University of Veterinary Medicine Budapest

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Egy virtuális túra az egyetemünkön

58742_lo_53.jpg

Az Állatorvos-tudományi Egyetem az egyetlen állatorvosi iskola Magyarországon. Ez egy állami intézmény, amelyet az Emberi Kapacitások Minisztériuma felügyel és finanszírozza, és akkreditált akkreditált doktori oklevelet bocsátott ki a Biológia Biológia Doktori (BSc) diploma és a posztgraduális diploma PhD. ) állatgyógyászatban. Az egyetem alapvető szerepet játszik a tanítás során a Master of Science (MSc) a biológia is. Az egyetemnek több mint két évszázada megszakítás nélküli tanítási rekordja van, így az egyik legrégebbi állatorvosi iskola a világon.

Magyarország a kiterjedt állattenyésztésre alkalmas, sima területei miatt mindig is nagy állattenyésztők és állati termékek termelői és exportőrei voltak. A késő középkortól nagy szarvasmarhák és más állatállományok kerültek Bécs, Nürnberg, München és az észak-olaszországi telepek piacára, ahol a magyar állatok, különösen a ló és a szarvasmarha jól értékesítettek. A több hetes bevándorlás a piacterekre inkább próbált mind az állatokra, mind a hozzájuk csatlakozó pincérekre, akik tudták, hol találják meg a legelőket friss fűvel és vízzel úton. Ők is tapasztalt harcosok voltak, akik képesek védekezni értékes árukat (és a pénzt útközben) a rablók támadásaitól. Ez a tradicionális kereskedelem a 16. századig tartott, amikor a bővülő török ​​birodalom a magyar királyság területét a következő 150 év csatatérére fordította.

Amikor a törököket kiutasították, egy pusztított országot hagytak hátra. A XVII. Század végén Magyarország a Habsburg Emperorok alatt osztrák társasház lett. A régi kereskedelmi útvonalakat újjáélesztették, de ezúttal a birodalmi hadsereghez is szükség volt a magyar állatok és háborús pásztoraink számára: a húsok, a lovak és a lovasok húsát a híres magyar könnyű lovasság, a "huszárok" középpontjának kialakításához. E célból a multinacionális birodalom felvilágosult szuverenitása szükségesnek látta egy alapvető infrastruktúra kialakítását Magyarországon, ahol a hús, a kukorica, a jó lovak és a katonák származtak. E fejlesztések egy része egy országos oktatási rendszer megvalósítása volt. Új egyetemeket nyitottak meg, és 1782-ben II. József császár úgy döntött, hogy létrehoz egy állatgyógyászati ​​iskolát Pest városba (jelenleg Budapesthez).

Az állatorvosi oktatás rövid története Magyarországon

Röviddel a világ első állatorvosi iskola (1762, Lyons) megalakulását követően 1787-ben a pesti város (jelenleg a budapesti város) Orvosi Karán alapították az "Állatorvosi elnököt" az állatbetegségek alapvető ismeretével és kezelésével, amely abban az időben szerves részét képezi a háziorvos tevékenységének.

A 19. század elején a magyarországi síkságon a hagyományos ló- és szarvasmarha tenyésztés gyors kiterjedése megfelelő intézményi fejlődésre szólított fel. Ennek megfelelően 1851-ben az Állatgyógyász elnöke független lett az Orvosi Kartól, mint a "Királyi Állat-egészségügyi Intézet". 1899-ben státusza megváltozott a királyi kollégiuméval, amely a DVM diploma (Doctor Veterinariae Medicinae) kiadásának jogával járt. Mint független kollégium, ez az iskola nemzetközi hírnevet szerzett a 20. század első felében. 1960-tól függetlenné vált egyetem státusza.

A felsőoktatás országos átszervezésének részeként az egyetem 2000-ben az újonnan alapított Szent István Egyetem Állat-tudományi Karának lett. 2016 nyarától iskolánk visszanyerte függetlenségét, így az egykori Állatorvos-tudományi Egyetem alkalmazza. Tovább tovább egy állami egyetemen, és a programot folyamatosan felügyeli és akkreditálja a Magyar Akkreditációs Tanács.

58743_lo_59.jpg

Nemzetközi akkreditáció

1995-ben az Állatorvos-tudományi Intézet (EAEVE) nemzetközileg akkreditált állatorvost. A nyomon követés 2004-ben történt, pozitív eredménnyel. A budapesti állatorvosiskola akkreditációját az EAEVE és a FVE (Európa Állatorvosok Szövetsége) megerősítette. Az Akkreditációs Jelentés megállapítja: "Az Állatorvos-tudományi Egyetem büszkén állhat az európai társaik között. A fiatal diplomásoknak nem szabad félni, hogy tudásukkal és gyakorlati készségeikkel versenyezzenek európai kollégáikkal. "

Magyarország 2004 óta az Európai Unió teljes jogú tagja, amely az EU-n belüli diplomák elfogadását és a más EU-országokból származó fokozatokkal való egyenértékűségét jelenti. A budapesti oklevelet több országban is elfogadják az EU országai mellett. Tanulmányi vizsga befejezése után Kanadában vagy az USA-ban a diplomások jogosultak tartózkodásra és gyakorlásra Észak-Amerikában.

Tények és adatok

Az Állatorvos-tudományi Egyetem 10,5 millió lakosú országnak megfelelő, Magyarországon egyedülálló állatorvosi iskola. Jelenleg 100, 120 és 120 diák vesz részt a magyar, német és angol nyelvű programokban. Ez azt jelenti, hogy összesen 1000 diák van az állatorvosiskolában. Mint az ország minden állami egyetemének esetében, a karot az Oktatási Minisztérium hivatalosan felügyeli, oktatási és kutatási programjait pedig a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Tudományos Akadémia szponzorálja.

58744_fb_lo_69.jpg

Helyszínek

Budapest

Address
István u. 2
1078 Budapest, Magyarország