Charité – University of Medicine Berlin

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Charité – University of Medicine Berlin

A Charité az egyik legnagyobb egyetemi kórház Európában. Minden klinikai ellátást, kutatást és oktatást az orvosok és a legmagasabb szintű nemzetközi kutatók nyújtanak. Charité büszkén állítja, hogy a német Nobel-díj fiziológiában vagy orvostudományban több mint felének, köztük Emil von Behringnek, Robert Kochnak és Paul Ehrlichnek. Charité nemzetközileg elismert oktatási és képzési kiválóságáról.

121289_121083_about-us-medical-neurosciences_460x337.jpg

Az Orvosi Neurosciences a transzlációs kutatásokra összpontosít. A fő cél az, hogy áthidalják a különbséget a padon elért sikerek és az ágy melletti kezelés között. Az alap laboratóriumi kutatásokat és a klinikát integráljuk a karok, a hallgatók, a kurzus tartalma és az infrastruktúra szempontjából. A program az idegtudomány széles spektrumát foglalja magában a molekuláris neurobiológiától a kognitív és neurovaszkuláris betegségekig.

A program arra ösztönzi a hallgatókat, hogy fejlesszék saját, egyéni szakembereiket, különféle választható előadásokat és laboratóriumi rotációs lehetőségeket kínálva, az egyedi fejlesztési tervek kidolgozásával együtt. Ennek eredményeként a hallgatók különféle projekteket és tevékenységeket fejlesztettek ki, például a hallgatók által irányított CNS hírlevelet, a tudományos áttörésekhez való hozzájárulást, az önszervezett visszavonulásokat, a program kidolgozását célzó tanácsadó csoportokat és még sokan mások.

121288_121084_4844_460x337.jpg

Egyetem Helyszín

Berlin egy izgalmas és színes Németország fővárosa, a világ minden tájáról vonzza az embereket. A tudomány forrásaként Berlin 13 egyetem ad otthont, köztük a Humboldt-Universität zu Berlin-t és a Freie Universität Berlin-t. A Charité - Universitätsmedizin Berlin mindkét rangos egyetem orvosi karja. Ezen felül számos nem egyetemi kutatóközpont található itt, például a Max Delbrück Molekuláris Orvostudományi Központ, a Max Planck Humán Fejlesztési Intézet, a Leibniz Molekuláris Farmakológiai Kutatóközpont és a Max Planck Fertőzésbiológiai Intézet.

Helyszínek

Berlin

Address
Charité — Universtätsmedzin Berlin
Charitéplatz 1

10117 Berlin, Berlin, Németország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket