Lithuanian University of Health Sciences

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Ma a University

A Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) a legnagyobb orvosbiológiai tudományos felsőoktatási intézmény Litvániában, sikeresen integrálva a tanulmányokat, a kutatást és a klinikai gyakorlatot. Az LSMU két fő akadémiából áll: az Orvosi Akadémia és az Állatorvosi Akadémia .

Az orvostudomány, a fogászat és az ápolás hallgatói gyakorlati készségeiket megszerezik a Kauno Klinikos LSMU Kórházban , amely a balti államok legnagyobb orvosi intézménye. Az LSMU Kórházban több mint 1200 magasan képzett orvos és 2400 ápolószemélyzet foglalkozik több mint 78 000 beteggel. A teljes orvosi személyzet értékeli a globális szabványoknak megfelelő innovatív és progresszív kezelési és diagnosztikai módszereket.

A gyógyszertári hallgatók gyakorlati készségeket szereznek az Egyetemi Gyógyszertárban, amelyet nemcsak a nyilvánosság kiszolgálására terveztek, hanem a Gyógyszerésztudományi Kar fő oktatási intézményévé is, széles körű gyakorlati ismeretekkel és készségekkel látva el a hallgatókat, és első kézből szerzett tapasztalatokkal. . Állatorvosokké válni kívánó hallgatók gyakorlati készségeiket az állatorvosi akadémia nagy- és kisállat-klinikáin és műtőiben szerezhetik meg.

Az LSMU az ERASMUS csereprogram aktív résztvevője. A hallgatók legfeljebb egyéves időtartamra tanulhatnak külföldi egyetemeken vagy külföldre gyakorolhatnak. A tudományos csere szerződéseit 26 európai ország egyetemeivel írták alá. Az ERASMUS partnerek többsége Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Finnországban és a többi EU-tagállamban van.

128626_dr-2157993_1920.jpg

A látomásunk

Az egészségügy egyik vezető európai egyeteme a társadalom jóléte érdekében. Minden közösségünk erőfeszítésein keresztül arra törekszünk, hogy a QS World University Rankings 701 legjobb egyeteme legyen.

Küldetésünk

A jövőképet a KÜLÖNTETTEN keresztül fogjuk megvalósítani: a tudományos ismeretek és a tanulmányok és a tudomány legújabb eredményeinek létrehozása, összegyűjtése, rendszerezése és terjesztése, kreatív, becsületes, kezdeményezést mutató, oktatott, független és vállalkozó személyiség tanítása és fejlesztése, a demokrácia és a jólét, egészséges és oktatott társadalom kialakítása. Az LSMU alapvető szerepe az oktatás ebben a folyamatában az egészséges társadalom elérése, amely garantálja az ország társadalmi és gazdasági fejlődését, civilizációs identitását, valamint a nemzeti és globális kulturális hagyományok létrehozását, támogatását és fejlesztését. Az állatvilág egészsége és jóléte e cél szerves része.

Innovatív környezet

Az Egyetem Könyvtári és Információs Központja az EU egyik legmodernebb könyvtára, tagja az Európai Kutatási Könyvtárak Szövetségének, a LIBER-nek, amely az európai kutatási könyvtárak fő hálózata. A könyvtár mind virtuális, mind RFID technológiával rendelkezik, és a kutatók és a hallgatók körében nagyon népszerű, nemcsak Litvániában, hanem külföldön is, egyedi architektúrájának és információs rendszereinek köszönhetően.

Az LSMU részt vesz olyan projektek kidolgozásában, amelyek új technológiákat, kibővített tudományos kutatást és fejlesztést, valamint az Egyetem felújított és korszerűsített infrastruktúráját eredményezik. Hamarosan megnyílik a Modern Gyógyszerészeti és Egészségügyi Technológia Központ, valamint az új Gyógyszerésztudományi Kar modern laboratóriumokkal és osztályokkal. Ezen felül a közegészségügyi kar jelenleg is épül az Állat-egészségügyi Akadémia campusán.

Választás külföldi hallgatók számára

1990 óta az LSMU számos nemzetközi hallgató Alma Mater-ként működik, és jelenleg 70 országból (elsősorban Svédországból, Izraelből, Németországból, Spanyolországból, Egyesült Királyságból, Libanonból, Indiából, Dél-Koreából) érkeznek kb. Ez az LSMU hallgatói létszámának csaknem 17% -át tette ki.

A nemzetközileg folytatott hallgatók száma évente növekszik. Németország, Olaszország, Franciaország, Törökország, a Cseh Köztársaság, Finnország és Norvégia a legnépszerűbb Erasmus partnerországok az LSMU hallgatói körében. Az LSMU-n kívüli hallgatók leggyakrabban Spanyolországból, Olaszországból, Lettországból, Belgiumból és Lengyelországból érkeznek.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Nemzetközi tapasztalat és elismerés

Az LSMU több mint 140 európai, amerikai és ázsiai egyetemmel együttműködik tanulmányi és kutatási célokra.

Az egyetem számos nemzetközi szervezet tagja, mint például az Európai Egyetemi Szövetség (EUA), az Európai Régió Közegészségügyi Iskoláinak Szövetsége (ASPHER), Az Európai Orvostudományi Iskolák Szövetsége (AMSE), az Európai Orvosi Oktatás Szövetsége. (AMEE), a Balti-tengeri Egyetemi Hálózat (BSRUN), Ph.D. szervezet Oktatás az orvostudományban és az egészségtudományban az Európai Rendszerben (ORPHEUS), az Állat-egészségügyi Oktatási Intézetek Európai Szövetsége (EAEVE), az Állatorvosok Világszövetsége stb.

Az LSMU az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tagja is, ahol ellátja az epidemiológiai kutatás és képzés, valamint a szív- és érrendszeri és egyéb krónikus nem fertőző betegségek megelőzésének együttműködési központját.

Az LSMU tanulmányi programjai megfelelnek az EU-országokban alkalmazott egyetemi oktatási szabványoknak, és a diplomások jogosultak az Egyesült Államok Egészségügyi Tanácsa (USMLE) és a PLAB vizsgára.

Tanulmány az LSMU-ban

Az LSMU a következő tanulmányi programokban fogadja a nemzetközi hallgatókat:

Program tartam
Nyelv Fokozat és képesítés
Díjazott
Integrált tanulmányok
Gyógyszer 6 év angol Egészségtudományi MSc, orvos
Fogászat (fogászat) 5 év angol Egészségtudományi MSc, orvos odontológus
Gyógyszertár 5 év EN Egészségtudományi MSc, gyógyszerész
Állatgyógyászat 6 év EN Állatorvostudományi MSc, állatorvos
Alapképzés
Gondozás 4 év angol Egészségtudományi BSc, Általános gyakorlati ápoló
Foglalkozásterápia 4 év angol Egészségtudományi BSc, foglalkozási terapeuta
Egészségpszichológia 4 év angol Társadalomtudományi BSc
Mesterképzés
Közegészségügy 2 év angol Egészségtudományi MSc
Közegészségügyi menedzsment 2 év angol Egészségtudományi MSc
Életmód orvoslás
(távoktatás)
1,5 év angol Egészségtudományi MSc
Speciális ápolási gyakorlat 2 év angol Egészségtudományi MSc, Advanced Practice Nurse
Étel tudomány 2 év angol Agrártudomány MSc
Állattudomány 2 év angol Agrártudomány MSc
Állatok és emberek kölcsönhatása 2 év angol Agrártudomány MSc

Helyszínek

Kaunas

Address
A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas
Kaunas, Kaunas megye, Litvánia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket