Keystone logo
© ©ARU
Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University

Bevezetés

Az ARU egy innovatív globális egyetem, 185 ország diákjai érkeznek hozzánk tanulni. A The Times Higher Education World University Rankings 2021 rangsorában ismét a világ 350 legjobb intézménye közé soroltuk - és az Egyesült Királyság 40 legjobb egyeteme közé.

Közösségünk hihetetlenül fontos számunkra, és büszkék vagyunk városunkban és a tágabb régióban betöltött szerepünkre - beleértve a munkahelyekre és a helyi gazdaságra gyakorolt pozitív hatást is.*

Diákok, vállalkozások és partnerek élvezhetik a kiemelkedő létesítményeket, amelyek közé tartozik az új chelmsfordi Orvostudományi Iskolánk és a Cambridge-i Tudományos Központ. Számos létesítményünk, tevékenységünk és rendezvényünk nyitott a szélesebb közösség számára.

Miért válassza az ARU -t?

Sok oka van.

nagyravágyás

Nemcsak tudományos szempontból ambiciózusak vagyunk önmagunkért, hanem a diákjainkért is.

Ötödik egymást követő évben a Times Higher Education World University Rankings 2021 -ben a világ 350 legjobb intézménye közé kerültünk - és az Egyesült Királyság 40 legjobb egyeteme közé. A The Times Good University Guide 2021 társadalmi befogadás top 10 -es listáján is szerepelünk.

A hallgatók az egyetemünk középpontjában állnak, és örülünk, hogy utolsó éves egyetemi hallgatóink is magasra értékelik oktatási tapasztalataikat

Kiválóság

A 2021 -es Guardian League táblázatban az Egyesült Királyság vezető oktatási és sporttudományi tanfolyami egyetemének választottak minket. Különösen örülünk annak, hogy a Guardian 20 legjobb brit egyeteme közé tartozunk a „hozzáadott érték” kategóriában, amely azt méri, mennyire támogatjuk hallgatóinkat, tekintet nélkül a hátterükre, potenciáljuk elérésében.

Emellett a Tanítási Kiválósági Keretrendszer (TEF) Ezüst díja kurzusaink minőségét és a hallgatói elégedettség magas szintjét ismeri el.

Együttműködés

Olyan hely vagyunk, ahol az együttműködés, a kutatás és a tudományos tevékenység mindent megtesz. Számos kurzusunk elismert az iparban, és nagy részük szakmailag akkreditált, így diákjaink karrierre készen állnak.

Évente 2000 vállalkozás növekedését is segítjük gyakornokokkal, képzéssel, kutatással és együttműködési programokkal.

Hatás

Céltudatosak vagyunk, kihívások és kíváncsiak a világunkra. Tudományos kiválóságunkat az Egyesült Királyság felsőoktatási finanszírozó testületei elismerték, és 12 területet minősítettek a világ vezető kutatásának. Hatékony kutatást végzünk, amely sürgető problémákkal foglalkozik, és változást hoz, az életmentéstől a víztakarékosságig.**

Vállalkozás

Míg a fejünk tele van ambícióval, a lábunk a körülöttünk lévő világban van. Büszkék vagyunk arra, hogy éppoly vállalkozó szelleműek vagyunk, mint amennyire innovatívak, és ezeket a tulajdonságokat ápoljuk diákjainkban az Anglia Ruskin Enterprise Academy által kínált mentorálás, támogatás és induló finanszírozás révén.

Lelkesedés

Pusztán megtehető hozzáállásunk megkülönböztet minket másoktól. Úgy találjuk, hogy a lelkesedés fertőző, hagyja, hogy az eredmények magukért beszéljenek, és ez az egyetlen brit egyetem, amelyet globális „emelkedő csillagnak” neveznek. ***

* A Hatch Regeneris által végzett kutatás az Egyetemi és Főiskolai Unió számára, 2020

** Kutatási kiválósági keretrendszer (REF) 2014

*** Felsőoktatási tanácsadók Firetail, táblázat a Times Higher Education -ben, 2016. augusztus

A mi történelmünk

Történetünk 1858-ban kezdődik, amikor John Ruskin művészetkritikus, mecénás és filantróp megnyitotta a Cambridge School of Art-ot. A művészeti iskola Anglia Ruskin University nőtte ki magát, ARU-ra rövidítve, és még mindig a mai cambridge-i campusunk középpontjában áll.

