Read the Official Description

Mit kell tennie a holnapi orvosnak vagy klinikai pszichológusnak? Milyen betegségek jönnek hozzánk a demográfiai változásokon keresztül? Hogyan érhető el az egyénre szabott, high-tech gyógyszerek megfizethető és humánus?

A Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) alapító MHB és egyedülálló értékesítési pontját a társadalmunk változó igényeire adott válaszként az általános egészségügyi rendszerre és az orvosra, a pszichoterapeutákra, a klinikai pszichológusokra és más egészségügyi szakemberekre való nevelés során határozza meg.

Az országból. Az ország számára.

A Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) államilag elismert egyetem az önkormányzati és non-profit szponzorálásban. Innovatív oktatási koncepciókat, valamint a kutatás, a tanítás és a betegellátás egységét jelenti. Három egyetemi kórházunk, a Ruppiner Kliniken , a Städtisches Klinikum Brandenburg és az Immanuel Klinikum Bernau , a Heart Center Brandenburg és jelenleg több mint 20 együttműködő klinikán és mintegy 100 tanítási gyakorlattal kötjük össze az orvosok és a pszichológusok új generációjának tanulmányozásához tudományos alapú és gyakorlatorientált know-how-t.

A Brandenburgi Egyetem célja és alapítója a modern és praktikus, valamint a liberális és holisztikus oktatás megteremtése, amely megfelel a jövő szakma igényeinek. A technikailag tapasztalt, emberi kompetens és társadalmilag elkötelezett orvosok és pszichológusok képzettségével és oktatásával aktívan hozzájárulunk a jelenlegi problémák megoldásához és a lehető legjobb betegellátáshoz az ország számára. Brandenburgban. És azon túl.

A Medizinische Hochschule Brandenburg Közigazgatási Egyetem közhasznú egyetemként látja el önálló települési, kórházi és diakóniai kört. Az alapító impulzusunk hátterében és célkitűzésünk alapján akarunk lenni és egyetemre lenni, amely arra ösztönöz, hogy valami bátorságot tegyen a tanításban és a kutatásban, bátran szüneteket szünt meg és az oktatás úttörője megoldja a sürgető szociális kérdéseket. És azt akarjuk, hogy olyan egyetemessé váljunk és váljunk, amely helyet biztosít a tehetség fejlesztéséhez és a személyiség fejlődéséhez.

Olyan egyetem, amely minden olyan egyéni fejlesztési potenciálra törekszik, aki elősegíti és követeli azt. Olyan egyetem, amely bizonyítja a tanulási, innovációs és újrakezelési képességét a jövőbeni feladatokban. Egy olyan egyetem, amely nemcsak tanul, hanem oktatást, kutatást és munkát is élvez. És végül, de nem utolsósorban: olyan egyetem, amely karitatív-vállalkozói struktúrájával és az önkormányzatok, kórházak és diakónia partnerek különleges körével hozzájárul az ország egészségügyi ellátásához, az egészség jövőjéhez és a társadalmi változáshoz.

Orvoslás és pszichológia szívvel, kézzel és agyal

A kutatás során a hangsúly az öregedés gyógyszereire vonatkozik, amely magában foglalja az öregedési folyamat részeként bekövetkező valamennyi folyamatot, mechanizmust és változást, ami a test vagy az elme betegségeihez vagy korlátaihoz vezet, amelyek orvosi diagnózist, kezelést vagy megelőzést igényelnek.

Egyfelől az MHB akadémiai MHB az alapkutatás megállapításain alapul, másrészt pedig a holisztikus, humanisztikus, személyes és integrált orvoslással és pszichológiával kapcsolatos, szív-, kéz- és agyi pszichológiára irányul, amelyben az egyéni, testi, szociális és pszichológiai A helyszín központi, és nem csak az orvosi vagy kínálati-műszaki eset.

A Ruppiner Kliniken, a Brandenburgban található Städtische Klinikum a Havelnél és az Immanuel Klinikum Bernau Heart Center Brandenburg egyetemi klinikákként működnek, és professzorokkal együtt garantálják a kutatók, a tanárok és a betegellátás szoros kapcsolatát. Aktívan részt vesznek más együttműködő klinikák és oktatási gyakorlatok, valamint az egészség, a politika és a tudomány számos ismert együttműködő partnere.

Brandenburg állam volt korábban az egyetlen olyan terület, ahol nem volt saját orvosi kar, és amelyben önálló orvosképzést nem kínált. Az MHB ez a rés fokozatosan lezárul. Minden évben 48 orvostanhallgató, 42 egyetemi és posztgraduális hallgató, és 2016-tól kezdődően 21 diák vesz részt a klinikai pszichológia és pszichoterápia (M.Sc.) mesterképzésében.

Az orvosi és pszichológiai szakok (pl. Pszichoterápia, kreatív terápia és egyéb egészségügyi szakmák) továbbképzésének tervezése révén az MHB továbbfejlesztése a Brandenburgban lévő orvostudományi és egészségügyi tudományok egyetemére potenciális jövőkép lehet.

Programs taught in:
Német

Az intézmény további kínálata:

Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane
Address
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38
16816 Neuruppin, Brandenburg, Németország
Honlap
Telefonszám
+49 3391 3914210