fizikai aktivitáson, a helyes táplálkozáson, az egészséges választásokon és a megelőző szűrővizsgálatokon - mindezek alapvető fontosságúak a nemzeti egészség szempontjából.
Tanterv
követelmények
Fitness for Life – Bármilyen Fitness for Life tanfolyam
- UNRS 120 Az emberi táplálkozás alapjai
- UNRS 260 Táplálkozás
- UNRS 280 Életciklus Táplálkozás
- UNRS 300 kiegészítő és alternatív terápiák: gyógynövények, étrend-kiegészítők és táplálkozás
- UNRS 320 Az élelmezés és táplálkozás kulturális vonatkozásai
- KIN 360 Táplálkozás edzéshez és sporttudományhoz
Összes egység 18
Rangsorok
- 1/79 – Best Western Colleges a The Princeton Review 2024. évi legjobb főiskolai útmutatója szerint
A program eredménye
Azok a hallgatók, akik sikeresen elvégzik ezt a programot, képesek lesznek:
- Használja a keresztény világnézetet a hiedelmek, értékek, etika és szolgálat személyes és szakmai életébe való integrálására.
- Ápolási ellátás biztosítása az ápolástudomány, az általános műveltség és a vallástudomány alapjaiból származó szakmai ismeretek és alapvető kompetenciák (kritikus gondolkodás, kommunikáció és technikai készségek) felhasználásával.
- Mutasson kezdeményezőkészséget a folyamatos személyes és szakmai növekedés és fejlődés érdekében.
- Betegoktatóként és szószólóként járjon el az optimális egészség és jólét előmozdítása érdekében.
- Önállóan és együttműködve működjön vezetőként és/vagy az egészségügyi csapat tagjaként az ellátás irányítására és koordinálására.
Karrierlehetőségek
- Természettudományi menedzserek – Tevékenységek tervezése, irányítása vagy koordinálása olyan területeken, mint az élettudományok, a fizikai tudományok, a matematika, a statisztika, valamint ezeken a területeken a kutatás és fejlesztés.
- Klinikai kutatási koordinátorok – Tervezze meg, irányítsa vagy koordinálja a klinikai kutatási projekteket. Irányítsa a klinikai kutatási projektekben részt vevő dolgozók tevékenységét a protokolloknak és az általános klinikai célkitűzéseknek való megfelelés biztosítása érdekében. Kiértékelheti és elemzi a klinikai adatokat.
- Vízkészlet-specialisták – Olyan programokat és stratégiákat terveznek vagy valósítanak meg, amelyek a vízkészlettel kapcsolatos kérdésekhez kapcsolódnak, mint például az ellátási, minőségi és szabályozási megfelelőségi kérdések.
- Bioinformatikai tudósok – Kutatásokat végeznek bioinformatikai elmélet és módszerek felhasználásával olyan területeken, mint a gyógyszeripar, az orvosi technológia, a biotechnológia, a számítási biológia, a proteomika, a számítástechnika, a biológia és az orvosi informatika. Adatbázisokat tervezhet és algoritmusokat fejleszthet a genomi információk vagy más biológiai információk feldolgozásához és elemzéséhez.
- Molekuláris és sejtbiológusok – Kutatás és tanulmányozás a sejtmolekulákkal és sejtszervekkel, hogy megértsék a sejtek működését és szerveződését.
- Genetikusok – A tulajdonságok öröklődésének kutatása és tanulmányozása molekuláris, szervezeti vagy populációs szinten. Értékelheti vagy kezelheti a genetikai rendellenességekben szenvedő betegeket.
- Biológusok – Kutassák vagy tanulmányozzák a növényi és állati élet alapelveit, mint például az eredet, a kapcsolat, a fejlődés, az anatómia és a funkciók.
- Biológiai tudományok tanárai, posztszekunder - Biológiai tudományok kurzusai. Magában foglalja az elsősorban tanítással foglalkozó tanárokat és azokat, akik az oktatást és a kutatást kombinálják.
- Egészségügyi szaktanárok, posztszekunder – Tanfolyamok oktatása egészségügyi szakterületeken, olyan területeken, mint a fogászat, a laboratóriumi technológia, az orvostudomány, a gyógyszerészet, a közegészségügy, a terápia és az állatorvoslás.
- Család- és fogyasztótudományi tanárok, középiskolai tanárok – Gyermekgondozás, családi kapcsolatok, pénzügy, táplálkozás és kapcsolódó, az otthonkezeléshez kapcsolódó tárgyak oktatása. Magában foglalja az elsősorban tanítással foglalkozó tanárokat és azokat, akik az oktatást és a kutatást kombinálják.
- Tanya- és otthongazdálkodási oktatók – Mezőgazdasággal, mezőgazdasági folyamatokkal vagy otthongazdálkodási tevékenységgel foglalkozó egyének és családok oktatása és tanácsadása. Mutasson be eljárásokat és alkalmazza a kutatási eredményeket a mezőgazdasági és lakásgazdálkodási tevékenységek előmozdítása érdekében. Oktatási ismeretterjesztő programokat dolgozhat ki. Tájékoztatást adhat a mezőgazdasági kérdésekről, például a mezőgazdasági folyamatokról és technikákról, a kártevőirtásról és az élelmiszerbiztonságról, vagy az otthoni kezelési kérdésekről, például a költségvetés tervezéséről, a táplálkozásról és a gyermekfejlesztésről.
- Dietetikusok és táplálkozási szakértők – Tervezze meg és hajtson végre étkezési szolgáltatást vagy táplálkozási programokat az egészség előmozdítása és a betegségek leküzdése érdekében. Felügyelheti a mennyiségi élelmezési szolgáltatásokat nyújtó részleg tevékenységét, tanácsot adhat egyéneknek vagy táplálkozási kutatásokat végezhet.
- Dietetikus technikusok – dietetikus felügyelete mellett segítik az étkeztetést és a táplálkozási programokat. Megtervezheti és elkészítheti az ételeket a megállapított irányelvek alapján, megtaníthatja az étkezési és táplálkozási elveket, vagy tanácsot adhat az egyéneknek.