ARUvá válás

Az évek során számos főiskola és intézet vált az ARU részévé. Ezek közé tartozik a Cambridgeshire Művészeti és Technológiai Főiskola (CCAT) és az Essex Felsőoktatási Intézet (korábban Chelmer Institute-maga a Mid-Essex Műszaki Főiskola és a Brentwood College of Education). Eleinte ezekből a főiskolákból Anglia Polytechnic, majd Anglia Polytechnic University lett 1992 -ben.

Nemzeti és nemzetközi jelenlét

A négy fő egyetemen kívül számos partnerintézményünk van az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy otthon közelében ARU -képesítést szerezzen. Az első partnerségek a kilencvenes évek elején alakultak ki.

1992-ben létrehozott Nemzetközi Irodánk további kapcsolatokat támogat, és biztosítja, hogy nemzetközi diákjaink megkapják a szükséges támogatást és információt.

Tanfolyamok

A művészetek és az oktatás terén szerzett korai szakértelmünk kibővült, és ma számítástechnikai és technológiai, mérnöki, jogi, üzleti, közgazdasági, élettudományi és egyéb kurzusokat kínálunk.

1992 óta vezető szerepet töltünk be az egészségügyi és szociális ellátás területén, amikor is az ápolói képzés a helyi egészségügyi hatóságoktól az ARU-hoz került. Három elismert ápolói tanfolyamunk mellett szülésznőket, mentősöket, műtéti osztályon dolgozókat és szociális munkásokat képezünk.

Természetesen továbbra is fontos számunkra a művészet és az oktatás. A chelmsfordi campusunkon és a peterborough-i partner főiskolánkon képezzük az év eleji szakembereket. MA Gyermekkönyv Illusztrációnk egy világhírű kurzus, amely a Cambridge School of Art hosszú hagyományaira épít. A 21. századi változatokat hagyományosabb művészeti tanfolyamainkon is felkaroltuk – beleértve a számítógépes játékművészetet és a zenetechnológiát.

Rangsorok

Tanítási kiválósági keretrendszer Silver díj

Örömmel tartjuk a TEF Silver díjat, amely tükrözi a tehetséges személyzet által nyújtott tanítás magas színvonalát.

A TEF Ezüst díjunk azt jelenti, hogy magas színvonalú oktatást, tanulást és eredményeket biztosítunk diákjaink számára, és folyamatosan túllépjük az Egyesült Királyság felsőoktatására vonatkozó szigorú nemzeti minőségi követelményeket. Külön örömünkre szolgál, hogy értékelésünk a tanulói elégedettség nagyon magas szintjét emelte ki, és diákjaink többsége kiváló eredményeket ért el.

A személyzet tanári képesítése és elismerése

Akadémiai oktatóink az ország legképzettebbek és legelismertebbek közé tartoznak.

 • A Felsőoktatási Akadémia (Felsőoktatási Akadémia) adatai szerint 2017-2018-ban a FOK által elismert oktatóink aránya meghaladta a 78%-ot, szemben az ágazati 42%-os átlaggal.
 • A Felsőoktatási Statisztikai Ügynökség (HESA) legfrissebb (2015–2016-os) adatai szerint a tanári képesítéssel rendelkező alkalmazottak százalékos arányát tekintve a legjobb 16 intézmény közé kerültünk Angliában: 76%, szemben az 51%-os ágazati átlaggal.
 • 2019 áprilisában Sian Shaw és Louise Jenkins, az FHEMS munkatársa elnyerte a legjobb transzformációs projekt díjat az eAssessment Awards-on a MyKnowledgeMap programmal a gyakorlatértékelés digitális átalakításával kapcsolatos munkájukért.
 • 2018 szeptemberében Paul Driver vezető tanulástechnológus elnyerte a rangos Association for Learning Technology of the Year Learning Technologist of the Year díjat az ARU-nál a virtuális valósággal végzett innovatív munkájáért.
 • 2017 júniusában Dr. Zoë Bennett megkapta a Lanfranc-díjat az oktatásért és ösztöndíjért „a kelet-angliai és azon túli teológiai oktatáshoz nyújtott kiemelkedő hozzájárulásáért”.
 • Számos akadémiai tanárunk/tanulástámogatónk sikeresen elnyerte az egyetemi tanári ösztöndíjat tanítása kiválóságáért.
 • 2017 decemberében Dr. Mat Timmist a Brit Sport- és Edzéstudományi Szövetség (BASES) akkreditálta az alkalmazott sport-/testmozgástudományi pedagógiára, és egyike azon maroknyi embernek az országban, akik elnyerték ezt a díjat.

Díjak és elismerés

Nyertesek vagyunk

2020-ban immár ötödik éve bekerültünk a világ 350 legjobb egyeteme közé – az Egyesült Királyságban pedig a legjobb 40 egyetem közé.

Ugyanakkor a 2021-es Guardian League Table-ban az Egyesült Királyság vezető oktatási és sporttudományi egyetemeként neveztek meg minket. Külön örömünkre szolgál, hogy a Guardian 20 legjobb egyesült királyságbeli egyeteme közé tartozunk a „hozzáadott érték” tekintetében, amely azt méri, hogy milyen jól támogatjuk diákjainkat, függetlenül a származástól, abban, hogy kiaknázzák képességeiket: ez tükrözi elkötelezettségünket a befogadó tanulási környezet biztosítása iránt.

Ezt követi a tanulási létesítményeink minőségéért járó díjak, valamint a diákjaink foglalkoztathatóságára, vezetési és vezetői készségeire gyakorolt hatásunk.

Utolsó éves hallgatóink az Országos Hallgatói Felmérésben is magasra értékelték oktatási tapasztalataikat – beleértve a tanítást, a tudományos támogatást, az értékelést és a visszajelzéseket.

Campus jellemzői

Négy fő egyetem

Cambridge mellett Chelmsfordban, Londonban és Peterborough- ban is vannak campusaink. Chelmsford campusunk eredetileg a város központjában volt, de 1992-ben új, erre a célra épített helyszínre költöztünk. Ma lenyűgöző, modern épületeinket a folyó mellett találja a város Egyetemi és Innovációs Negyedében. Eközben a peterborough-i Guild House-ban található kampuszunk 2011-ben megnyílt. Ez egy speciális egészségügyi, szociális gondozási és oktatási helyszín, ahol régiónk számos ápolóját és szociális munkását képezzük.

2015-ben örömmel mutattunk be egy új egyetemet London szívében, ahol a hallgatók az egyetemi és posztgraduális szinten tanulmányokat folytatnak, beleértve az üzleti, jogi és pénzügyi témákat.

Az elmúlt években több mint 115 millió fontot fektettünk be campusainkba. Cambridge 2011-ben jelentős átalakításon esett át, 2014-ben pedig befejeztük a munkát a Young Streeten található egészségügyi telephelyünkön. Ez ad otthont a legmodernebb klinikai készségek laboratóriumainak, beleértve a álkórházi osztályokat. A Young Street ad otthont speciális zeneterápiás központunknak is. 2018-ban vadonatúj Tudományos Központot és Jogi Klinikát nyitottunk.

Eközben Chelmsfordban egy ambiciózus fejlesztési programba kezdtünk. 1995-ben Őfelsége, a királynő megnyitotta a méltó elnevezésű Queen's épületet, amely az Egyetemi Könyvtárnak ad otthont. Azóta csatlakozott hozzá (többek között) a mi szemet gyönyörködtető Lord Ashcroft épületünk is; Sawyers épület a szuperlaborjaival; a Michael Salmon Building, amely élvonalbeli orvosi szimulációs lakosztályoknak ad otthont; és az Arise Chelmsford, amely laboratóriumokat, műhelyeket és irodaterületeket kínál kisvállalkozások számára az orvosi és a fejlett mérnöki szektorban. A 2018 szeptemberében megnyílt Orvostudományi Iskolánk legutóbbi jelentős fejlesztése, amely a régió leendő orvosait képezi egy erre a célra kialakított térben, ahol a legkorszerűbb képességek állnak rendelkezésre.

A jövőt tekintve büszkék vagyunk arra, hogy részt vehetünk az ARU Peterborough megalapításában – ez egy vadonatúj egyetem a város számára, amely 2022 szeptemberében nyitja meg kapuit.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Tudjuk, hogy egy diploma megszerzése sok szempontból nagy elkötelezettség – beleértve az anyagiakat is. Ösztöndíjakat és ösztöndíjakat dolgoztunk ki, hogy ezt megkönnyítsük néhány legtehetségesebb diákunk számára.

  Érdemes ösztöndíj

  Mi az? Merit Ösztöndíjunk az Egyesült Királyságból származó egyetemi hallgatók (és jogosult EU/EGT-hallgatók) számára áll nyitva, akik 2021 nyarán vizsgáznak, és várhatóan BBB-t fognak elérni.

  Kinek lesz? Az Egyesült Királyságban vagy arra jogosult EU-s hallgatók, akik nappali tagozatos egyetemi diplomát tanulnak Cambridge-ben, Chelmsfordban vagy Peterborough Guild House-ban.

  Mennyit ér? 1000 GBP.

  Hogyan jelentkezhetek? Ön automatikusan megkapja Merit Ösztöndíjunkat, ha megfelel a jogosultsági feltételeknek, és ARU hallgatóként regisztrál.

  Öregdiák ösztöndíj

  Mi az? Öregdiák-ösztöndíjunk azoknak a hallgatóknak szól, akik elvégezték az ARU diplomát, és tovább akarnak tanulni.

  Kinek lesz? Az Egyesült Királyságban vagy jogosult EU-s hallgatók posztgraduális oktatói vagy posztgraduális kutatói diplomát kezdenek.

  Mennyit ér? Vagy 20% kedvezmény a posztgraduális oktatási kurzusokra, vagy 400 GBP kedvezmény a posztgraduális kutatási programokra.

  Hogyan jelentkezhetek? Amikor jelentkezik egy kurzusra, automatikusan megkapja az Alumni ösztöndíjunkat.

  Sportösztöndíj

  Mi az? Sportösztöndíjunk célja a tehetséges sportolók támogatása az ARU-nál töltött idő alatt.

  Kinek lesz? Egyetemi és posztgraduális hallgatók, akik regionális, nemzeti vagy nemzetközi szinten versenyeznek.

  Mennyit ér? Az ösztöndíjnak két szintje van, évi 1400 GBP és 12500 GBP között.

  Hogyan jelentkezhetek? Töltse ki a jelentkezési lapot, beleértve egy alátámasztó nyilatkozatot, amely felvázolja, miért alkalmas erre az ösztöndíjra.

  Legfontosabb időpontok: A pályázatok egész évben nyitva állnak.

  MBA ösztöndíj

  Mi az? Növelje karrierlehetőségeit tekintélyes Master of Business Administration (MBA) segítségével. Tanuljon Cambridge-ben, és használja ki ösztöndíjunkat, amely díjcsökkentés formájában valósul meg.

  Kinek lesz? Az Egyesült Királyság vagy nemzetközi hallgatók MBA tanfolyamunkon.

  Mennyit ér? 4000 GBP az egyéves tanfolyamért, vagy 2000 GBP a kétéves képzésért, elhelyezéssel.

  Hogyan jelentkezhetek? Automatikusan figyelembe vesszük Önt erre az ösztöndíjra, amikor jelentkezik az MBA-ra.

  Nemzetközi Kiválósági Ösztöndíj

  Mi az? Nemzetközi Kiválósági Ösztöndíjunkat azoknak a hallgatóknak ítélik oda, akik kivételes tanulmányi és tanórán kívüli teljesítményt tudnak felmutatni.

  Kinek lesz? Nemzetközi hallgatók, akik egyetemi vagy posztgraduális tanári diplomát szereznek.

  Mennyit ér? 4000 GBP.

  Hogyan jelentkezhetek? Töltse ki a jelentkezési lapot, és nyújtson be egy 500 szavas alátámasztó nyilatkozatot, amelyben felvázolja, miért alkalmas erre az ösztöndíjra.

  Nemzetközi érdemösztöndíj

  Mi az? Minden évben számos Merit Ösztöndíjat ítélünk oda azoknak a nemzetközi hallgatóknak, akik tanfolyamot indítanak az ARU-nál.

  Kinek lesz? Nemzetközi hallgatók, akik egyetemi, posztgraduális vagy kutatói diplomára jelentkeznek.

  Mennyit ér? 1000 és 2000 GBP között.

  Hogyan jelentkezhetek? Ha megfelel a jogosultsági feltételeknek, automatikusan megkapja nemzetközi érdemi ösztöndíjunkat.

  Nemzetközi Öregdiák Ösztöndíj

  Mi az? Ha már egyetemi hallgató vagy az ARU-ban, és egy posztgraduális képzésre szeretne lépni, akkor jogosult lehet a Nemzetközi Alumni Ösztöndíjra.

  Kinek lesz? Nemzetközi hallgatók, akik egyetemi diplomát szereztek az ARU-ban, és posztgraduális vagy kutatói diplomára jelentkeznek.

  Mennyit ér? 3000 GBP.

  Hogyan jelentkezhetek? Ha megfelel a jogosultsági feltételeknek, automatikusan megkapja a Nemzetközi Alumni Ösztöndíjunkat.

  NAGY Ösztöndíj

  Mi az? A Brit Tanáccsal és a NAGY-Britanniai Kampánnyal együttműködve hét ösztöndíjat kínálunk kínai (két helyen), valamint Egyiptomból, Kenyából, Indonéziából, Malajziából és Mexikóból (országonként egy hely) tanulóknak.

  Kinek lesz? 2021 szeptemberében posztgraduális oktatást indító nemzetközi hallgatók az ARU-ban.

  Mennyit ér? 10 000 GBP.

  Hogyan jelentkezhetek? Töltse ki az országának megfelelő jelentkezési lapot.

  Főbb dátumok: Kína, Indonézia, Malajzia és Mexikó esetében a határidő 2021. június 25-ig meghosszabbítva.

  Az apró betűs

  Több ösztöndíjra is lehet pályázni. Sikeres jelentkezés esetén azonban csak azt kapja meg: ez lesz a legmagasabb értékű ösztöndíj azok közül, akikre pályázott.

  Ez alól kivételt képez az Alumni ösztöndíjunk, amelyet összevonhat egy másik ösztöndíjjal vagy ösztöndíjjal.

  Vízumkövetelmények

  A vízumigénylés és a támogatás módja

  Ha valamelyik angol nyelvtanfolyamra szeretne jelentkezni, egyszerűen töltse ki a jelentkezési lapot. A jelentkezési lapokat az egyes kurzusok oldalain találja.

  Felvételi folyamat

  Feltéve, hogy megfelel a kurzusra vonatkozó belépési követelményeknek – és a bevándorlási követelményeknek –, nemzetközi felvételi csapatunk általában feltételes ajánlatot küld Önnek.

  Ha ajánlata feltételes, az azt jelenti, hogy még szükségünk van bizonyos dokumentumokra vagy fizetésre. Például:

  • útlevelének másolata
  • angol nyelvű képesítésének másolata
  • diploma-átiratok vagy referenciák (ha akadémiai kurzusra készülsz)
  • tanfolyami letét
  • teljes tanfolyami díjak
  • visszaigazolást arról, hogy el szeretné fogadni a helyét.

  Ha érdekli az előadás előtti kurzusunk (vagy az ARU College-ban előkészületi kurzusunk), le kell tennie egy biztonságos angol nyelvi tesztet (SELT) egy jóváhagyott tesztközpontban.

  Miután megkaptuk a fizetést és a dokumentumokat (amelyek megfelelnek a tanfolyam követelményeinek), ajánlatát feltétel nélkülivé teszik. Ezt követően feldolgozzuk vízumlevelét. Ebben a szakaszban kapcsolatba léphetünk Önnel.

  Ha Ön az Európai Unió vagy az Európai Gazdasági Szövetség (EGT) országából származik, nincs szüksége vízumra.

  English Language Requirements

  Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.

  Helyszínek

  • Cambridge

   Anglia Ruskin University, East Rd, Cambridge CB1 1PT, , Cambridge

  • Chelmsford

   Bishop Hall Ln, Chelmsford CM1 1SQ, , Chelmsford

   • Peterborough

    University House, Swain Ct, Peterborough PE2 9PW, , Peterborough

    • London

     19 Charterhouse St, London EC1N 6RA, , London

     Kérdések